به علت مسائل فنی سایت را با فیلتر شکن ملاحظه بفرمایید پیشاپیش از همراهان گرامی پوزش بعمل می آید .

صفحات

نظرات

همراهان گرامی با نظر گذاشتن در پست ها به دیگران بگویید چگونه فکر می کنید

۱۳۹۲ فروردین ۱۵, پنجشنبه

برنامه هسته ای ایران بیش از یکصد میلیارد دلار هزینه داشته است

دو موسسه تحقیقاتی آمریکایی گفته‌اند که ایران علی رغم هزینه سنگین برنامه هسته ای خود، از این برنامه دست نخواهد کشید. به گزارش بی بی سی بنیاد کارنگی برای صلح و فدراسیون دانشوران آمریکا در یک گزارش مشترک گفته‌اند که این برنامه فقط از طریق کاهش درآمد نفتی و کاهش سرمایه‌گذاری خارجی، بیش از یکصد میلیارد دلار برای ایران هزینه داشته است. با این حال، این دو موسسه تحقیقاتی در گزارش خود موسوم به ‘سفر هسته ای ایران: هزینه ها و ریسک‌ها’،.............................


دو موسسه تحقیقاتی آمریکایی گفته‌اند که ایران علی رغم هزینه سنگین برنامه هسته ای خود، از این برنامه دست نخواهد کشید.
به گزارش بی بی سی بنیاد کارنگی برای صلح و فدراسیون دانشوران آمریکا در یک گزارش مشترک گفته‌اند که این برنامه فقط از طریق کاهش درآمد نفتی و کاهش سرمایه‌گذاری خارجی، بیش از یکصد میلیارد دلار برای ایران هزینه داشته است.
با این حال، این دو موسسه تحقیقاتی در گزارش خود موسوم به ‘سفر هسته ای ایران: هزینه ها و ریسک‌ها’، گفته اند که برنامه ایران را نمی توان با بمب متوقف کرد و تنها راه صلح‌آمیز نگهداشتن آن، ادامه دیپلماسی است.
در این گزارش آمده است که ایران منابع معدنی اورانیوم به میزان کافی برای خودکفا شدن در صنعت انرژی هسته ای ندارد و سایر منابع انرژی خود را نیز توسعه نداده است.
تهیه کنندگان این گزارش به عنوان نمونه گفته اند که نیروگاه هسته ای بوشهر تنها دو درصد از نیاز برق ایران را تامین خواهد کرد در حالی که ۱۵ درصد از برق تولید شده در ایران به دلیل قدیمی بودن خطوط انتقال برق به هدر می رود.
ایران از منابع گسترده نفت و گاز برخوردار است، اما تحریم‌های غرب سبب کاهش جدی بهره‌برداری از این منابع شده است.
در این گزارش همچنین آمده است که ایران در مورد استفاده از انرژی خورشیدی و بادی هم اقدامی نکرده است.
با این حال، دو موسسه تحقیقاتی در گزارش خود می گویند که ایران عملا از “حق غنی سازی” اورانیوم صرف نظر نخواهد کرد، به خصوص که بسیاری از کشورهای در حال توسعه مثل ایران غنی سازی را حق همه کشورها تلقی می کنند.
در این گزارش توصیه شده است که اگر ایران خود را عملا متعهد کند که از فعالیت‌های ضروری برای تولید سلاح هسته ای خودداری کند، آن کشور باید بتواند غنی سازی اورانیوم را در حد کم لازم برای تولید برق ادامه دهد.
توصیه دیگر، همکاری با ایران در زمینه ایمنی هسته ای و همچنین انرژی‌های جایگزین است تا طرفین از بن بست فعلی خارج شوند.
ایران گفته است که برنامه تحقیقات اتمی آن کشور همواره صلح آمیز و برای تولید برق و تهیه رادیوایزوتوپ‌های دارویی مورد نیاز کشور بوده است.
آمریکا و برخی دیگر از کشورهای غربی نسبت به اهداف ایران سوءظن دارند و می گویند که آن کشور به دنبال تولید سلاح هسته ای است. آمریکا و متحدانش از ایران خواسته اند که غنی سازی اورانیوم را متوقف کند و تحریمهای سنگینی علیه آن کشور اعمال کرده اند.
تحریمهای غرب بر بخشهای انرژی، بانکداری و کشتیرانی ایران تاثیر گسترده ای داشته و صادرات نفت آن کشور از سال ۲۰۱۱ تا کنون بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است.
قرار است نمایندگان دولتهای ایران و پنج عضو شورای امنیت سازمان ملل به اضافه آلمان (گروه موسوم به ۱+۵) به زودی در قزاقستان در مورد وضعیت کنونی مذاکره کنند.
مذاکرات قبلی نمایندگان این دولتها در ماه فوریه به نتیجه ای نرسید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر