جرس
سنای آمریکا با قاطعیت به اعمال تحریمهای جدیدی که انجام معامله با بخشهای انرژی، بنادر، کشتیرانی و کشتیسازی ایران را ممنوع میکنند رأی داد. اما همزمان کشورهای کره جنوبی، چین و هند، از مهمترین خریداران نفت ایران را، همچنان از تحریم ها معاف دانست. به گزارش رویترز، این اقدام جدیدترین تلاش آمریکا برای اعمال فشار اقتصادی بر ایران در راستای مانعتراشی در پیشرفت برنامه هستهای این کشور است. سناتورهای آمریکایی امروز با ۹۴ رأی موافق و بدون رأی مخالف به اینکه تحریمهای جدید بخشی از سیاست دفاعی سالانه................
سنای آمریکا با قاطعیت به اعمال تحریمهای جدیدی که انجام معامله با بخشهای انرژی، بنادر، کشتیرانی و کشتیسازی ایران را ممنوع میکنند رأی داد. اما همزمان کشورهای کره جنوبی، چین و هند، از مهمترین خریداران نفت ایران را، همچنان از تحریم ها معاف دانست.
|
به گزارش رویترز، این اقدام جدیدترین تلاش آمریکا برای اعمال فشار اقتصادی بر ایران در راستای مانعتراشی در پیشرفت برنامه هستهای این کشور است.
سناتورهای آمریکایی امروز با ۹۴ رأی موافق و بدون رأی مخالف به اینکه تحریمهای جدید بخشی از سیاست دفاعی سالانه آمریکا باشد، رأی مثبت دادند. پیش از اینکه این لایحه دفاعی به قانون تبدیل شده و به امضای باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا برسد، باید به مجلس «سنا» و «نمایندگان» رفته و در آنجا به تصویب برسد.
تحریمهای آمریکا علیه ایران با ادعای نگرانی از وجود جنبههای نظامی در برنامه هستهای ایران صورت گرفتهاند.
ایران ضمن رد اتهامات میگوید، به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری رویترز، مقامات ایران به طور مکرر تحریمهای غرب را بیهوده و غیرموثر توصیف کرده اند.
معافیت چین، هند و کره جنوبی از تحریمهای ایران
به گزارش تابناک، خبرگزاری
«آسوشیتدپرس» از طرح سناتورهای آمریکایی برای تصویب دور جدیدی از تحریم ها
علیه ایران خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، «باب مندز»، سنانور
دموکرات و «مارک کرک»، سناتور جمهوری خواه از تهیه یک بسته تحریمی جدید خبر
داده اند که بخش های انرژی، بنادر، کشتی رانی و کشتی سازی ایران را به
عنوان بخش های مرتبط با اشاعه هسته ای و همچنین تبادل موارد تحریمی در نظر
گرفته و مجازات هایی را برای این بخش ها تصویب می کند. مندز در این رابطه
اظهار داشته هرچند تحریم های پیشین علیه ایران، موثر بوده اند، اما ایران
همچنان به برنامه هسته ای خود ادامه می دهد. وی گفته ایالات متحده باید
پیامی به ایران بفرستد مبنی بر اینکه این کشور نمی توان آمریکا را منتظر
بگذارد.اما در همین حال، خبرگزاری «رویترز» از تصمیم ایالات متحده برای تمدید معافیت خریداران آسیایی نفت ایران از تحریم های تصویب شده علیه بخش انرژی کشور خبر داده است. بر این اساس، اعلام شده کشورهای کره جنوبی، چین و هند، از مهمترین خریداران نفت ایران، همچنان از تحریم های آمریکا معاف خواهند بود.
رویترز به نقل از منابع دولتی آمریکا مدعی شده دلیل این امر، کاهش قابل توجه خرید نفت این کشورها از ایران بوده است. به این ترتیب، در معافیت های جدید ایالات متحده که قرار است اوایل دسامبر اعلام شود، معافیت این سه کشور به مدت شش ماه دیگر تمدید خواهد شد.
سایت شبکه خبری «ای بی سی نیوز» هم نوشت: ایهود باراک گفته با وجود تأثیرگذاری تحریمها، وی فکر نمی کند که این تحریم ها برای متوقف کردن ایران از ساخت ساح هسته ای توقف تهدید صلح در منطقه از سوی این کشور کافی بوده باشد. وی گفته در این رابطه باید گزینه حمله نظامی همچنان روی میز باشد و هرگز نباید این گزینه را کنار گذاشت.
گفتنی است نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در حالی عصر روز گذشته در وین برگزار شد که همان گونه که انتظار می رفت، فضاسازی های پیشین رسانه ای و سیاسی، در این نشست به اوج خود رسید. در همین راستا، ایالات متحده اعلام کرده ایران تنها تا ماه مارس آینده فرصت دارد تا به همکاری جدی با آژانس بپردازد. «یوکیا آمانو»، مدیر کل آژانس نیز پیش از وی مدعی عدم پیشرفت در شفافسازی برنامه اتمی ایران شده بود
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر