بی بی سی
روسیه گفته است در تلاش برای پایان دادن به بحران در سوریه، به دولت این کشور توصیه کرده با مخالفان گفتگو کند و خود نیز در نظر دارد با رهبر مخالفان و کشورهای غربی مذاکره کند.روز جمعه، ۸ دی (۲۸ دسامبر)، خبرگزاری روسی......................
روسیه گفته است در تلاش برای پایان دادن به بحران در
سوریه، به دولت این کشور توصیه کرده با مخالفان گفتگو کند و خود نیز در نظر
دارد با رهبر مخالفان و کشورهای غربی مذاکره کند.
روز جمعه، ۸ دی (۲۸ دسامبر)، خبرگزاری روسی
ریانووستی متن مصاحبهای با مخائیل بوگدانوف، معاون وزارت خارجه روسیه را
منتشر کرد که گفتهاست دولت او از احمد معاذ الخطیب، رئیس ائتلاف ملی
سوریه، دعوت کردهاست تا برای تبادل نظر جهت پایان دادن به خشونت در سوریه،
با مقامات روسی دیدار کند. همزمان، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه نیز
اظهار داشته که در ملاقات با نمایندگان دولت سوریه در روز گذشته، به مقامات
آن کشور توصیه کرد برای یافتن راه حلی مسالمتآمیز برای بحران کنونی، با
مخالفان گفتگو کنند."ائتلاف ملی نیروهای انقلابی و مخالف سوریه" متشکل از شخصیتها و گروههای مخالف حکومت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، در ماه نوامبر و در پی برگزاری اجلاس دوحه، قطر، تشکیل شد.
هدف ائتلاف ملی، ایجاد وحدت بین گروههای مخالف حکومت و نظارت بیشتر بر فعالیت نظامی علیه حکومت بشار اسد در داخل سوریه اعلام شد و تشکیل آن از جمله پیش شرطهای تلویحی شماری از کشورهای غربی و عرب برای ادامه و افزایش حمایت مادی از نیروهای مخالف بود.
در حالیکه تعدادی از کشورهای جهان، از جمله بسیاری از کشورهای عرب و قدرتهای غربی این ائتلاف را به عنوان "تنها نماینده مشروع کشور سوریه" یا "تنها نماینده مشروع مردم سوریه" مورد شناسایی قرار دادهاند، روسیه این اقدام را به شدت تقبیح کرده و بر به رسمیت شناختن حکومت کنونی سوریه تاکید نهادهاست.
با اینهمه، به گفته ناظران، ادامه و تشدید درگیری سنگین نظامی بین ارتش و نیروهای مخالف در داخل سوریه که به نظر میرسد امید به پیروزی نظامی حکومت بر مخالفان را کاهش داده، باعث شدهاست تا روسیه در هفتههای اخیر به فعالیتهای گستردهای برای حل این بحران از طریق مصالحه بین دو طرف روی آورد.
روز گذشته، هیات اعزامی سوریه به ریاست معاون وزارت خارجه آن کشور با مقامات وزارت خارجه روسیه در مسکو دیدار کرد و گفته شد که موضوع مذاکرات دو طرف را طرح پیشنهادی اخضر ابراهیمی، نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب برای پایان دادن به بحران سوریه تشکیل میداد.
قرار است اخضر ابراهیمی روز شنبه در مسکو با مقامات روسی، از جمله سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه، دیدار و در مورد طرح پیشنهادی خود برای حل بحران سوریه با آنان گفتگو کند.
تلاش مشترک با سازمان ملل و غرب
آقای ابراهیمی پیشتر در سوریه با مقامات ارشد آن کشور، از جمله بشار اسد، دیدار کرده و اصول طرح پیشنهادی خود را به آنان ارائه دادهاست.جزئیات این طرح، از جمله در مورد مسایل مهمی مانند ادامه حضور یا کنارهگیری بشار اسد در دوره انتقالی، هنوز معلوم نیست و اخضر ابراهیمی تنها تاکید کردهاست که تغییرات سیاسی در سوریه باید "حقیقی" باشد و نه ظاهری و نمایشی.
آقای بوگدانوف گفتهاست که "ما به آنچه که اخضر ابراهیمی مطرح می کند گوش خواهیم داد و براساس گفتگوهایی که با او خواهیم داشت، احتمالا تصمیم خواهیم گرفت مذاکرات '۳ بی' را برای بررسی راهحلهای موجود برگزار کنیم." منظور وزیر خارجه روسیه از مذاکرات '۳ بی' مذاکراتی با حضور بوگدانوف، ویلیام برنز، معاون وزیر خارجه آمریکا و اخضر ابراهیمی است که نام خانوادگی او در رسانه های غربی معمولا "براهیمی" ذکر میشود.
برخی ناظران هشدار دادهاند که موضعگیری روسیه به نفع حکومت بشار اسد به معنی ناخرسندی کشورهای عرب از روسیه و، در صورت سقوط حکومت کنونی سوریه، تضعیف موقعیت مسکو در سوریه و این منطقه است و به همین دلیل، دولت روسیه میکوشد با فعالیت به عنوان یک میانجی خیرخواه، در صورت سقوط رژیم سوریه، از خاتمه حضور خود در منطقه جلوگیری کند.
به گفته این ناظران، اخیرا مقامات روسی کوشیدهاند از حکومت سوریه فاصله بگیرند و روز گذشته، وزیر خارجه روسیه در ملاقات با هیات سوری گفت که فرصت برای یافتن راه حلی مسالمت آمیز برای حل مساله سوریه و جلوگیری از بروز "هرج و مرج خونین" در آن کشور به سرعت از دست میرود.
بحران سیاسی سوریه حدود بیست و یک ماه پیش با برگزاری تجمعهای اعتراضی و درخواست اصلاحات سیاسی و مبارزه با فساد در تشکیلات حکومتی آغاز شد و برخی از مخالفان و همچنین شماری از کشورهای غربی، از جمله ایالات متحده، انتظار داشتند بشار اسد به مطالبات مردم پاسخ مثبت بدهد اما اعزام واحدهای ارتش برای خاتمه دادن به تظاهرات باعث شد تا گروهی از نظامیان ناراضی با ترک خدمت، تشکلی را به نام ارتش ملی سوریه ایجاد کنند.
هدف اولیه ارتش ملی سوریه حفاظت از تظاهرات اعتراضی در برابر حملات ارتش اعلام شدهبود، اما در ماههای بعد، درگیری بین نیروهای دولتی و مخالفان مسلح گسترش یافت و عملا شرایط جنگ داخلی را در سوریه ایجاد کرد. گفته میشود در درگیری های سوریه، تا کنون بیش از چهل و پنج هزار نفر کشته و صدها هزار تن آواره شدهاند و ویرانی گستردهای در شهرها و روستاهای این کشور به بار آمدهاست در حالیکه دولت هم از کشته شدن صدها تن از نیروهای طرفدار خود خبر دادهاست.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر