منبع: سایت سید محمد خاتمی
رئیسجمهوری سابق کشورمان با انتقاد شدید از روشهای جریانی تمامیتخواه که برای تثبیت قدرت خود به سوء استفاده از ارزشها رو آورده است، توهین صورت گرفته به حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی و حمله به دفتر آیتالله صانعی را محکوم کرد و گفت: بنده مطمئنم رهبری و ردههای بالای مملکت هم این روشها را نمیپسندند.حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی 25 خردادماه با اعضای شورای مرکزی سازمان جوانان و دانشگاهیان حزب اعتماد ملی دیدار کرد.وی با بیان اینکه وعده دیدار ما پیش از این بود ولی اینکه تصادفا در 25روز خرداد صورت گرفت، تقارن میمونی است، اظهار داشت: 25خرداد روز بزرگی است چرا که این روز نسبتی با انتخاب و انتخابات دارد.رئیس بنیاد باران با اشاره به اهمیت جایگاه انتخابات در یک نظام مردمسالاری افزود: در انقلاب ما مساله حاکمیت بر سرنوشت امری است اساسی که از دهها سال قبل مورد اهتمام مردم ما بوده است و بخصوص رهبروالاقدر، بنیانگذار جمهوری اسلامی، حضرت امام خمینی، روی مساله انتخابات و حضور مردم و به خصوص جمله طلایی"میزان رای ملت است " تکیه.......
رئیسجمهوری سابق کشورمان با انتقاد شدید از روشهای جریانی تمامیتخواه که برای تثبیت قدرت خود به سوء استفاده از ارزشها رو آورده است، توهین صورت گرفته به حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی و حمله به دفتر آیتالله صانعی را محکوم کرد و گفت: بنده مطمئنم رهبری و ردههای بالای مملکت هم این روشها را نمیپسندند.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی 25 خردادماه با اعضای شورای مرکزی سازمان جوانان و دانشگاهیان حزب اعتماد ملی دیدار کرد.
وی با بیان اینکه وعده دیدار ما پیش از این بود ولی اینکه تصادفا در 25روز خرداد صورت گرفت، تقارن میمونی است، اظهار داشت: 25خرداد روز بزرگی است چرا که این روز نسبتی با انتخاب و انتخابات دارد.
رئیس بنیاد باران با اشاره به اهمیت جایگاه انتخابات در یک نظام مردمسالاری افزود: در انقلاب ما مساله حاکمیت بر سرنوشت امری است اساسی که از دهها سال قبل مورد اهتمام مردم ما بوده است و بخصوص رهبروالاقدر، بنیانگذار جمهوری اسلامی، حضرت امام خمینی، روی مساله انتخابات و حضور مردم و به خصوص جمله طلایی"میزان رای ملت است " تکیه زیادی داشتند بنابر این انتخابات بسیار مهم است و 25 خرداد هم به هر حال نسبتی با انتخابات و مردم دارد.
رئیسجمهور سابق کشورمان تصریح کرد: اگر اعتراضی وجود دارد ناشی از دغدغه مردم نسبت به حاکمیت بر سرنوشت است.صرف نظر از درستی یا نادرستی اعتراض؛ اصل دغدغه بسیار با اهمیت است.
وی ادامه داد: 25 خرداد یکی از روزهای با شکوه حضورخود جوش انبوه مردم در عرصه، با مدنیترین شیوهای که ما بتوانیم آن را تصور کنیم است و نشانه رشد کشور ماست که با کمال آرامش و بدون تنشی، بدون سازماندهی این جمعیت به صحنه آمد و حضور رشیدانه خود را اعلام کرد.
خاتمی تاکید کرد: 25 خرداد میتوانست و هنوز هم میتواند مبنایی باشد برای یک نوع انسجام جهتدار در راستای اهدافی که انقلاب اسلامی ما داشت، یعنی حاکمیت مردم بر سرنوشت.
رئیس موسسه بینالمللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها بیان اینکه آزادی بیان و تشکیل اجتماعات و در عین حال همبستگی ملی نسبت به مصالح و منافع ملی برای همه ما مهم است، اظهار داشت: در روز 25 خرداد میشد از این موقعیت استفاده کرد و ایران و جمهوری اسلامی را وارد فضای تازه ای کرد که با حضور و محوریت مردم و اعتماد به آنها بتوانیم به سوی قلههای پیشرفت حرکت بکنبم که متاسفانه اینگونه نشد و برخوردهای نامناسبی صورت گرفت که ما هنوز هم ما داریم تاوان این مساله را میدهیم.
وی افزود: امروز هم تعداد زیادی از برادران و خواهران و جوانان ما در زندان هستند، برخوردها درست نبوده، هزینههای فراوان انسانی و مالی در این زمینه دادهایم و بدتر از همه اینکه اعتمادها بهم خورده و کسانی متاسفانه سبب شدهاند نسل جوان ما کم کم تردیدهایش نسبت به حادثه معمولی موجود در جامعه را سرایت به اصل نظام بکند و و همین مساله زمینهساز سوء استفاده کسانی شود که اصل انقلاب و نظام و ایران را نمیخواهند.
رئیس دولت اصلاحات یادآور شد: وقتی حزب اعتماد ملی تشکیل شد گرچه دلخوری هایی بین کسانیکه هدف مشترک داشتند وجود داشت، اما بسیار جای خوشبختی بود که ما راه خودمان را با ایجاد تشکلهای مردمی و مردم بنیاد میخواهیم ادامه دهیم و این تشکل هم به تشکلهای دیگر اضافه شد.
وی ادامه داد: این تشکیلات با محوریت جناب آقای کروبی که سوابق روشنی چه قبل و چه بعد از انقلاب داشتهاند و نه حول قدرت که دقیقا از پایین و برای ایجاد تشکلی که بتواند اهداف و برنا مههای خود را اجرا کند و حتی بتواند دولت ساز باشد نه دولت ساخته شکل گرفت و موثر هم بود.
خاتمی تاکید کرد: بسیار متاثرم که امروز حتی تحمل وجود حزب اعتماد ملی هم در جامعه ما نمیشود و حتی با عنوانهای مختلف، شخص جناب آقای کروبی و اعضاء این حزب مورد جفا قرار میگیرند و به جای نقد صحیح، شاهد تخریبها و توهینهای یکطرفه و جفاها هستیم.
رئیسجمهور سابق کشورمان افزود: ما افتخار این را داریم که انقلاب ما عرضه کننده یک نظام مردمسالار وفادار به معیارهای اسلامی و دینی در جامعه بوده و هست و این جمع بین مردمسالاری و دین داری از ابتکارات نظام ما بود و حاصل آن هم جمهوری اسلامی بود.
به گزارش روابط عمومی دفتر سید محمد خاتمی؛وی وی با تاکید بر اینکه مردم سالاری جز با حضور مردم و تشکل های برآمده از مردم و اراده و خواست و نیازهای مردم تحقق پیدا نمیکند، اظهار داشت: این شوخی است که بگوییم مردم سالاری هست ولی تشکلهایی که از سلایق و دیدگاههای مختلف در جامعه نمایندگی میکنند و اینکه بتوانند با مرکزیت دادن به این دیدگاهها جامعه را هدایت کرده و باعث رشد جامعه شوند محدود شوند.
خاتمی تاکید کرد: در دنیای امروز بدون تشکل اصلا اداره یک کشور غیر ممکن است، اگر تشکلهای مردمی باشند، اگر آزادی بیان، اندیشه و اجتماعات وجود داشته باشد بصورت طبیعی، مردمسالاری مسیر خود را طی میکند و در غیر اینصورت تشکلهایی بوجود میآیند که نسبتی با مردم ندارند و گاهی هم فراگیر میشوند که اجازه حضور و بروز هیچ تشکلی را نمیدهند گرچه خود آنها نمایندگی از کل افکار عمومی نکنند.
وی یادآور شد: بدون تشکلها، حتی نیروها و سازمانهایی که مسئولیت غیر سیاسی دارند عهدهدار امور جامعه میشوند یعنی در عرصههای اقتصادی، سیاسی، اطلاعاتی و امنیتی محوریت پیدا می کنند و با تشکل ویژه راه را ادامه می دهند و این خود زمینه ساز دفع مردم و جدا شدن مردم از صحنه میشود و برای جامعه مشکل پیدا می شود.
به عقیده رئیس دولت اصلاحات در حال حاضر در جامعه شاهد وضعیتی هستیم که یک جریانی و طرز تفکری خودش را محور و اساس انقلاب می داند ومتاسفانه حاضر است برای دفع آنهایی که به عنوان رقیب خود می شناسد و برای تثبیت حاکمیت خود از همه چیز سوء استفاده کند.
وی افزود: این جریان خیلی ساده همه ارزشها و سرمایهها، امام، انقلاب و رهبری را در مسیر هدف خاص بکار میگیرد و طوری وانمود می کند که انها تجسم امام، رهبری و اصل انقلاب هستند و هر کس با سلایق آنها مخالف باشد او ضد انقلاب و نظام و مخالف مصالح کشور است و بعد در سطح وسیع شروع به تبلیغات گستردهای میشود برای بدنام کردن و تهمت زدن به گروهها و جریانات و افراد.
سیدمحمد خاتمی تاکید کرد: ببینید تعبیرهایی که در مورد شخصیتهای برجستهای که در انقلاب ما بودند چقدر نارواست؛چقدر گشاددستانه هر نسبتی بخواهند به آنها میدهند و هر برخوردی با آنها میکنند متاسفانه اسم آن را هم می گذارند دفاع ازاسلام و انقلاب و امام و حتی چهره امام را هم حاضرند طور دیگری نشان دهند.
رئیس جمهور سابق کشورمان یادآور شد: حالا اگر فقط صرف تبلیغات بود این خیلی بد بود، اما بدتر آن است که انسان احساس میکند این روال و رویه اساس یک استراتژی و سیاستی می شود که در بر خوردهای سیاسی، امنیتی و قضائی با افراد و جریانات اجرا میشود.
وی افزود: ما میبینیم آن نهادهایی که باید صلاحیتها را مشخص بکنند میآیند با همین معیارها بصورت انبوه انسانهای شایسته را رد می کنند و قدرت انتخاب مردم را محدود میکنند که این لطمه به انقلاب و روح نظامی است که امام آنرا بنیان نهاد، یا در برخوردهای قضایی و امنیتی که در جامعه هست، ما میبینیم همین طرز تفکروجود دارد؛ در تبلیغات،صدا و سیما و بولتن ها و در اجرا و عمل هم این مسائل وجود دارد که بسیار خطرناک است.
رئیس بنیاد باران تصریح کرد: متاسفانه ما میبینیم جنبههای تبلیغی و عملی یکسان است، یعنی فقط در مقام تبلیغ نیست که فردی را متهم به همه اتهامات میکنند، دروغ و ناسزا و نسبتهای ناروایی که هر کدام از آنها جرمهای بزرگی است و با کمال امنیت این اتهام ها را میزنند، برخوردها را میکنند و تخریبها را انجام می دهند در عمل هم می بینیم حذف و طرد را وجهه همت قرار می دهند.
خاتمی یادآور شد: شما دیدید با بسیاری از جلسات عادی که جریاناتی آن را نمیپسندند چگونه برخورد کردند، شما دیدید در 14 خرداد نسبت به بیت امام و حجت الاسلام والمسلمین حاج حسن آقا و شخص امام چه جسارتهایی شد و نیز همین روزهای قبل نسبت به جناب کروبی و بیت مرجعیت شیعه چه برخوردی انجام دادند.
وی افزود: سابقه حضرت آیتالله صانعی روشن است و تاییدی که امام از ایشان کردند، ایشان از شاگردان خوب امام بودند، مسئولیت های بسیارمهمی داشتند و امروز تعداد زیادی مقلد دارند، وقتی این طور با بیت ایشان برخورد کنند باید نگران بود. نمی توانیم بگوییم اینها خودسر هستند که با آزادی و امنیت کامل هرگونه توهین و اهانت را انجام میدهند، اصول اخلاقی و اسلامی و قانون اساسی را زیر پا میگذارند و هیچ کس با آنها برخورد نمیکند.آنها مجهز به تجهیزاتی هستند که در اختیار افراد عادی قرار نمیگیرد، اینها مساله سادهای نیست.
رئیسجمهور سابق کشورمان با بیان اینکه اینها روش هایی نیست که امام می خواست، تاکید کرد:این روشی نیست که قانون اساسی ما ان را قبول داشته باشد، بنده مطمئنم رهبری و ردههای بالای مملکت هم این روشها را نمیپسندند و متاسفانه اینها را به نام اسلام و امام و رهبری تمام کردن ظلم مضاعف است، علاوه بر اینکه در جامعه شکاف ایجاد میکند، نیروهایی که باید در خدمت مردم کشور و نظام قرار بگیرند از کاری که باید انجام دهند محروم میشوند، چهره امام و انقلاب لطمه میبیند و باید فکر اساسیتری کرد.
رئیس موسسه بینالمللی فرهنگها و تمدنها تصریح کرد: امروز فشاری که روی ایران است وبسیار زیاد است، قطعنامهای که در شورای امنیت صادر شد چندمین قطعنامه ای است که علیه کشور صادر شده و این در حالیست که در برابر جنایات اسرائیل نه تنها اقدامی نمیشود بلکه حمایت هم میکنند.
وی یادآور شد: اینها دشمنی علیه ایران است و دودش به چشم مردم میرود و هیچ کس نمیتواند روشهای دشمنانه علیه ملت ایران و انقلاب را قبول کند.
خاتمی ادامه داد: ایران که میخواهد طبق ظوابطی که هست برخوردار از تکنولوژی صلحآمیز هستهای باشد، این طور مورد فشار قرار میگیرد، در حالیکه دیگرانی که سلاحهای مخرب و زرادخانه های بزرگ اتمی دارند نه تنها مورد فشار قرار نمیگیرند مورد حمایت هم قرار میگیرند.
رئیس دولت اصلاحات تاکید کرد: این دشمنیهایی است که علیه ما میشود و در اینجاست که ما باید وحدت داشته باشیم و در کنار هم قرار بگیریم، با کدام نیرو می خواهیم در مقابل دشمنیهای دیگران بایستیم؟ و این در حالی است که در داخل شاهد سیاستهائی هستیم که به انفکاک و جدائیها و تقویت دشمنیها می انجامد.
وی افزود: البته ما باید سیاستهایی که ما را به آنجا کشاند ارزیابی کنیم که درست بوده یا به آنها کمک کردهایم که بتوانند این طور به ما لطمه بزنند؟ اینها باید ارزیابی شود.
سیدمحمد خاتمی تصریح کرد: الان زمانی است که ما باید اتحاد داشته باشیم و در کنار هم قرار بگیریم، نباید جریاناتی بیایند و همه نیروهای انقلاب را مورد اتهام قرار دهند با جوانان برخوردهای خشن کنند و حتی افراد اجازه نداشته باشند جلسه عادی بگیرند وحرفهای در چارچوب قانون بر فرض اعتراض هم باشد بزنند چرا که نتیجه کار این است که نسل جوان ما با این کارها از اسلام وانقلاب دور خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر کسانی مخالف مدیریت موجود در کشور هستند و میگویند این مدیریت با معیارهای انقلاب اسلامی و خط امام (ره)سازگار نیست و با مصالح کشور نمیخواند اینها خیرخواه مملکت هستند.اگر آنها گفتند در یک فضای آزاد مردم تصمیم بگیرند و مدیریتی که متناسب با شان انقلاب و ایران اسلامی است باشد اینها دوستداران انقلاب هستند.
رئیس دولت اصلاحات یادآور شد: باید در یک فضای آزاد وضعیت اقتصادی کشور و مدیریتی ، دانشگاهی و روابط خارجی نسبت به سالهای قبل مورد بررسی قرار گیرد و مورد نقد قرار بگیرد و به مردم هم اطلاع درست داد تا بتوانند تصمیم بگیرند.
رئیس بنیاد باران افزود: ما با این درآمد هنگفت نفت میتوانستیم مسیر 20 ساله چشم انداز را 10 ساله طی کنیم ولی امروز از آن هدفها دورتر شده ایم؛ کاری کردیم که ورود سرمایه خارجی به کشور قطع شد والان هم فشار میآید که سرمایه به کشور نیاید ما برای ورود به بازارهای دنیا مشکل پیدا کردیم.
وی تصریح کرد: بدون سرمایه گذاری و تولید نمیتوان بیکاری را از بین برد، امروز گرانی و تورم توام با رکود خطر بزرگی است که بخصوص بخشهای محرومتر جامعه درد آن را بیشتر احساس میکنند.
خاتمی ادامه داد: اگر کسی انتقاد به این مسائل داشته باشد خیرخواه است، البته که معتقدم نمیتوان یک شبه بیکاری و تورم را از بین برد اما جهتگیریها دارد بدتر میشود یا بهتر؟ نقد به مدیریت وظیفه ماست، امر به معروف و نهی از منکر است.
رئیسجمهور سابق کشورمان افزود: بزرگان کشور و مملکت که دلشان برای امام و انقلاب و خط امام میسوزد باید توجه داشته باشند که زیان بزرگ آنجایی متوجه نظام و امام و کشور است که اگر کسی دلش میسوزد باید متهم بشود به همه اتهامات، دروغ و تهمت! آزادانه نسبتهای عجیب و غریب به چهرههایی میدهند که سر تا پای زندگیشان علاقهمندی به انقلاب و ایران و امام بوده است.دغدغه آنها قانون اساسی بوده و هست.
وی هشدار داد: نتیجه این روش که از یک طرف در عرصههای سیاسی همه راهها را میبندند که فقط یک جریان خاص بتواند در عرصه حضور داشته باشد، درعرصه اجتماع عرصه را تنگ کنند و با روشهای ضداخلاقی، البته سازماندهی شده همه نیروها را در تنگنا قرار دهند،نارضایتیهایی است که در اقشار مختلف مردم وجود دارد.
سیدمحمد خاتمی تصریح کرد: کجاست عدالت؟ایا امروز زندگی مردم آسان تر شده یا مشکلتر؟ کسانیکه مخالف این روشها هستند خیرخواه انقلاب و جامعه هستند نه کسانیکه میکوشند حتی چهره امام و نظام را بد جلوه دهند.
رئیس جمهور سابق کشورمان تاکید کرد: همه باید دست به دست هم دهند و به فکر چاره باشند چون این رفتار و روشها درست نیست باید جلوی تهمت زنندگان، تخریب کنندگان و کسانیکه روش های خشن دارند را گرفت.
وی یادآور شد: بنده در حد توان به غرب و لیبرالیسم نقد داشتهام و کردهام .کتاب از دنیای شهر تا شهر دنیا را بخوانید فصل آخر آن نقد لیبرالیسم است.بنده متهم میشوم به طرفداری از لیبرالیسم و از آن طرف یک نوع رفتارهای فاشیستی در کشور وجود دارد که به نام اسلام و انقلاب میخواهند آن را در کشور جا بیندازند!
رئیس بنیاد باران تاکید کرد: ما نمیتوانیم با حربه فاشیسم به جنگ لیبرالیسم برویم، هم فاشیسم و هم لیبرالیسم قابل نقد است البته فاشیسم از لیبرالیسم بسیار بدتر و خطرناکتر است.
وی ادامه داد: ما مردم سالاری را با همه وجود قبول داریم و معتقدیم که اسلامی که امام نماینده آن بود با مردم سالاری سازگار بود، آزادی بیان آزادی اندیشه و آزادی اجتماعات، انتخابات آزاد شرایطی است که در مردمسالاری باید وجود داشته باشد و واقعا اگر این طور بود ما میتوانیم در مسیر اهداف انقلاب حرکت کنیم و جلو برویم.
سیدمحمد خاتمی خاطر نشان کرد: راهکار این است همه با هم با داوری قاتون اساسی و معیارهایی که امام گفت نه با تفسیرهای نا به جا کار را انجام دهیم، متاسفانه بعد از امام جای قواعد و استثناها عوض شد!
در ابتدای این دیدار سید باقر اسکوئی رئیس سازمان جوانان و دانشگاهیان حزب اعتماد ملی ضمن تبریک روز باشکوه 25خرداد 88 و حضور حماسی ملت بزرگ ایران در پاسداشت اهداف اصیل انقلاب و نظام با اشاره به فشارها و تهدیدات روز افزون داخلی و خارجی به بیان دغدغه های فعالان سیاسی و دلسوزان نظام پرداختند.
وی خاطر نشان کرد: جناب آقای خاتمی امروز بیش از پیش یک سرمایه ملی و بین المللی در عرصه کشور است و انتظار ما این است که جنابعالی با توجه به اشرافی که به مسائل دارید و مقبولیت مردمی فراگیرتان در خروج از بحران کنونی که آینده کشور و نظام را به مخاطره انداختند نقش پر رنگ تری ایفاء نموده و همچون گذشته این برهه حساس در کنار مردم ایران بمانید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر