منبع: دانشجو
رئیس جمهور برزیل نهم مرداد ضمن درخواست لغو حکم سگنسار یک زن ایرانی آمادگی کشورش برای دادن پناهندگی به او را اعلام کرد. روز گذشته آمریکا به ایران توصیه کرد این درخواست را بپذیرد. تهران از این کار سرباز میزند.لولا داسیلوا رئیس دولت برزیل شامگاه شنبه (۳۰ ژوئیه / ۹ مرداد) از همتای ایرانی خود محمود احمدینژاد و رهبر جمهوری اسلامی آیتالله علی خامنهای خواست یک زن ایرانی متهم به سنگسار را آزاد کنند. سکینه محمدی آشتیانی از سال ۱۳۸۴ به اتهام "زنای محصنه" در زندان به سر میبرد. داسیلوا از محمود احمدینژاد خواست به برزیل امکان دهد این زن را به عنوان پناهنده بپذیرد.
پناهندگی در برزیل به جای سنگسار در ایران
برزیل یکی از نخستین کشورهای مهم جهان بود که نتایج اعلام شدهی دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را تایید کرد و به ...محمود احمدینژاد تبریک گفت. دولت کنونی این کشور روابط حسنهای با جمهوری اسلامی دارد و معتقد است به جای تحریم و فشار آوردن به ایران، باید راه گفتگو و تعامل را با این کشور در پیش گرفت. دولت برزیل با این سیاست نه تنها متحدان زیادی در جهان ندارد که در داخل کشور نیز با مخالفتهای جدی روبروست.
برزیل همراه با ترکیه میکوشد در کشمکشهای هستهای تهران با غرب نیز پادرمیانی کند. این نقشآفرینی به صدور بیانیهای میان سه کشور منجر شد تا راه را برای تبادل اورانیوم با غنای ۵/ ۳ درصد با سوخت هستهای ۲۰ درصد غنی شده فراهم کند.
ناظران معتقدند اعلام آمادگی برزیل برای دادن پناهندگی به سکینه آشتیانی تحت فشار تشکلهای حقوق بشری در این کشور و با توجه به انتخابات آتی انجام شده است. حکم سنگسار این زن ایرانی سر و صدای فراوانی در جهان به پا کرد و نهادها و شخصیتهای مختلفی را به واکنش واداشت.
توقف موقت حکم سنگسار
ایالات متحده و بریتانیا پیشتر حکم سنگسار سکینه محمدی آشتیانی را به عنوان «مجازاتی وحشیانه» و «قرون وسطایی» محکوم کرده بودند. سازمان عفو بینالملل نیز با انتشار بیانیهای خواهان لغو این حکم و اعدام متهم به هر شکل شد. بیش از ۹۰ شخصیت برجستهی علمی و هنری جهان از این بیانیه حمایت کردند.
سفارت جمهوری اسلامی در لندن هجدهم تیرماه اعلام کرد سکینه محمدی آشتیانی سنگسار نخواهد شد. رئیس دادگستری آذربایجان شرقی گفته است اجرای حکم به دستور رئیس دستگاه قضایی متوقف شده. او همچنین تاکید میکند «دستگاه قضايی در اجرای قوانين و مقررات مصمم است و هر زمان رياست محترم دستگاه قضايی مصلحت بدانند، بدون توجه به جوسازی رسانههای غربی حکم وی را اجرا خواهد کرد.» سکینه محمدی آشتیانی، ۴۳ ساله و دارای دو فرزند است. او علاوه بر اتهام داشتن روابط نامشروع، متهم است در قتل همسرش نیز مشارکت داشته.
"بیخبری" رئیس جمهور برزیل از پرونده؟
روز دوشنبه (۲ اوت / ۱۱ مرداد) مقامات ایالات متحده از ایران خواستند به درخواست برزیل مبنی بر دادن پناهندگی به سکینه آشتیانی پاسخ مثبت بدهد. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، فیلیپ جی کراولی، گفته است «سنگسار در قرن بیست و یکم عملی وحشیانه است و باید ممنوع شود.»
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی صبح سه شنبه (۳ اوت / ۱۲ مرداد) به درخواست برزیل و توصیه آمریکا پاسخ منفی داد. رامین مهمانپرست در دیدار هفتگی خود با خبرنگاران گفت «با توجه به شناختی که ما از جناب آقای داسیلوا داریم او شخصیتی بسیار انسانی و عاطفی است که احتمالاً اطلاعات کافی درباره این پرونده به دستش نرسیده است.»
به گزارش واحد مرکزی خبر رامین مهمانپرست میگوید «کاری که در این خصوص میشود انجام داد این است که آقای داسیلوا را در جریان جزئیات جرائم فردی که متخلف بوده و محکوم شده است قرار داد.» سخنگوی وزارت خارجه بار دیگر کشورهای غربی را به «استفاده ابزاری از حقوق بشر» متهم کرد.
برزیل میتواند در حل مشکلات تهران با غرب بر سر فعالیتهای هستهای نقش مهمی ایفا کند. داسیلوا ابراز امیدواری کرده بود در خواست او با توجه به دوستیاش با ایران و رهبران این کشور مورد توجه قرار گیرد. مهمانپرست پرسش یکی از خبرنگاران در مورد پیامدهای احتمالی این ماجرا بر روابط دو کشور را بیپاسخ گذاشت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر