به علت مسائل فنی سایت را با فیلتر شکن ملاحظه بفرمایید پیشاپیش از همراهان گرامی پوزش بعمل می آید .

صفحات

نظرات

همراهان گرامی با نظر گذاشتن در پست ها به دیگران بگویید چگونه فکر می کنید

۱۳۸۹ مرداد ۱۰, یکشنبه

ثبت بزرگترین بازار آجری مسقف جهان به نام ایران

 منبع: ایلنا
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اعلام ثبت جهانی بازار تبریز و بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی به عنوان یازدهمین و دوازدهمین اثر تاریخی ایران در فهرست یونسکو از برگزاری جشنی باشکوه به این مناسبت در آینده نزدیک خبر داد. به گزارش ايلنا، حمید بقایی، معاون رییس جمهور با تبریک ثبت جهانی بازار تبریز و بقعه شیخ صفی به ملت ایران و به ویژه مردم تبریز و اردبیل، فرایند ثبت این دو اثر را بدون مانع و مبتنی بر اجماع کمیته میراث جهانی ذکر کرد و افزود: ثبت بازار تبریز و بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی در سي و چهارمين اجلاس كميته ميراث جهاني يونسكو در برزيل در حالی اتفاق افتاد که بيش از 40 پرونده مطروحه در اين کميته از نظر اعضا پذيرفته نشد و این رخداد مبارک، افتخار بزرگ دیگری برای فرهنگ وتمدن ایران و ملت سرافراز ماست. معاون رییس جمهور بازار تبریز را نمونه ای شگرف و منحصر به فرد از هنر معماری برشمرد و اظهار داشت: بزرگترین بنای......

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اعلام ثبت جهانی بازار تبریز و بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی به عنوان یازدهمین و دوازدهمین اثر تاریخی ایران در فهرست یونسکو از برگزاری جشنی باشکوه به این مناسبت در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش ايلنا، حمید بقایی، معاون رییس جمهور با تبریک ثبت جهانی بازار تبریز و بقعه شیخ صفی به ملت ایران و به ویژه مردم تبریز و اردبیل، فرایند ثبت این دو اثر را بدون مانع و مبتنی بر اجماع کمیته میراث جهانی ذکر کرد و افزود: ثبت بازار تبریز و بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی در سي و چهارمين اجلاس كميته ميراث جهاني يونسكو در برزيل در حالی اتفاق افتاد که بيش از 40 پرونده مطروحه در اين کميته از نظر اعضا پذيرفته نشد و این رخداد مبارک، افتخار بزرگ دیگری برای فرهنگ وتمدن ایران و ملت سرافراز ماست.
معاون رییس جمهور بازار تبریز را نمونه ای شگرف و منحصر به فرد از هنر معماری برشمرد و اظهار داشت: بزرگترین بنای مسقف دست ساز جهان درحالی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است که سرزمین ایران دارای صدها اثرتاریخی و مواریث معنوی دیگر با قابلیت ثبت جهانی است و امیدواریم حرکت رو به شتاب ما در این عرصه منشاء توفیقات بیشتر و گسترده تر باشد.
بقایی بازار تبریز را علاوه بر دارا بودن ویژگی های منحصر به فرد کالبدی و معماری یکی از بزرگترين مراكز تبادل فرهنگي شرق و غرب در طول تاريخ و دارای کارکردهای جامع اقتصادی، اجتماعي، فرهنگي و مذهبي دانست و افزود : این بازار با یک میلیون متر مربع مساحت حریم و عرصه و با وجود 28 مسجد، 8 مدرسه، 23 كاروانسرا، 22 دالان، 20 تيمچه، 7 بازارچه، 5 حمام و يك زورخانه یک مجموعه بی بدیل از میراث فرهنگی ایران زمین است و اهمیت تاریخی و فرهنگی آن هیچ شک و شبهه ای را برای کمیته میراث جهانی باقی نگذاشت.
رییس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد: با ثبت بازارتبریز در فهرست میراث جهانی حمایت های یونسکو و توجه گسترده گردشگران خارجی به این مجموعه معطوف می شود و هم چنین مرمت مستمر و كارشناسي شده، اختصاص رديف اعتباري مشخص برای اثر، بهره گیری از تجارب بين المللی برای حفاظت و بهره برداري از آن از دیگر دستاوردهای این اتفاق مهم است.
بقایی همچنین با اشاره به ثبت جهانی بقعه شیخ صفی به عنوان مجموعه ای بی نظیر از هنر، فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی افزود: جامعیت و تکمیل بودن پرونده های ایران در اجلاس سی و چهارم شرایط ثبت همزمان دو اثر را در فهرست میراث جهانی فراهم ساخت و بدون شک با تجارب ارزنده ای که در این عرصه به دست آورده ایم مسیر برای ثبت جهانی سایر آثار تاریخی کشورمان هموار گردیده است و امیدواریم در دوره های بعدی اجلاس نیز با دست پر حضور یافته و حامل اخبار خوش برای هم وطنان باشیم.
معاون رییس جمهور همچنین ازتقدیر اعضاي کميته میراث جهانی از ايران به خاطر تلاش هاي مستمر در جهت حفظ و نگهداري آثار خبر داد و افزود: با توجه به حضور چشم گیر وفعال ایران در عرصه های جهانی صیانت از آثار شرایط برای عضویت ایران در کمیته میراث جهانی در سال 2011 فراهم گردیده است.
به گفته رییس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری، با توجه به ثبت اين دو اثر در فهرست ميراث جهاني، از ايران دوازده اثر در فهرست ميراث جهاني به ثبت رسيده است که عبارتند از: تخت جمشيد، چغازنبيل، ميدان امام اصفهان، تخت سليمان، پاسارگاد، بم و منظر فرهنگي آن، سلطانيه، بيستون، کليساهاي ارامنه در ايران، سازه هاي آبي شوشتر، بازار تبريز و بقعه شيخ صفي الدين اردبيلي.
گفتنی است؛ مهندس بقایی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري کشورمان در حاشیه حضور در سی و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی در برزیل، ديدارهایي مجزا با وزراي فرهنگ برخي از كشور‌ها از جمله كشور ميزبان و همچنين ديدار و مذاکراتی با مدير كل يونسكو، وزير توسعه‌ تجارت برزيل، قائم‌مقام وزارت جهانگردي، شهردار ريودوژانيرو و بخش خصوصي تور‌گردان‌ها داشت.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر