بی بی سی
آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید ایران آماده است تا تولید اورانیم غنی شده خود در تاسیسات فوردو را دو برابر کند.بر اساس یک گزارش آژانس که به رسانه ها درز یافته، در حال حاضر ۲۷۸۴ سانتریفوژ در تاسیسات فوردو نصب..........
آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید ایران آماده است تا تولید اورانیم غنی شده خود در تاسیسات فوردو را دو برابر کند.
بر اساس یک گزارش آژانس که به رسانه ها درز یافته،
در حال حاضر ۲۷۸۴ سانتریفوژ در تاسیسات فوردو نصب است و ایران می تواند در
اسرع وقت تعداد سانتریفوژهای فعال خود را از ۷۰۰ دستگاه به ۱۴۰۰ دستگاه
افزایش دهد.دولت ایران تاکید دارد که در پیشبرد برنامه هسته ای، منحصرا مقاصد صلح آمیز را تعقیب می کند.
خارج کردن سوخت نیروگاه بوشهر
گزارش اخیر بر اساس یافته های بازرسانی تنظیم شده که به طور مستمر از تاسیسات هسته ای ایران بازدید می کنند.
متخصصان می گویند ایران می تواند به سرعت و ظرف تنها چند ماه، تاسیسات غنی سازی فوردو را به سقف تولید خود برساند.
بر اساس این گزارش آژانس، چهار ردیف ۱۷۴ تایی سانتریفوژ که جملگی تحت آزمایشهای لازم قرار گرفته اند، برای تزریق گاز هگزافلوراید اورانیوم آماده شده اند.
به گفته یک مقام آگاه، با راه اندازی این چهار ردیف سانتریفوژ جدید، تولید اورانیوم با غلظت ۲۰ درصد در این تاسیسات از ۱۵ کیلوگرم فعلی به ۲۵ کیلوگرم در ماه افزایش خواهد یافت.
تاسیسات هسته ای فوردو که در عمق زمین در نزدیکی شهر قم احداث شده است، ظرفیت نصب ۱۶ ردیف یا آبشار سانتریفیوژ را دارد و برای غنی سازی اورانیوم تا غلظت ۲۰% طراحی شده است، اما کارشناسان می گویند می شود این تاسیسات را در زمان کمی برای تولید اورانیوم با غلظت ۹۰% که کاربرد نظامی دارد، تغییر کاربری داد.
در این گزارش همچنین آمده که ایران از ماه اوت سال ۲۰۱۰ به این سو، ۴۳ کیلو دیگر اورانیوم با غلظت ۲۰% تولید کرده است که کل ذخیره اورانیوم ۲۰% ایران را به ۲۳۳ کیلوگرم می رساند.
پیشتر در سال جای، سازمان انرژی اتمی ایران ۹۶ کیلوگرم از ذخایر اورانیم ۲۰% خود را به میله های سوخت برای راکتور آزمایشی دانشگاه علوم پزشکی تهران تبدیل کرد. به گفته کارشناسان، تبدیل آن میله های سوخت به اورانیوم ۹۰% کار بسیار دشواری خواهد بود.
بر اساس این گزارش درز یافته، ایران همچنین میله های سوخت راکتور بوشهر را از کانون این راکتور خارج کرده، اما دلیلی برای این اقدام اعلام نکرده است.
در این گزارش بار دیگر ایران متهم شده که با دخل و تصرف وسیع در تاسیسات نظامی پارچین، امکان بررسی احتمال آزمایشهای نظامی هسته ای در این تاسیسات را از بین برده است.
ایران انجام هر نوع آزمایش هسته ای در تاسیسات پارچین را تکذیب می کند.
در این گزارش نتیجه گیری شده که "آژانس نمی تواند احراز کند که کلیه مواد هسته ای در ایران کابرد صلح آمیز دارند."
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر