شهرام ناظری، هنرمند مردمی و آهنگساز موسیقی سنتی، در دومین شب کنسرت “شاهنامه فردوسی؛ داستان ضحاک” گفت: شش سال مجوز این اجرا را به من ندادند در حالیکه فردوسی خطرناک نیست و تنها میخواهد با ظلم و بیعدالتی مبارزه کند. به گزارش مهر، شهرام ناظری شامگاه گذشته، دهم اسفند ماه.........................
شهرام ناظری، هنرمند مردمی و آهنگساز موسیقی سنتی، در دومین شب کنسرت “شاهنامه فردوسی؛ داستان ضحاک” گفت: شش سال مجوز این اجرا را به من ندادند در حالیکه فردوسی خطرناک نیست و تنها میخواهد با ظلم و بیعدالتی مبارزه کند.
به گزارش مهر، شهرام ناظری شامگاه گذشته، دهم اسفند ماه پیش از اجرای دومین شب کنسرت خود و روایت داستان ضحاک، به بیان مقدماتی درباره این اجرا پرداخت و ضمن خیر مقدم به حاضران در سالن گفت: برنامهای که در پیش داریم بخشی از شاهنامه فردوسی، یعنی داستان ضحاک است که با یک گروه مقامی آن را اجرا میکنیم.
وی در ادامه به بیان توضیحی کوتاه در مورد داستان ضحاک پرداخت و درباره آن گفت: در داستان ضحاک در حقیقت نبردی بین نور و ظلمت صورت میگیرد. در این کنسرت از زمانی شروع میکنیم که ضحاک با کشتن پدرش بر تخت پادشاهی مینشیند و اینکه میفهمد شخصی بهنام فریدون میتواند او را بکشد. همچنین در این اجرا از قیام کاوه آهنگر و برافراشتن درفش کاویانی نیز میخوانیم.
ناظری با تاکید بر این که کار موسیقایی روی شاهنامه نیازمند یک گروه بزرگ و صرف وقت بسیار است، افزود: بضاعت ما در راستای فعالیت در حوزه شاهنامه همین است. اما امیدوارم نهادهای فرهنگی کشورمان تدبیری بیندیشند تا اجرای شاهنامه آنطور که شایسته این کتاب و سراینده آن فردوسی است، انجام شود.
این خواننده کشورمان درباره کار در حوزه شاهنامه اظهار کرد: تا به امروز هیچ یک از خوانندههای کشورمان آنطور که باید و شاید روی شاهنامه کار نکردهاند اما من از شش سال پیش این کار را کلید زدم. البته در ابتدا به من مجوز اجرای ضحاک را نمیدادند اما چون در کشورهای دیگر به مراتب این کار را اجرا کردم و فیلمهای آن هم در اینترنت پخش شد، بالاخره مجوز اجرای ضحاک در تهران را برایم صادر کردند.
شهرام ناظری دراینباره تصریح کرد: فردوسی هیچ خطری ندارد و تنها میخواهد با ظلم و بیعدالتی مبارزه کند. در هر صورت ما چون شیاد با موسیقی ردیف – دستگاهی ایرانی نتوانیم به خوبی با فضای شاهنامه روبهرو شویم، تصمیم گرفتیم که از موسیقی مقامی برای این کار استفاده کنیم از آن رو که هنوز خوشبختانه جای پای شاهنامه در برخی از قومیتها و شهرستانها وجود دارد.
شهرام ناظری پس از بیان این نکات در مورد فردوسی و اجرای داستان ضحاک به برگزاری این کنسرت در دو بخش پرداخت. بخش اول این کنسرت متشکل از ۹ قطعه با موضوع داستان ضحاک در فضایی فولکلور بود. بخش دوم را نیز قطعاتی در نوا و اصفهان تشکیل میداد.
شهرام ناظری که به آهنگسازی فرید الهامی و با همراهی یک گروه ۹ نفره این کار را به اجرا برده است، بعد از دو اجرای نهم و دهم خود، دو شب دیگر، یعنی یازدهم و دوازدهم ماه جاری نیز داستان ضحاک را از ساعت ۲۰ در سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی تهران به روی صحنه می برد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر