بی بی سی
گزارشگران بدون مرز در روز جهانی مبارزه با سانسور اینترنتی کلیک گزارشی منتشر کرده که در آن پنج دولت و پنج شرکت را دشمنان اصلی اینترنت خوانده است. در این گزارش، ایران به همراه چین، سوریه، بحرین و ویتنام پنج کشور دشمن اینترنت نام گرفتهاند. محور گزارش امسال گزارشگران بدون مرز، نظارت......................
گزارشگران بدون مرز در روز جهانی مبارزه با سانسور اینترنتی
کلیک
گزارشی منتشر کرده که در آن پنج دولت و پنج شرکت را دشمنان اصلی اینترنت خوانده است.
در این گزارش، ایران به همراه چین، سوریه، بحرین و ویتنام پنج کشور دشمن اینترنت نام گرفتهاند.این نظارت در دو وجه آن، یعنی اعمال کنترل عمومی و گسترده بر دسترسی به محتوا و مطالب موجود در اینترنت و همچنین زیر نظر گرفتن فعالان در اینترنت به طور فردی مورد توجه این سازمان قرار گرفته است.
به گفته کریستوفر دولوآر دبیرکل این سازمان "خطر پاییدن اینترنتی برای روزنامه نگاران، وبلاگ نویسان، شهروند-خبرنگارها و مدافعان حقوق بشر رو به افزایش است."
او میگوید: "حکومتهایی که می خواهند اخبار و اطلاعات را کنترل کنند روز به روز با احتیاط بیشتری عمل می کنند چون که فیلتر کردن اینترنت باعث تبلیغات منفی می شود و دور زدن آن هم راحت و سریع است. بنابراین این حکومتها ترجیح می دهند از روشهای ظریفتر سانسور و نظارت استفاده کنند که فرد مورد نظر از آن بی اطلاع بماند".
به گفته گزارشگران بدون مرز، روشهای سنتی زیر نظر گرفتن ناراضیان سیاسی و خبرنگاران همچنان مورد استفاده است اما نرم افزارهای جاسوسی را مستقیما و یا از راه دور و اینترنتی می توان روی کامپیوتر نصب کرد و به این ترتیب تمام فعالیتهای فرد در اینترنت، فایلها، گذر واژه ها و حتی مکالمات او را با کسانی که در اتاق حضور دارند زیر نظر گرفت.
این گزارش خاطرنشان میکند که حدود ۱۸۰ نفر در سراسر دنیا بعلت انتشار اخبار و اطلاعات در اینترنت در زندان هستند.
بر اساس این گزارش ایران با راه اندازی شبکه اینترنت ملی که این گزارش آن را "اینترنت حلال" نامیده نظارت بر اینترنت را شدیدتر کرده است.
چین با دیوار بزرگ الکترونیکی که به دور کشور کشیده، پیشرفته ترین سیستم سانسور دنیا را دارد و با همکاری شرکتهای خصوصی پاییدن اینترنت را شدیدتر کرده است.
این گزارش می گوید مدارکی بدست آورده که نشان می دهد دولت سوریه در سال ۱۹۹۹ برای راه اندازی شبکه اینترنت ملی فراخوان داده تا بتواند اینترنت را کنترل کند.
این کلیک گزارش پنج شرکت خصوصی را هم بعنوان شرکتهای اصلی دشمن اینترنت نام برده و به آنها لقب "مزدوران اینترنتی" داده است. این پنج شرکت عبارتند از: گاما، ترویکور، هکینگ تیم، اَمِسیس و بلوکُت.
ترویکور برای خانواده سلطنتی بحرین، بلوکت برای سوریه ، امسیس برای لیبی در دوران قذافی خدمات نظارت اینترنتی فراهم کرده اند.
هر چند در گزارش امسال گزارشگران بدون مرز نام شرکتی که به ایران فناوری نظارت اینترنتی فروخته ذکر نشده اما در گزارش سال ۲۰۱۲ کلیک ویکی لیکس از شرکت آمریکایی بلوکت نام برده شده بود.
به گفته گزارشگران بدون مرز این شرکتها مستقیما محصولات خود را به حکومتهای ناقض حقوق بشر که در صدد محدود کردن جریان آزاد اطلاعات هستند می فروشند و به همین جهت از پیامد کار خود مطلع هستند. اگر محصول آنها با واسطه به دست این دولتها می رسد به این معنی است که این شرکتها به ردیابی محصولات خود و اطلاع از نحوه استفاده از این محصولات اهمیتی نمی دهند و در واقع به نقض حقوق بشر بی اعتنا هستند.
کریستوفر دولوآر می گوید "این نرم افزار و سخت افزارهای نظارت اینترنتی که برای نقض شدید حقوق بشر استفاده می شوند در شرکتهایی ساخته می شوند که در کشورهای دموکراتیک مستقر هستند. با توجه اینکه رهبران این کشورها نقض حقوق بشر را محکوم می کنند الان زمان آن رسیده که دست به اقدام هم بزنند."
اتحادیه اروپا و آمریکا صادرات تکنولوژی نظارت بر اینترنت به ایران و سوریه را ممنوع کرده اند اما گزارشگران بدون مرز خواهان گسترش این ممنوعیت است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر