به علت مسائل فنی سایت را با فیلتر شکن ملاحظه بفرمایید پیشاپیش از همراهان گرامی پوزش بعمل می آید .

صفحات

نظرات

همراهان گرامی با نظر گذاشتن در پست ها به دیگران بگویید چگونه فکر می کنید

۱۳۸۹ تیر ۲۹, سه‌شنبه

آب تهران در آینده نزدیک قابل‌نوشیدن نیست

 منبع: مردمک
دکتر علیرضا مرندی، وزیر سابق بهداشت و درمان وعضو فعلی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی معتقد است وجود فلزات را نمی توان در آب تهران انکار کرد و بهتر است در این رابطه وزارت بهداشت و وزارت نیرو اقدامات جدی تری را نسبت به مهار آلودگی انجام دهند.این وزیر سابق بهداشت در مصاحبه‌اش با سایت خبر آنلاین، گفته که به طور کلی در مورد آلودگی آب تهران باید به وزارت نیرو و وزارت بهداشت هشدار داد که آب تهران در آینده‌ای نزدیک قابل آشامیدن نخواهد بود.در شرایطی که آلودگی آب تهران مورد توجه نهادهای.......


دکتر علیرضا مرندی، وزیر سابق بهداشت و درمان وعضو فعلی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی معتقد است وجود فلزات را نمی توان در آب تهران انکار کرد و بهتر است در این رابطه وزارت بهداشت و وزارت نیرو اقدامات جدی تری را نسبت به مهار آلودگی انجام دهند.
این وزیر سابق بهداشت در مصاحبه‌اش با سایت خبر آنلاین، گفته که به طور کلی در مورد آلودگی آب تهران باید به وزارت نیرو و وزارت بهداشت هشدار داد که آب تهران در آینده‌ای نزدیک قابل آشامیدن نخواهد بود.
در شرایطی که آلودگی آب تهران مورد توجه نهادهای گوناگون قرار گرفته و به یک موضوع رسانه‌ای تبدیل شده است سخنان متناقضی دراین مورد علت و میزان آلودگی آن گزارش می‌شود.
پیش از این مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت و درمان گفته بود که میزان نیترات آب تهران در برخی نقاط از حد استاندارد بالاتر است و به زنان باردار و کسانی که کودکان شیرخوار دارند توصیه کرد که از آب لوله‌کشی استفاده نکنند.
او روز یکشنبه 27 تیر به خبرگزاری مهر گفت که وزارت نیرو در تلاش است آب آلوده برخی نقاط تهران به نیترات را با آب‌هایی که نیترات کمتری دارند، رقیق کند.
شاهرخ رامین، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس روز دوشنبه 28 تیر به خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفت که در جلسه‌های دوشنبه و سه‌شنبه این کمیسیون با وزیر بهداشت «موضوع آلوده بودن آب تهران به حد بالایی از نیترات» مطرح و راه‌حل آن بررسی می‌شود.
براساس این گزارش هزینه تصفیه آب با استاندارد بالا و حذف نیترات موجود در آب مناطق خاص تهران با هزینه مصرف آب‌ بسته‌بندی شده با حمایت دولت بررسی می‌شود.
نماینده دماوند در مجلس گفت: در صورتی كه با درصد جزئی از هزينه موفق به تصفيه كل آب مصرفی كشور شويم، می‌توانيم آب شرب سالم را در اختيار شهروندان بگذاريم.
گزارش آلودگی آب تهران و درصد نیترات موجود در آن بالاتر از حد استاندارد، در دولت‌های نهم و دهم محمود احمدی‌نژاد سابقه داشته است.
حسینعلی شهریاری، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، دی‌ماه 87 گفته بود: یکی از علل افزایش نیترات در آب آشامیدنی تهران استفاده از آب‌های زیرزمینی و ورود فاضلاب‌های شهری به این آب‌ها است.
وزیر نیرو: «آب پایتخت سالم است»
در شرایطی که عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از نشست ویژه نمایندگان با وزیر بهداشت برای بررسی سلامت آب تهران خبر داده است، وزیر نیرو به عنوان متولی آب تهران اعلام کرد که آب پایتخت سالم است.
مجید نامجو به خبرگزاری مهر گفت که نيترات آب تهران موضوع جديدی نيست و اظهارنظر وزير بهداشت در مقابل سوالی بوده كه خبرنگاران مطرح كرده‌‌اند.
وزیر نیرو که به‌طور غیرمستقیم آلودگی آب تهران را پذيرفته، در توضیح راه‌حل ازبین بردن نیترات بالا در آب آشامیدنی گفت: اگر نيترات آب چاه بالاتر از استاندارد باشد، آن چاه از مدار خارج می‌شود يا آب آن با آب چاه ديگری كه سالم است تركيب شده تا در نهايت معيارهای آب شرب آشاميدنی در محدوده مجاز قرار گيرد.
به گفته وزیر نیرو در حال حاضر 30درصد از منابع آبی مورد نياز تهران از منابع آب زيرزمينی تامين می‌شود و اگر مشخصات آب سالم را داشته باشد، در مخازن تزريق خواهد شد.
آب دارای نیترات بالا، در دستگاه گردش خون کودکان تاثیر می‌گذارد و سلامت آن‌ها را به خطر می‌اندازد.
وزیر نیروی دولت دهم در شرایطی برای تامین آب آشامیدنی پایتخت راه حل ارائه داده است که وزارت نیرو سال گذشته با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که «با نظارت مداوم شرکت آب و فاضلاب تهران و با بهره‌گیری از مدرن‌ترین آزمایشگاه‌های روز دنیا که دارای گواهینامه‌های 9001، 14001، 18001 و 17025 و مورد تایید نهادهای نظارتی بین‌المللی هستند» سلامت آب تهران تائید می‌شود.
ادامه تناقض‌گویی
يك مقام ديگر وزارت نيرو برخلاف وزير نيرو كه تلويحي آلودگی آب را پذيرفته، اعلام كرده كه آلودگی آب تهران «غيرممكن» است.
محمد پرورش، مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران، اخبار مربوط به آلودگی‌ آب تهران و ميزان بالای نيترات موجود در آب برخی مناطق تهران را بی‌اساس دانست.
اين در شرایطی است كه احمد مشيری، مدير دفتر نظارت بر بهداشت آبفای تهران به شبكه خبر گفت: نیترات 10 درصد از آب جنوب تهران پس از ترکیب با آب‌های سطحی بالاتر از استاندارد و بين60 تا 65 میلی‌گرم است كه اين هم فقط در سه ماه تابستان به‌دليل گرمای زياد هوا و مصرف بالای آب است.
میزان استاندارد نیترات آب 50 میلی‌گرم در لیتر است.
ضرورت همکاری دولت
پیش از این معصومه ابتکار، عضو شورای شهر اسفند گذشته تاکید کرده بود که «کشور در توسعه شبکه فاضلاب مشکل دارد و این بحث نیاز به همکاری دولت دارد.»
مرتضی طلایی، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر، هم در تائید سخنان خانم ابتکار گفته است: هم اکنون بخشی از آب تهران از طریق چاه‌ها تامین می شود و اگر سیستم فاضلاب تکمیل شود و این فاضلاب به سیستم آب‌های سفره‌های زیرزمینی وارد نشود، طبیعی است که کیفیت آب تهران بهبود پیدا می‌کند.
 وزیر نیروی دولت دهم هم اجرای طرح فاضلاب شهر و بهره‌برداری از طرح آبرسانی به تهران موسوم به سد ماملو را به عنوان راه‌حل‌هایی مطرح کرد که به گفته او معضل آلودگی آب تهران را برطرف می‌كند.
به گفته هادی حیدرزاده، مشاور زیست‌محیطی شهردار، تهران در زمینه مدیریت شبکه فاضلاب در میان کلانشهرهای جهان، جزو 10 شهر آخر جهان است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر