منبع: پارلمان
رئیسجمهور سابق کشورمان با بیان اینکه «زندگی واقعی اجتماعی از نظر ما که مسلمانیم،وجود جامعه اخلاقی است»، گفت:« در این جامعه نباید دروغ، زور و تهمت و تحقیر و ستم به دیگران باشد، در آن کرامت انسان ها لکه دار نشود و برای زندگی انسان محدودیت ایجاد نشود.»به گزارش پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلماننیوز»، همزمان با سالروز تولد 67 سالگی سیدمحمد خاتمی، جمعی از جوانان و دوستداران رئیس بنیاد باران برای عرض تبریک این روز، به دفتر وی رفتند.در این دیدار صمیمانه، رئیس دولت اصلاحات ضمن تشکر از لطف و بزرگواری حاضران، سخنانی کوتاه ایراد کرد.
متن کامل سخنان حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدخاتمی در این جمع بدین شرح است:
در آموزشهای دینی ما هست که به گذشته بنگرید و به فکر مرگ باشید و راه زندگی را تسهیل کنید.آن تعبیر حضرت امام سجاد که "لقد افنیت فی التسویف و الامال عمری" (عمرم را با آرزوها و از دست دادن فرصت ها و موكول كردن كار نیک به آینده.........
متن کامل سخنان حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدخاتمی در این جمع بدین شرح است:
در آموزشهای دینی ما هست که به گذشته بنگرید و به فکر مرگ باشید و راه زندگی را تسهیل کنید.آن تعبیر حضرت امام سجاد که "لقد افنیت فی التسویف و الامال عمری" (عمرم را با آرزوها و از دست دادن فرصت ها و موكول كردن كار نیک به آینده.........
رئیسجمهور سابق کشورمان با بیان اینکه «زندگی واقعی اجتماعی از نظر ما که مسلمانیم،وجود جامعه اخلاقی است»، گفت:« در این جامعه نباید دروغ، زور و تهمت و تحقیر و ستم به دیگران باشد، در آن کرامت انسان ها لکه دار نشود و برای زندگی انسان محدودیت ایجاد نشود.»
به گزارش پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلماننیوز»، همزمان با سالروز تولد 67 سالگی سیدمحمد خاتمی، جمعی از جوانان و دوستداران رئیس بنیاد باران برای عرض تبریک این روز، به دفتر وی رفتند.
در این دیدار صمیمانه، رئیس دولت اصلاحات ضمن تشکر از لطف و بزرگواری حاضران، سخنانی کوتاه ایراد کرد.
متن کامل سخنان حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدخاتمی در این جمع بدین شرح است:
در آموزشهای دینی ما هست که به گذشته بنگرید و به فکر مرگ باشید و راه زندگی را تسهیل کنید.
آن تعبیر حضرت امام سجاد که "لقد افنیت فی التسویف و الامال عمری" (عمرم را با آرزوها و از دست دادن فرصت ها و موكول كردن كار نیک به آینده فناكردم) تذكر بسیار مهمی است برای انسان كه باید در لحظه لحظه زندگیش بهره درست بگیرد تا در نهایت دچار خسران و تأسف نشود.
اگر هر سال به سالروز تولدمان بنگریم؛ میبینیم كه یك سال به مرگ نزدیك شده ایم و مرگ یقینیترین حادثهای است كه برای همه پیش خواهد آمد، ولی مهم این است كه معنی مرگ را بدانیم و نحوه بهرهگیری از فرصتهایی كه به شتاب میگذرد را در یابیم.
در تعبیرات دیگری "در آموزشهای دینی ما هست كه وای بر كسی كه دو روزش یكسان باشد ؛یعنی گام بعدی او گام تکاملی نباشد.
مرگ اندیشی درست انسان را به زندگی می رساند.درست است که مرگ پایان یک مرحله زندگی است؛زندگی فیزیکی و زندگی این جهانی؛ امااگر در مرگ تامل کنیم مرگ پایان زندگی نیست چون انسان موجودی جاودانه است و نیز اندیشیدن به مرگ لازمه اش اندیشیدن به زندگی دیگران نیز هست.زندگی در این جهان و زندگی در آن جهان!
این تعبیری که قرآن کریم دارد "یا ایها الذین آمنو استجیبو الله و للرسول اذا دعاکم لما یحییکم" آیا ایمان عین زندگی است؟ خیر ایمان با همه اهمیتش زندگی نیست چون خطاب به همه مومنان است که ایمان دارند و میگوید با اینکه ایمان دارید خدا و رسول شما را به زندگی فرا میخوانند و لازم است آنان را اجابت کنید.
ایمان مقدمه و دروازه ورود به حیات و زندگی واقعی است. زندگی واقعی آن است كه با فلاح و رستگاری همراه باشد که هم در الهیات اسلامی مسیحی و همه عرفان ها روی آن بحث شده که فلاح یعنی چه؟
ما را به فلاح میخوانند؛ایمان مقدمه فلاح است و باید اجابت کنیم دعوت پیامبران را برای فلاح و رستگاری.
این رستگاری متوجه زندگی این جهانی هم هست یعنی ایجاد زندگی و محیط زندگی که شایسته وجود انسان است یعنی فضای اخلاقی؛فضایی که در آن انسان دارای حرمت و کرامت باشد فضایی که در آن آزادی ها برای انسان تامین شده باشد و فضایی که در آن دروغ و تهمت و جفا و ستم وجود نداشته باشد. زندگی كه بر اساس و محور عدالت برای همگان بچرخد این حیات، رستگاری این جهانی است که البته اگر انسان در این محیط قرار گرفت طبعا رستگاری آن محیطی هم برایش فراهم میشود.
به هر حال مرگ اندیشی در واقع اندیشیدن به زندگی واقعی است و به اینکه مرگ پایان زندگی اصلی نیست و فقط این توجه را به انسان می دهد که فرصت ها به زودی می گذرد باید از آنها بهره گرفت.
به خصوص برای شما جوانان فرصت ها خیلی زود می گذرد.انسان وقتی به پشت سرش نگاه میکند احساس میکند آنچه گذشت از یک لحظه هم کمتر بود و مهم این است كه انسان چقدر از این لحظه ها استفاده بکند.استفاده هم به صورت تحمل رنجها و مشکلات در راه آرمان نه میلها و تو همات و تلاش برای تغییر اوضاع و احوال به نفع آن آرمان ها و ارزش هایی که وجود دارد. زندگی واقعی اجتماعی از نظر ما که مسلمانیم بخصوص وجود جامعه اخلاقی است که متاسفانه ما الان شاهد آن نیستیم.
اخلاق یعنی در آن دروغ، زور و تهمت و تحقیر و ستم به دیگران نباشد.در آن کرامت انسان ها لکه دار نشود برای زندگی انسان محدودیت ایجاد نشود.اگر هدف بعثت پیامبر تکمیل مکارم اخلاقی است طبیعتا چه از نظر فردی متخلق شدن به اخلاق الهی و انسانی یک شرط برای زندگی سعادت مندانه است وچه از نظر اجتماعی و اینکه جامعه نیز جامعه اخلاقی باشد و نیز ساز و کارهای حاکم بر جامعه ساز و کازهای اخلاقی باشد.
صرف نظر از اینکه عدالت هم از هدف نهضت پیامبران است و عدالت هم در ذیل و ظل اخلاق قرار دارد و وجود زندگی عادلانه که حق انسانها در آن ادا شود و حق انسان ها پایمال نشود آبرو و حیثیت انسان ها آزادی انسانها لطمهدار نشود علاوه بر اینها اخلاق برای اینکه یک زندگی سعادتمندانه و رستگارانه تحقق پیدا کند و مقدمهای برای رستگاری جاوید باشد شرط مهم است.
به هر حال اگر این سالروزهای تولد به این معنا باشد که انسان به مرگ بیاندیشد و احساس کند یک گام به مرگ نزدیکتر شده و به خود بیاید و بتواند خودش را احساس کند و اگر قدرت دارد در صدد اصلاح وضع جامعه باشد خیلی مبارک است والا یک سال نزدیک شدن به مرگ اگر این نتایج را نداشته باشد نباید برای آن جشن گرفت.
ان شاء الله همه زنده باشید و خدا به همه تان طول عمر با عزت دهد و شاهد بهبود امور در همه عرصه ها باشیم و روز و رزوگاری هم بتوانیم جشن هایی بگیریم با دلی خوش تر و اهتمام و امید بهتری به آینده مان و احساس کنیم کشورمان در مسیر سربلندی و خیر و پیشرفت بیش از آنچه تاگنون داشته دارد حرکت می کند.
خداوند به همه شما عزت و سعادت و سلامت دهد.شاد و خوش و خرم باشید.
سید محمد خاتمی همچنین از همه افرادی که به مناسبت این روز اظهار محبت کردند و با پیامها و حضور خود مهربانی و بزرگی خود را نشان دادند تشکر کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر