بازار پارچه تهران همچنان در اعتصاب به سر میبرد. بیش از هفتاد روز از
آغاز این حرکت اعتراضی میگذرد و پایداری صنف پارچه در اعتصاب و پیگیری
خواستههای خود، کمنظیر به نظر میرسد. اهمیت این پایداری وقتی بیشتر
میشود که بدانیم در هفتههای اخیر فعالان بازار با فشارهای امنیتی شدیدی
روبهرو بودهاند. به گزارش خبرنگار کلمه، هفتهای که گذشت، یازدهمین هفتهی اعتصاب بازار پارچهی.............................
بازار پارچه تهران همچنان در اعتصاب به سر میبرد. بیش از هفتاد روز از
آغاز این حرکت اعتراضی میگذرد و پایداری صنف پارچه در اعتصاب و پیگیری
خواستههای خود، کمنظیر به نظر میرسد. اهمیت این پایداری وقتی بیشتر
میشود که بدانیم در هفتههای اخیر فعالان بازار با فشارهای امنیتی شدیدی
روبهرو بودهاند.به گزارش خبرنگار کلمه، هفتهای که گذشت، یازدهمین هفتهی اعتصاب بازار پارچهی تهران بود. در این هفته نیز مغازههای بازاریان همچنان یا بسته بود و یا آنها با کرکرههای نیمه پایین و چراغهای خاموش، منتظر رسیدگی دولت به مطالبات خود بودند. این در حالی است که خبرگزاریها و رسانههای رسمی کشور، این اعتصاب طولانی و کمسابقه را با مورد بایکوت خبری قرار دادهاند.
در هفتهی گذشته، اتحادیهی صنف پارچه با هماهنگی با انجمن اسلامی بازار و دعوت از اسدالله بادامچیان، نمایندهی تهران، آخرین تلاشها را برای راضی کردن بازاریان به پایان اعتصاب به کار بست.
روز یکشنبه ۱۷ مهرماه، جلسهای با تدارک اتحادیه و انجمن اسلامی بازار و با حضور بادامچیان برگزار شد که در آن بادامچیان با ارائهی گزارشی از پیگیریهای خود، به نامهی خود به رهبری دربارهی اعتصاب بازار پارچه اشاره کرد و با ادعای اینکه خزانهی مملکت در حال حاضر پر از طلا و نقره است و دولت به خاطر مشکل نقدینگی نیست که به اخذ مالیات مضاعف از فعالان بازار میپردازد، خواستار آن شد که بازاریان به اعتصاب خود پایان دهند و مالیات سالهای ۸۹ و ۹۰ را به شکل خود اظهاری بپردازند تا در سالهای بعد دولت مالیات را به شیوهی مورد خواست خود اخذ کند. وی در عین حال وعده داد که بازاریانی که جنس خود را به صورت نسیه میفروشند، میتوانند مالیات خود را به صورت قسطی پرداخت کنند.
بر اساس این گزارش، اتحادیهی پارچهفروشان نیز از قبل، شیرینی و شیرکاکائو را برای پذیرایی از بازاریان و رسمیت یافتن پایان اعتصاب آماده کرده بودند. اما هنوز سخنان بادامچیان به پایان نرسیده، عدهای از بازاریان به مفاد تفاهمنامهای که مورد اشارهی وی بود و قرائت میشد، اعتراض کردند و مسجد را ترک کردند.
بادامچیان نیز در واکنش به اعتراض بازاریان، تاکید کرد که خود از ابتدا با این شیوهی اخذ مالیات مخالف بوده و مشکلات آن را به گوش مسئولان رسانده است؛ اما حالا که تبدیل به قانون شده، همه باید به آن تن دهند. این عضو موتلفه سپس با تاکید بر اینکه تفاهمنامهی خوانده شده، بهترین تفاهمنامهای است که آماده شده و بازاریان هیچ دلیل برای ادامهی تعطیلی مغازهها ندارند، از آنها خواست که با یک تکبیر مغازههای خود را باز کنند؛ اما هیچکس از افراد باقیمانده در جلسه، این حرف را تایید نکرد و صدای تکبیری بلند نشد.
بدین ترتیب، تلاشهای صورت گرفته باز هم نتوانست بازاریان را برای پایان دادن به اعتصاب خود متقاعد کند و بدین ترتیب هفتهای دیگر نیز سپری شد و اعتراض کسبهی بازار پارچه تهران برای پیگیری مطالبات خود ادامه یافت.
در همین حال گزارش خبرنگار کلمه حاکی است که در پی ادامهی اعتراضات پارچهفروشان و راهپیمایی آنها در محوطهی بازار، وزارت اطلاعات به احضار و تهدید فعالان بازار پرداخته است. تعداد احضارشدگان دستکم ۳۰ نفر گزارش شده و همچنین گفته میشود که مشایخ، رئیس اتحادیه صنف پارچه فروشان، نیز به ادارهی اطلاعات احضار و برای پایان دادن به اعتصاب تحت فشار قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، چند بازجو افراد احضار شده را دوره کرده و مورد تهدید قرار دادهاند و با متهم کردن آنها به اغتشاش و فتنهگری و دستور گرفتن از خارج، از آنها خواستهاند که برخی چهرههای مشخص شده در عکسهای اعتراضات بازار را شناسایی کنند. از افرادی که اخیرا احضار شدهاند، کسی بازداشت نشده؛ اما از آزادی بازداشتشدگان راهپیمایی مذکور هنوز خبری در دست نیست.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر