بی بی سی
فاطمه هاشمی، رئیس بنیاد امور بیماریهای خاص در ایران گفته است که جان بیماران این کشور به دلیل شدت گرفتن تحریمهای بینالمللی در خطر است. خانم هاشمی روز بیست و پنجم مهر (شانزدهم اکتبر) به سایت خبری تابناک گفته که "تهیه تجهیزات پزشکی و...................
فاطمه هاشمی، رئیس بنیاد امور بیماریهای خاص در ایران
گفته است که جان بیماران این کشور به دلیل شدت گرفتن تحریمهای بینالمللی
در خطر است.
خانم هاشمی روز بیست و پنجم مهر (شانزدهم اکتبر)
به سایت خبری تابناک گفته که "تهیه تجهیزات پزشکی و نوسانات نرخ ارز از
مهمترین مسائلی است که بیماران خاص را با مشکل مواجه کرده است." پیش از این
وزیر بهداشت ایران هم گفته بود که ارز لازم برای واردات دارو در شش ماهه
اول امسال تامین نشده.این بنیاد، بیماران تالاسمی، هموفیلی و دیالیزی را تحت پوشش خود دارد و به گفته مدیرانش به دلیل اینکه فعلا سرطان و اماس تحت پوشش بیمه دولتی نیست، به مبتلایان به این دو بیماری هم کمک میکند.
خانم هاشمی در توضیح تاثیر تحریم ها بر وضعیت کمک رسانی به بیماران خاص گفته: "بیشتر از همه در داروهای بیماران سرطانی و ام اس در تنگنا هستیم. البته بیماران تالاسمی و دیالیزیها هم سختیهایی دارند و همه اینها بر اثر مشکلاتی است که ریشه در تحریم بانکی و سختی در انتقال ارز دارد."
به گفته رئیس بنیاد امور بیماریهای خاص، این بنیاد "در زمینه بیماران دیالیزی با کمبود تجهیزات یک بار مصرفی مانند صافی و پودر بیکربنات" مواجه است.
فاطمه هاشمی از ارسال نامهای به بان کی مون دبیرکل سازمان ملل خبر داده که در آن درباره خطراتی که ادامه این وضع جان بیماران ایرانی را تهدید میکند توضیح داده و گفته "تحریمها نقض حقوق بشر است."
"بیشتر از همه در داروهای بیماران سرطانی و ام اس در تنگنا هستیم. البته بیماران تالاسمی و دیالیزیها هم سختیهایی دارند و همه اینها بر اثر مشکلاتی است که ریشه در تحریم بانکی و سختی در انتقال ارز دارد"
رئیس بنیاد امور بیماری های خاص
رئیس بنیاد امور بیماری های خاص گفته است که "همه اقلام مورد نیاز این بنیاد روشن و شفاف هستند و هیچ کاربرد مشترکی ندارند."
اشاره خانم هاشمی به تحریم صدور کالاهایی با کاربرد دوگانه به ایران است که می تواند در تسلیحات نظامی به کار برود و شورای امنیت سازمان ملل آن را وضع کرده است.
او گفته "حتی اگر این چنین هم باشد، نمی توان مانع از فرستادن آنها به کشورمان شد، چرا که حکم غذا را برای بیماران دارد و مستقیم با جان شمار بسیاری از مردم ارتباط پیدا میکند."
رئیس بنیاد امور بیماری های خاص پیشنهاد کرده که توجه به ارتباط بانک کشاورزی ایران با سازمان خواربار جهانی (فائو) و تحریم نشدن آن، می توان با هماهنگی سازمان بهداشت جهانی به این بانک اجازه داده شود که گشایش اعتبارات اسنادی مربوط به دارو و تجهیزات پزشکی را انجام دهد."
به دنبال شدت گرفتن تحریم های بین المللی علیه برنامه های اتمی ایران، گزارش ها از کمبود داروهای اساسی در ایران حکایت دارد.
اتحادیه اروپا به تازگی دور تازه ای از تحریم ها را علیه ایران تصویب کرده که بر اساس آن هرگونه نقل و انتقال پول با بانک های ایرانی به جز موارد بشردوستانه، ممنوع است.
هرچند نقل و انتقال پول با بانک های ایرانی پیش از وضع تحریم های صادر شده ممنوع نبود اما به دلیل بالا رفتن هزینه ها و خطرات روابط مالی برای بانک ها در سطح جهانی، به گفته دست اندرکاران مسائل درمانی ایران و برخی از نمایندگان مجلس این کشور، حتی پیش از این هم گشایش اعتبارات اسنادی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی به دشواری انجام میشده است.
مقام های ایرانی می گویند که تحریم های بین المللی ایران را "نیرومند" کرده است. آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، اخیرا وضع تحریم های پی در پی علیه برنامه های اتمی ایران را "وحشیانه" خوانده اما گفته که کشورش در برابر این فشارها، کوتاه نخواهد آمد.
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران، نیز به تازگی تحریم های اتحادیه اروپا را "غیرمنطقی، غیراصولی، غیرانسانی و غیر قانونی" خواند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر