به علت مسائل فنی سایت را با فیلتر شکن ملاحظه بفرمایید پیشاپیش از همراهان گرامی پوزش بعمل می آید .

صفحات

نظرات

همراهان گرامی با نظر گذاشتن در پست ها به دیگران بگویید چگونه فکر می کنید

۱۳۹۱ مهر ۲۷, پنجشنبه

فعالیت‌های شدیدی در مجتمع نظامی پارچین در جریان است

ندای سبزآزادی

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهارات مقام‌های ایرانی درباره انتقال اطلاعات اتمی ایران از طریق مأموران این نهاد نظارتی سازمان ملل به دستگاه‌های جاسوسی غربی را رد کرد. به‌گزارش رویترز، یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که روز چهارشنبه در اندیشکده سیاست خارجی بریتانیا سخن می‌گفت، در برابر پرسشی درباره ادعای ایران مبنی بر جاسوسی بازرسان آژانس، گفت که «نباید با پاسخ به این‌گونه ادعاها، به آن رسمیت و اعتبار داد». آقای آمانو، همچنین تایید کرد که اطلاعات ماهواره‌ای نشان می‌دهد که فعالیت‌های شدیدی در مجتمع نظامی....................


مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهارات مقام‌های ایرانی درباره انتقال اطلاعات اتمی ایران از طریق مأموران این نهاد نظارتی سازمان ملل به دستگاه‌های جاسوسی غربی را رد کرد.
به‌گزارش رویترز، یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که روز چهارشنبه در اندیشکده سیاست خارجی بریتانیا سخن می‌گفت، در برابر پرسشی درباره ادعای ایران مبنی بر جاسوسی بازرسان آژانس، گفت که «نباید با پاسخ به این‌گونه ادعاها، به آن رسمیت و اعتبار داد».
آقای آمانو، همچنین تایید کرد که اطلاعات ماهواره‌ای نشان می‌دهد که فعالیت‌های شدیدی در مجتمع نظامی پارچین در جریان است.
برپایه گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ممکن است در یک دهه گذشته، ایران در تاسیسات نظامی پارچین دست به آزمایش چاشنی انفجاری بمب اتمی زده باشد.
خبرگزاری رویترز، روز چهارشنبه ۲۶ مهرماه،‌ به نقل از دیپلمات‌های غربی گزارش داده است که  ایران ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم را در  تاسیسات زیرزمینی فردو افزایش داده است.
خبرگزاری رویترز می‌افزاید،با این حال به نظر نمی‌رسد که ایران سانتریفیوژهایی را که تازه نصب کرده، مورد بهره‌برداری قرار داده باشد.
یک دیپلمات غربی که این خبرگزاری نامی از وی نبرده، می‌گوید: «ایران همچنان ظرفیت غنی‌سازی را افزایش می‌دهد.»
به گزارش رادیو فردا یک دیپلمات دیگر که در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است، می‌گوید: «ما فکر می‌کنیم ایرانی‌ها به نصب سانتریفیوژ در فردو ادامه داده‌اند. ما فکر می‌کنیم که آنها با همان ضرب‌آهنگ قبلی که کم‌وبیش هم زیاد بود، به فعالیت خود خود ادامه می‌دهند.»
این دیپلماتِ مستقر در وین می‌افزاید که سرعت نصب سانتریفیوژ در فردو به حدی است که وی فکر می‌کند به زودی مرحله نصب سانتریفیوژها به پایان برسد.
در این تاسیسات زیرزمینی که در نزدیکی شهر قم ساخته شده، ایران غنی‌سازی ۲۰ درصدی انجام می‌دهد؛ اقدامی که غرب و اسرائیل آن را مقدمه‌ای برای ساخت بمب اتم می‌دانند اما ایران می‌گوید آن را برای تامین  سوخت رآکتور تحقیقاتی امیرآباد تهران انجام می‌دهد.
در مذاکراتی که میان ایران و گروه ۱+۵ انجام گرفته، این گروه از ایران خواسته است که غنی‌سازی اورانیوم و به ویژه غنی‌سازی ۲۰ درصدی را متوقف کند.
ایران یک بار در سال ۱۳۸۹ در توافقی که به «بیانیه تهران» معروف شد، قبول کرد که ۱۲۰۰ کیلوگرم از اورانیوم غنی‌ شده خود را در ترکیه به امانت بگذارد و به جای آن سوخت رآکتور امیرآباد را دریافت کند.
این توافق که با میانجیگری برزیل و ترکیه به دست آمده بود اما مورد توافق کشورهای غربی قرار نگرفت و این کشورها به همراه چین و روسیه قطعنامه دیگری را در شورای امنیت علیه ایران به تصویب رساندند.
آخرین دور از گفت‌وگوهای  ایران و گروه ۱+۵ در مسکو برگزار شد که به نتیجه ملموسی دست نیافت. از آن هنگام تاکنون اتحادیه اروپا تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران وضع کرده است و خواستار نرمش ایران در مواضع هسته‌ای‌اش شده است.
برخی مقام‌های ایرانی غنی‌سازی ۲۰ درصدی را قابل مذاکره دانسته‌اند. برای نمونه رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه، روز جمعه، ۲۱ مهرماه گفت: «برای غنی‌سازی ۲۰ درصد، چون نیاز کم است و تولید آن صرفه اقتصادی نیز ندارد، اگر تامین سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران را تضمین کنند، این موضوع قابل مذاکره خواهد بود.»
علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران، نیز پیشتر اظهاراتی مشابه مطرح کرده بود.
از سوی دیگر اسرائیل که خواهان کشیدن خط قرمز برای برنامه هسته‌ای ایران است، بارها گفته که جلوگیری از رسیدن ایران به بمب اتم را حق خود می‌داند و کشورهای دیگر حق تعیین تکلیف برای این کشور ندارند.
دولت باراک اوباما با این حال می‌گوید که به کشیدن خط قرمز برای ایران قائل نیست و معتقد است که همچنان باید به تحریم‌ها و دیپلماسی فرصت داد.
دوشنبه این هفته، ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا، پس از تصویب دور جدید تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران در لوکزامبورگ، به رادیو فردا گفت که اگر برنامه هسته‌ای ایران ادامه پیدا کند، جنگ یا اشاعه تسلیحات هسته‌ای دامنگیر منطقه خاورمیانه خواهد شد.
وزیر خارجه بریتانیا در عین حال اذعان کرد که تحریم‌ها بر زندگی مردم تاثیر داشته  و بخشی از اوضاع اقتصادی ایران را نیز ناشی را سوء مدیریت دولت ایران دانست.
مؤسسه علوم و امنیت: در پارچین فعالیت‌های جدید صورت گرفته است
در حالی که مؤسسه علوم و امنیت بین المللی (آی اس آی اس) از شروع فعالیت‌های جدیدی در مرکز نظامی پارچین در ایران خبر داده، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز می‌گوید اطلاعات ماهواره‌ای حاکی است که «فعالیت‌های شدیدی» در پارچین در جریان است.
در گزارشی که روز چهارشنبه، ۲۶ مهرماه بر روی وبسایت «ٱی اس آی اس» منتشر شده، آمده است که تصاویر دریافتی از سایت پارچین در ایران نشان می‌دهد که ایران در حال برداشتن پوشش‌های برزنتی کشیده شده بر روی دو دستگاه ساختمان اصلی این مرکز نظامی است.
در تصاویر قبلی منتشر شده توسط مؤسسه علوم و امنیت بین المللی، سالنی که گمان می‌رفت محل انجام آزمایش‌های مربوط به تسلیحات هسته‌ای ‌ایران است، به طور کامل زیر پوششی از برزنت صورتی رنگ استتار شده بود و ساختمان واقع در شمال این سالن نیز به صورت ناقص به وسیله پوششی مشابه پوشیده شده بود و به ظاهر عملیات «مخفی‌سازی» آن ادامه داشت.


۲۵ مرداد ۱۳۹۱- سالنی که گمان می‌رود محل انجام آزمایش‌های مربوط به تسلیحات هسته‌ای است به طور کامل زیر پوششی از برزنت صورتی رنگ استتار شده است.

​​​​​​اما در مجموعه تصاویر جدید از مرکز پارچین که ۲۹ شهریورماه تهیه شده، سقف هر دو ساختمان یاد شده که پیش از این زیر پوشش برزنتی مخفی شده بودند، بدون استتار دیده می‌شود.
«آی اس آی اس» که مقر آن در واشینگتن است، روز چهارشنبه اظهار کرد تعداد خودروهایی که در محدوده پارچین دیده می‌شوند، این گمانه را تقویت می‌کند که هنوز فعالیت‌های قابل توجهی در این مرکز در جریان است. آنچه مشخص نیست حجم اقدامات و طبیعت فعالیت‌های کنونی است.
​​در کنار این گزارش، یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در همین روز، ۲۶ مهرماه، در بریتانیا گفت که اطلاعات ماهواره‌ای نشان می‌دهد که فعالیت‌های «شدیدی» در مجتمع پارچین در جریان است.
به گفته آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ممکن است در یک دهه گذشته، ایران در تاسیسات نظامی پارچین، واقع در جنوب شرق تهران، دست به آزمایش چاشنی انفجاری بمب اتمی زده باشد.
۲۹ شهریور ۱۳۹۱- در این تصویر مشاهده می‌شود که پوشش برزنتی صورتی رنگ ساختمان اصلی برداشته شده است.

​​بر این اساس، آژانس پیشتر از صورت گرفتن فعالیت‌های «پاکسازی» در پارچین خبر داده بود و گفته بود که احتمال دارد این فعالیت‌ها به منظور «از بین بردن شواهد» صورت گرفته باشد.
این سازمان اوایل شهریورماه نیز تأکید کرد که جمهوری اسلامی فعاليت‌های «گسترده‌ای» برای پاکسازی منطقه نظامی پارچين انجام داده است و اين اقدامات را مانعی برای تحقيق بازرسان از اين منطقه دانست. ایران صورت گرفتن پاکسازی در پارچین را رد کرده است.
«آی اس آی اس» نیز روز چهارشنبه در اظهاراتی مشابه گفت که فعالیت‌های جدید در سایت پارچین به منظور «تضعیف یا از بین بردن توان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بازرسی از این مرکز» صورت گرفته است.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که به گفته «آی اس آی اس» از لحاظ قانونی اجازه دارد درخواست بازدید بازرسان خود از مرکز پارچین را تسلیم مقامات ایران کند، تا کنون بارها خواستار بازدید از این سایت شده است، اما ایران می‌گوید به علت نظامی بودن این پایگاه نمی‌تواند اجازه دسترسی به آن را بدهد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر