در حالیکه مراکز رسمی آمار کشور، از ارائه آمار واقعی بیکاری، تورم، شاخص های رفاهی و ... خودداری می کنند، رئیس کل بانک مرکزی در تشریح مهمترین وقایع اقتصادی کشور در سال 90، مدعی بهبود وضعیت تولید و ارتقای شاخصهای رفاهی شد. به گزارش مهر، محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی در یادداشتی، به مهمترین تحولات اقتصاد ایران در سال 89 و 90، و همچنین پیش بینی تحولات اقتصادی در سال آینده پرداخته و ابتدا مدعی شده است: "اقتصاد ایران در سال 1389،............... در حالیکه مراکز رسمی آمار کشور، از ارائه آمار واقعی بیکاری، تورم، شاخص های رفاهی و ... خودداری می کنند، رئیس کل بانک مرکزی در تشریح مهمترین وقایع اقتصادی کشور در سال 90، مدعی بهبود وضعیت تولید و ارتقای شاخصهای رفاهی شد.
به گزارش مهر، محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی در یادداشتی، به مهمترین تحولات اقتصاد ایران در سال 89 و 90، و همچنین پیش بینی تحولات اقتصادی در سال آینده پرداخته و ابتدا مدعی شده است: "اقتصاد ایران در سال 1389، دستاوردهای ارزشمندی به دست آورد، نرخ تورم به نحو مناسبی مهار شده و در پرتو سیاستهای اقتصادی هماهنگ، نرخ رشد اقتصادی تا سطح قابل توجهی بهبود یافت. بسیاری از طرحهای عمرانی و پرثمر همچون طرح ایجاد مسکن مهر با اتکاء بر منابع بانکها و بانک مرکزی پیش میرفت و نظام بانکی نهایت تلاش و امکانات خود را به کار گرفت تا با تامین نیازهای اقتصاد و مساعدت در تشکیل سرمایه، نقش موثری در دستیابی به اهداف اقتصادی کشور داشته باشد. "
این مقام دولتی همچنین اهم تحولات اقتصاد ایران در سال 1390 را از زوایای زیر مورد بررسی قرار داده است: "تلاطم بازارهای جهانی ، پدیدار شدن انتظارات تورمی و رفتارهای موجگونه در بازارهای دارایی و مداخله قابل توجه در بازارهای طلا و ارز، آثار اجرای فاز نخست قانون هدفمندسازی یارانه ها و تاثیر تحولات سیاستهای اقتصاد کلان بر بازارهای مالی."
بهمنی همچنین می گوید "عاملی که بر شدت تلاطمهای مذکور افزود، تهدیدهای دشمنان بیرونی و اعلام تصمیمهای جدید برای تنگتر کردن حلقه تحریمهای مالی از طریق محرومکردن بانک مرکزی از مراودات بینالمللی و کاهش خرید نفت و فرآوردههای نفتی از ایران بود. بدینترتیب بخشی از تقاضای آتی برای ارز نیز تبدیل به تقاضای آنی شد و انگیزههای احتیاطی بر انگیزههای سفتهبازی افزوده شد."
رئیس کل بانک مرکزی بدون اشاره به سوء مدیریت ها و دخالت دولتی ها در انفجار قیمت ارز و طلا، از "تاثیر فضای نامساعد کسب و کار بر رویکرد برخی از تولیدکنندگان به سفته بازی بر طلا و ارز" چنین گفت"یکی از عوامل موثر بر تلاطم بازارهای مالی و افزایش تورم، برخی مشکلات ساختاری بخش تولید و عدم وجود رونق معنیدار در بازارهای مالی و بخش واقعی اقتصاد است. به نظر میرسد تجدیدنظر عملی در شاخصهای فضای کسب و کار به صورت یک نیاز مبرم و پیشنیاز کلیدی برای سوق دادن سرمایههای جامعه به سوی فعالیتهای مولد درآمده است. "
رئیس کل بانک مرکزی همچنین مدعی "بهبود وضعیت تولید و ارتقای شاخصهای رفاهی" در سال گذشته شده و نوشت: "در بخشهای صنعت و کشاورزی، عمده تولیدات با رشد همراه است. طی 6ماهه اول سال جاری تولیدات پتروشیمی، فولاد خام و خودرو به ترتیب 1/3 ، 4/10 و 7/3 درصد افزایش نشان میدهد. مطابق با پیشبینیهای مقدماتی، تولیدات زراعی، باغی و دامی نیز در سال 1390 به ترتیب 6/4 ، 9/13 و 9/2 درصد افزایش نسبت به سال قبل خواهند داشت. در این سال، روند شاخصهای بازار کار بهبود نسبی نشان میدهند. نرخ بیکاری در سه ماهه سوم سال جاری به 8/11 درصد رسید که در مقایسه با فصل مشابه سال قبل 3/0 واحد درصد کاهش نشان میدهد. "
وی در پیشبینی اهم تحولات اقتصادی سال آتی نوشت: "بر اساس غالب پیشبینیها، تورم جهانی و فضای بیثبات اقتصادی، سیاسی و نهادی در غالب کشورها و حوزههای انتشار دهنده اسعار عمده، کنترل تورم ناشی از واردات را دشوار خواهد کرد، آثار روانی ناشی از تحریم و دشوارتر شدن نقل و انتقال وجوه میتواند خود منشاء نگرانیهای جدیدی باشد و بالاخره، نیازهای کمتر پاسخ یافته فضای کسب و کار به اصلاح زیرساختها، رویهها و مقررات همچنان مانعی بر مسیر رشد تولید و شکوفا شدن پتانسیلهای این حوزه عمل میکند. یکی از دغدغههای اقتصاد در سالهای اخیر، نرخ مشارکت پایین شرکتهای برتر بینالمللی در پروژههای اکتشاف، استخراج و صنایع بالادستی حوزه انرژی بوده است. تهدید به تحریمها سبب شد بانک مرکزی با استفاده از ابزارهای گوناگون اعم از اوراق مشارکت ارزی و ریالی و حتی منابع خود، درصدد رفع این نقیصه برآید."
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر