ندای سبز آزادی
سایت اصولگرای بازتاب پس از افشای محتوای یک قرارداد خفت بار اقتصادی میان جمهوری اسلامی و دولت چین، فیلتر شد. این در حالی است که سایت "بازتاب" جزو رسانه های اصولگرا محسوب می شود. این سایت در افشاگری خود که به سرعت در سرتیتر اخبار امروز قرار گرفت،
پرده از قراردادی میان جمهوری اسلامی و چین برداشت که بر اساس آن، ایران
پول حاصل از فروش نفت به چین را نزد دولت این کشور باقی گذاشته و علاوه...............
این در حالی است که سایت "بازتاب" جزو رسانه های اصولگرا محسوب می شود.
این سایت در افشاگری خود که به سرعت در سرتیتر اخبار امروز قرار گرفت، پرده از قراردادی میان جمهوری اسلامی و چین برداشت که بر اساس آن، ایران پول حاصل از فروش نفت به چین را نزد دولت این کشور باقی گذاشته و علاوه بر این هزینه های بیمه معاملات را هم پرداخت کرده است.
این رسانه نام قرارداد مورد اشاره را "ترکمنچای ارزی" گذاشته است. اما ساعتی پس از انتشار این خبر، بازتاب در ایران فیلتر شد.
به گزارش این سایت سرانجام بعد از گذشت سه سال، جزئیات یکی از زیان بار ترین قراردادهای اقتصادی بعد از انقلاب با کشور چین برملا شد.سه سال قبل مطابق با یک قرار داد عجیب، دولت ایران درآمد حاصل از فروش نفت را نزد دولت چین در اختیار این کشور می گذارد تا به عنوان پشتوانه ال سی های خرید کالای چینی برای ایران استفاده گردد.
بنابر این قرارداد، دولت چین علاوه بر آن که پول خرید نفت ایران را نزد خود نگه می دارد ، مدیریت این پول را نیز به عهده دارد و خود این پول را به ارزهای مختلف می تواند تبدیل کند.
براساس گزارش این سایت دولت چین ، هیچ گونه تعهدی نسبت به نتیجه اقدام خود ندارد و اگر به خاطر اشتباه سهوی یا عمدی دولت چین بخشی از سود یا اصل پول ایران با نوسانات نرخهای ارز از بین برود، مسئولیت آن بر عهده ایران است.
این سایت درادامه مطلب خود نوشته است:اما ترکمانچای بودن این قرارداد به اینجا ختم نشده و سایر مفاد قرارداد عجیب تر است؛ از جمله اینکه دولت چین برای افتتاح ال سی یا فروش نسیه کالا به ایران، در حالی که پول نقد ایران به عنوان پشتوانه در اختیار آن است، اقدام به دریافت بیمه از ایران می کند که امری عجیب و کم سابقه در بانکداری جهان است.
این موضوع به این معناست که فروشنده در حالی که مبلغی بسیار بیشتر از پول کالا به صورت نقد در اختیار دارد، اقدام به کشیدن درصد قابل توجهی بر روی مبلغ کالا به عنوان حق بیمه یا هزینه ریسک کرده که این مبلغ در سالهای قبل ۴ درصد بوده و احتمالا در شرایط فعلی به دو برابر این رقم افزایش یافته است که در مقیاس کلی میلیاردها دلار می شود.
محور سوم این قرارداد ، عدم استفاده کامل ایران از انبوه سرمایه کشور است که نزد چین سرمایه گذاری شده است و گفته می شود این رقم در حال حاضر از مرز ۲۵ میلیارد دلار گذشته است.
به بیان دیگر، ۲۵ میلیارد دلار از سرمایه کشور طبق این قرارداد در اختیار دولت چین است، اما به جای پرداخت سود به ایران، از ایران مبالغ سنگینی به عنوان بیمه و ریسک دریافت می شود.
سایت بازتاب درپایان خاطرنشان کرده است:برای مشخص شدن ابعاد زیان کشور از محل این قرارداد، تنها به ذکر این نکته بسنده می کنیم که اگر این مبلغ هنگفت به جای سپرده گذاری نزد برادران چینی به خرید طلا اختصاص یافته بود، طی این مدت ارزش آن چندین برابر شده بود و علاوه بر آنکه اصل ۲۵ میلیارد دلار موجود بود، حدود ۵۰ میلیارد دلار دیگر که یارانه دو سال مردم است، سود عاید ایران شده بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر