منبع: کلمه
بر اساس بررسیها، رتبه ایران به لحاظ سرعت اینترنت خانگی، در بین ۱۵۲ کشور، پس از کشورهایی همچون ونزوئلا، نیجریه، بولیوی، عراق، پاراگوئه و جزایر ترک و کایکاس، در جایگاه ۱۴۴ (از آخر، نهم!) قرار گرفته است. خبرگزاری مهر گزارش داده که، در طبقهبندی رتبهبندی کشورها از نظر سرعت اینترنت خانگی در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۰ از میان ۱۵۲ کشور بررسی شده، ایران پس از کشورهایی مانند ونزوئلا، نیجریه، بولیوی، عراق، پاراگوئه و جزایر ترک و کایکاس با سرعتی برابر ۰٫۶۱ مگابیت بر ثانیه در رتبه ۱۴۴ قرار گرفته است. بر اساس این گزارش، امروزه اینترنت به عنوان ابزاری کارآمد و مهم در زندگی شهروندان دنیا شناخته میشود. به همین دلیل دولتها و...........
بر اساس بررسیها، رتبه ایران به لحاظ سرعت اینترنت خانگی، در بین ۱۵۲ کشور، پس از کشورهایی همچون ونزوئلا، نیجریه، بولیوی، عراق، پاراگوئه و جزایر ترک و کایکاس، در جایگاه ۱۴۴ (از آخر، نهم!) قرار گرفته است.
خبرگزاری مهر گزارش داده که، در طبقهبندی رتبهبندی کشورها از نظر سرعت اینترنت خانگی در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۰ از میان ۱۵۲ کشور بررسی شده، ایران پس از کشورهایی مانند ونزوئلا، نیجریه، بولیوی، عراق، پاراگوئه و جزایر ترک و کایکاس با سرعتی برابر ۰٫۶۱ مگابیت بر ثانیه در رتبه ۱۴۴ قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، امروزه اینترنت به عنوان ابزاری کارآمد و مهم در زندگی شهروندان دنیا شناخته میشود. به همین دلیل دولتها و ارائه دهندگان اینترنت در تلاشاند تا اینترنت را با بیشترین سرعت، بالاترین کیفیت، بهترین خدمات پشتبانی و کمترین قیمت به کاربران خود ارائه دهند تا راه توسعه را بر رقبای خود در بازار پهنای باند تنگ کنند.
این درحالی است که ارائه اینترنت پرسرعت در برخی کشورها میتواند نسبت به خدمات مشابه در سایر کشورها با قیمت بالاتری ارائه شود که در این مورد باید به سطح زندگی، میزان تورم و متوسط درآمد خانواده ها در آن کشور توجه کرد. به طوری که یک خانواده متوسط در کشوری با تورم ثابت به دلیل درآمد سالانه قابل توجه قادر به پرداخت هزینه بالای ۳۰ دلار در ماه برای دریافت اینترنت بالای ۳ مگابیت برثانیه باشد.
این گزارش حاکی است قیمت اینترنت نه تنها به کیفیت، سرعت و خدمات ارائه شده توسط اپراتور بستگی دارد بلکه با سطح زندگی و درآمد شهروندان کشورهای مختلف نیز مرتبط است.
گفتنی است هم اکنون در ایران، براساس تعرفه جدید اعلام شده از سوی سازمان تنظیم مقررات، نرخ پهنای باند ۶۴ کیلو بیت بر ثانیه مبلغ ۸۶۸ هزار ریال، ۱۲۸ کیلو بیت بر ثانیه یک میلیون و ۷۳۶ هزار ریال، ۲۵۶ کیلو بیت بر ثانیه رقم دو میلیون و ۶۰۴ هزار ریال، ۵۱۲ کیلو بیت بر ثانیه مبلغ ۴میلیون و ۳۴۰ هزار ریال، برای ۱۰۳۴ کیلو بیت رقم ۷میلیون و ۸۱۲ هزار ریال و برای ۲۰۴۸ کیلو بیت رقم ۱۳ میلیون و۸۸۸ هزار ریال است. بهطور متوسط اینترنت خانگی پرسرعت ADSL با سرعت تنها ۱۲۸ کیلوبیت برثانیه با قیمت متوسط ۲۰ هزار تومان در ماه (۲۰ دلار در ماه) ارائه میشود.
این در شرایطی است که درآمد متوسط یک خانواده ایرانی بنابر اعلام بانک مرکزی ۷۳۰ هزار تومان در ماه (۸ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان در سال و یا ۸ هزار و ۴۶۳ دلار در سال) است که بر اساس همین آمار متوسط هزینههای ماهانه هر خانواده ایرانی حدود یک میلیون تومان در ماه اعلام شده است.
بنابراین در شرایطی که در کشورمان هر خانواده متوسط ایرانی در هر ماه با کسری بودجه بیش از ۳۰۰ هزار تومان برای تامین مخارج عادی خود مواجه است و سرعت اینترنت خانگی با سرعت متوسط ۶۱/۰ مگابیت برثانیه در رتبه ۱۴۴ جهانی قرار دارد بنابراین بهنظر میرسد که قیمت اینترنت در ایران برپایه سرعت ارائه شده، بسیار بالاتر از قیمت سرعت اینترنت در اکثر کشورهای دیگر است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر