به گزارش منابع خبری، مجمع عمومی سازمان
ملل متحد با اکثریت آرا، قطعنامه پیشنهادی عربستان سعودی را برای محکومیت
طرح مورد ادعای ترور سفیر سعودی در واشنگتن تایید کرد. به گزارش عصر ایران، در رای گیری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد 106 رای
موافق، 9 رای مخالف و 40 رای ممتنع ارائه شد. رای گیری مجمع عمومی سازمان
ملل متحد عصر روز جمعه به وقت نیویورک و بامداد شنبه به وقت تهران انجام
شد. آمریکا و اتحادیه اروپا از این قطعنامه حمایت کردند اما کشورهای روسیه، چین، کوبا، اکوادور و ونزوئلا از جمله کشورهای.............................
به گزارش منابع خبری، مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اکثریت آرا، قطعنامه پیشنهادی عربستان سعودی را برای محکومیت طرح مورد ادعای ترور سفیر سعودی در واشنگتن تایید کرد.
به گزارش عصر ایران، در رای گیری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد 106 رای موافق، 9 رای مخالف و 40 رای ممتنع ارائه شد. رای گیری مجمع عمومی سازمان ملل متحد عصر روز جمعه به وقت نیویورک و بامداد شنبه به وقت تهران انجام شد.
آمریکا و اتحادیه اروپا از این قطعنامه حمایت کردند اما کشورهای روسیه، چین، کوبا، اکوادور و ونزوئلا از جمله کشورهای مخالف این قطعنامه بودند. لبنان هم در جمع 40 کشور رای دهنده ممتنع بود.
193 کشور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد عضویت دارند.
متن قطعنامه
براساس این قطعنامه، برنامه ترور سفیر عربستان سعودی در واشنگتن محکوم و از جمهوری اسلامی خواسته شده در این زمینه همکاری کند.
در این قطعنامه تاکید شده است: تمامی اشکال تروریسم و خشونت ها علیه دفاتر نمایندگی دیپلماتیک محکوم می شود.
این قطعنامه، برنامه ترور سفیر سعودی در واشنگتن را محکوم و از جمهوری اسلامی می خواهد در این موضوع، ضمن پایبندی به قوانین بین الملل و همکاری ، هر فردی را که در برنامه ترور سفیر سعودی مشارکت داشته، به محاکمه بسپارد.
بر اساس گزارش مذکور، در این مصوبه به صراحت از ایران به عنوان عامل این ترور یاد نشده و مسئولیت آن متوجه تهران نشده است.
در این قطعنامه از کشورهای عضو سازمان ملل متحد خواسته شده تا به محاکمه افرادی اقدام کنند که در برنامه ریزی، حمایت، سازماندهی و اجرای طرح ترور سفیر سعودی در واشنگتن دخالت داشته اند.
مقامات آمریکا چندی پیش دو نفر از شهروندان ایرانی را به برنامه ریزی ترور سفیر سعودی در واشنگتن متهم کرده و گفتند این دو شهروند ایرانی با مقامات رسمی ایران مرتبط بودند موضوعی که به شدت از سوی تهران تکذیب شد. این موضوع هنوز به تایید دادگاه های آمریکا نیز نرسیده است و محاکمه با حضور تنها متهم بازداشتی این ماجرا ادامه دارد.
عربستان سعودی هفته گذشته، پیش نویس این قطعنامه را برای رای گیری به اعضای مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه کرده بود.
موضع نماینده عربستان
عبدالله المعلمی سفیر عربستان سعودی در سازمان ملل متحد در سخنرانی قبل از رای گیری گفت: این قطعنامه علیه ایران نیست لذا از تهران می خواهیم از آن حمایت کند و اتباع ایرانی تحت تعقیب در ماجرای ترور سفیر سعودی در واشنگتن را تسلیم دادگاه کند.
وی همچنین جمهوری اسلامی را متهم کرد که در برنامه ریزی برای انفجار سفارت عربستان سعودی در منامه و پل ملک فهد (بین بحرین و عربستان) دخالت داشته است.
المعلمی قبل از این در نشست های مقدماتی بررسی قطعنامه پیشنهادی گفته بود: این طرح ترور، آنقدر وقاحت بار است که لازم است مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره آن تصمیم گیری کند.
وی همچنین این موضوع را رد کرد که قطعنامه مجمع عمومی ، زمینه را برای صدور قطعنامه های بیشتر در موضوعات مشابه فراهم می کند. او از ایران خواست بی گناهی خود را ثابت کند.
موضع نماینده جمهوری اسلامی
در واکنش به این رخداد، محمد خزاعی نماینده ایران در سازمان ملل متحد در سخنانی قبل از رای گیری با رد اظهارات نماینده عربستان، از قطعنامه پیشنهادی انتقاد کرد و آنرا بر اساس ادعای آمریکا دانست.
وی همچنین دخالت مقامات ایرانی در طرح مورد ادعا درباره ترور سفیر سعودی در واشنگتن را به شدت رد کرد و از مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواست به قطعنامه پیشنهادی عربستان رای ندهد.
خزاعی قبل از این هم گفته بود آنچه درباره طرح ترور سفیر سعودی در واشنگتن می داند از رسانه ها و سایت های اینترنتی دریافت کرده است و تهران هیچ اسناد رسمی را برای پاسخگویی به آنها دریافت نکرده است.
موضع روسیه
سرگئی کاریف معاون نماینده روسیه در سازمان ملل متحد هم در سخنانی اعتراض آمیز گفت: در سال گذشته شاهد بسیاری از اقدامات علیه دیپلمات ها بودیم ولی کسی پیش نویس قطعنامه ای را به مجمع عمومی ارائه نکرد.
وی همچنین قطعنامه پیشنهادی عربستان را رد کرد زیرا حداقل از عبارت "توطئه مورد ادعا" استفاده نکرده و اصل "همه بی گناه هستند مگر اینکه جرم آنها ثابت شود" را نادیده می گیرد.
معاون نماینده روسیه در سازمان ملل اضافه کرد: مسکو این قطعنامه را نمی پذیرد زیرا این توطئه همچنان در سطح ادعاست. این قابل پذیرش نیست که از مجمع عمومی خواسته شود موضوعی را محکوم کند ولی تحقیقات درباره آن موضوع به پایان نرسیده باشد.
وی ادامه داد: هنگامی که از ایران خواسته می شود به تعهدات خود پایبند باشد این یعنی اینکه ایران تنها کشوری است که به تعهداتش پایبند نبوده ولی مشکل در حال بحث و بررسی است و همچنان بحث و رویارویی میان دو کشور در چارچوب حقوقی صرف است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر