به علت مسائل فنی سایت را با فیلتر شکن ملاحظه بفرمایید پیشاپیش از همراهان گرامی پوزش بعمل می آید .

صفحات

نظرات

همراهان گرامی با نظر گذاشتن در پست ها به دیگران بگویید چگونه فکر می کنید

۱۳۹۰ فروردین ۱۴, یکشنبه

انتقاد از بی‌مسئولیتی دولت و اعلام نشدن نرخ واقعی بیکاری و رشد اقتصادی

منبع: کلمه
خبرآنلاین با اشاره به اینکه هیچ مرجع رسمی حاضر نیست نرخ بیکاری را در سال ۸۹ به صورت کتبی و رسمی منتشر کند، خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی ایران بیش از دو سال است که توسط بانک مرکزی اعلام نشده است، سکوت در قبال این شاخص توسط بانک مرکزی طی این دوره حواشی بسیاری داشته است. دو یادداشت کوتاه این سایت خبری درباره بی‌مسئولیتی دولت در اعلام نرخ بیکاری و رشد اقتصادی در سال ۸۹ را بخوانید:
چرا نرخ بیکاری را هیچ کس کتبی اعلام نکرد؟
آیا بیکاری در اقتصادی ایران بیش از ۳۰ درصد است؟ این نرخ بیکاری بازهم از سوی کسانی عنوان می شود که معتقدند تغییر تعریف اشتغال در سال ۸۵ باعث انحراف آمارهای بیکاری در کشور است. آمارهایی که در گزارش مرکز آمار ایران از سه ماهه اول سال جاری اخرین ارایه گزارش رسمی در موردش باید دانست که در ان میزان نرخ بیماری با بیش از ۲ درصد افزایش نسبت به سه ماهه اخر سال ۸۸ به رقمی حدد ۱۴٫۶ درصد رسیده است و رئیس مرکز امار ایران به رغم آنکه عنوان کرده بود نرخ بیکاری شش ماهه تابستان و پاییز را باهم منتشر می کند هنور در این زمینه اقدامی صورت نداده است و نرخ بیکاری نیز به جمع آمارهای منتشر نشده دولت اضافه شده است. اما در حالی که دولت از انتشار آمارهای رسمی نرخ بیکاری خود داری می کند وزیر کار و معاون اول رئیس جمهور تاکید بر افزایش ایجاد اشتغال و..................

خبرآنلاین با اشاره به اینکه هیچ مرجع رسمی حاضر نیست نرخ بیکاری را در سال ۸۹ به صورت کتبی و رسمی منتشر کند، خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی ایران بیش از دو سال است که توسط بانک مرکزی اعلام نشده است، سکوت در قبال این شاخص توسط بانک مرکزی طی این دوره حواشی بسیاری داشته است. دو یادداشت کوتاه این سایت خبری درباره بی‌مسئولیتی دولت در اعلام نرخ بیکاری و رشد اقتصادی در سال ۸۹ را بخوانید:
چرا نرخ بیکاری را هیچ کس کتبی اعلام نکرد؟
آیا بیکاری در اقتصادی ایران بیش از ۳۰ درصد است؟ این نرخ بیکاری بازهم از سوی کسانی عنوان می شود که معتقدند تغییر تعریف اشتغال در سال ۸۵ باعث انحراف آمارهای بیکاری در کشور است. آمارهایی که در گزارش مرکز آمار ایران از سه ماهه اول سال جاری اخرین ارایه گزارش رسمی در موردش باید دانست که در ان میزان نرخ بیماری با بیش از ۲ درصد افزایش نسبت به سه ماهه اخر سال ۸۸ به رقمی حدد ۱۴٫۶ درصد رسیده است و رئیس مرکز امار ایران به رغم آنکه عنوان کرده بود نرخ بیکاری شش ماهه تابستان و پاییز را باهم منتشر می کند هنور در این زمینه اقدامی صورت نداده است و نرخ بیکاری نیز به جمع آمارهای منتشر نشده دولت اضافه شده است.
اما در حالی که دولت از انتشار آمارهای رسمی نرخ بیکاری خود داری می کند وزیر کار و معاون اول رئیس جمهور تاکید بر افزایش ایجاد اشتغال و تک رقمی شده نرخ بیکاری تا پایانی سال جاری صحبت می کنند. در این میان گروه پژوهشی مجله اقتصاد ایران نرخ فعلی بیکاری را در حدود ۱۶٫۵ درصد برآورد و برای سال ۹۰ آمار در حدود ۱۷٫۳ درصد پیش بینی می کنند.
یکی از نکات جالب اینجاست که عبدالرضا شیخ‌الاسلامی وزیر کار وامور اجتماعی در گفتگو با سایت خبرآنلاین خود حاضر نیست در مورد نرخ بیکاری آمار داده به نقل از رئیس جمهور نرخ بیکاری را اعلام کرده می گوید: طبق آخرین آماری که رییس جمهوری اعلام کرده اند، تعداد بیکاران کشور دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است و تقریبا در حد ۱۰ درصد، نرخ بیکاری کشور ما را نشان می دهد. چون اگر جمعیت فعال را ۲۵ میلیون نفر در نظر بگیریم، حدود ۲٫۵ میلیون بیکار به منزله ۱۰ درصد نرخ بیکاری است.
از سوی دیگر رئیس جمهور در بهمن ماه طی سفر استانی خود استان هرمزگان می گوید دولت برای سال ۹۰ بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان یا معادل ۳۰ میلیارد دلار برای اشتغال زایی در سالهای ۹۰ تا ۹۲ اختصاص می دهد. ولی سئوال اینجاست در صورت اختصاص این مبلغ که طی سی سال گذشته بی سابقه است آیا واقعا دولت می تواند مشکل بیکاری را بر طرف کند.
چرا کسی مسئولیت رشد اقتصادی را قبول نمی کند؟
آخرین امارهای منتشر شده از سوی بانک مرکزی مربوط به رشد اقتصادی در ۶ ماهه اول سال ۸۷ است که بر اساس این آمارها در که در این دوره رشد اقتصادی کشور بدون نفت حدود ۲٫۳ درصد و با نفت حدود ۲٫۷ درصد اعلام شد ولی بعد از آن بانک مرکزی در این مورد سکوت کرده است.
نکته قابل توجه آنکه در برنامه چهارم که به دلیل عدم تصویب بروان پنجم برای سال ۸۹ نیز تمدید شد پیش بینی نرخ رشد اقتصادی متوسط بالغ بر ۸ درصد در دوره اجرای قانون پیش بینی شده بود که متاسفانه در این دوره هیچگاه دولت به این سطح از رشد دست پیدا نکرد و در مورد نرخ رشد اقتصادی سال ۹۰ نیز با توجه به آنکه در برنامه پنجم هیچ رقمی ذکر نشده است در واقع هیچ هدف کمی در این زمینه وجود ندارد.
در حال حاضر در مورد میزان رشد اقتصادی ایران تنها منابع خارجی از جمله صندوق بین المللی پول است که برآوردهایی در مورد نرخ رشد اقتصادی ایران منتشر کرده اند. بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول در سال ۸۸ نرخ رشد اقتصادی ایران به حدود یک درصد رسیده است و در سال ۸۹ در حدود ۱٫۵ درصد بوده است و البته در سال ۹۰ این نرخ به حدود ۳ درصد خواهد رسید اما این پیش بینی قبل از اجرای قانون هدفمندسازی منتشر شده و هنوز هم صندوق بین المللی پول برآورد جدیدی در این زمینه انجام نداده است. البته آخرین برآوردهای بانک جهانی در مورد نرخ رشد اقتصادی در سال ۸۹ نیز در دی ماه گزارشی در مورد نرخ رشد اقتصادی سال ۲۰۱۰ میلادی منتشر کرد و در آن میزان رشد اقتصادی ایران را در حدود ۱٫۵ درصد عنوان کرد.
در کنار این ارقام برخی از کارشناسان اقتصادی برآوردهای خود را از رشد اقتصادی بر اساس شواهد شهودی از فضای اقتصادی کشور پایین تر از این رقم دانسته و حتی برخی به نرخ رشد صفر و یا حتی منفی هم اشاره دارند که البته خود این کارشناسان نیز تاکید دارند چون منابع رسمی تهیه آمارهای اقتصادی در این زمینه سکوت کرده اند این برآوردها در حد حدس باقی می ماند.
البته تنها اظهار نظر نیمه رسمی در این زمینه از سوی احمد توکلی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در دوم اسفند سال ۸۸ در گفتگویی با سایت فرهیختگان صورت گرفته است که در آن گفتگو عنوان کرد: رشد رکودی ما از سال ۸۷ آغاز شده و سال بعد اگر رشد اقتصادی منفی نشود نزدیک به صفر خواهد بود. رشد اقتصادی ایران در پایان سال ۸۸ به‌عنوان سال پایانی برنامه چهارم باید به سالانه ۸ درصد می‌رسید.
اینهمه در حالی است که تمامی مسئولین دولتی از ارایه آمار طفره رفته و فقط عنوان می کنند که رشد اقتصادی کشور در سال ۸۹ بسیار خوب بوده است ولی حاضر به العم هیچ رقمی در زمینه این دستاورد نیستند و باید دید در سال ۹۰ آیا این سکوت بلاخره شکسته خواهد شد؟

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر