به علت مسائل فنی سایت را با فیلتر شکن ملاحظه بفرمایید پیشاپیش از همراهان گرامی پوزش بعمل می آید .

صفحات

نظرات

همراهان گرامی با نظر گذاشتن در پست ها به دیگران بگویید چگونه فکر می کنید

۱۳۸۹ فروردین ۱۵, یکشنبه

سلحشور در دادگاه محكوم شده است

منبع: عصر ایران
سال 1387 شهادب‌الدين طاهري (نويسنده كتاب ــ فيلمنامه دوجلدي يوسف صديق) شكايتي را عليه فرج‌الله سلحشور(نويسنده و كارگردان مجموعه تلويزيوني يوسف پيامبر) به دادگاه رسيدگي به جرائم كاركنان دولت تهران ارائه كرد و مدعي شد كه سلحشور؛ ايده ساخت سريال يوسف پيامبر از روي كتاب دو جلدي وي بدست آورده است . رياست دادگاه پس از بررسي موضوع در تاريخ 24/5/88 هيات سه‌ نفره‌اي را به رياست عباس بابويهي به همراه دو نفر مشاور تعيين كرد. شهاب‌الدين طاهري مدعي اين شكايت، ضمن دراختيار گذاشتن حكم نهايي دادگاه درباره فرج‌الله سلحشور با اعلام اين جمله كه براساس آيه 135 سوره نساء براي حفظ حريم عدالت و حفظ آبروي حكومت اسلامي نبايد حق را تحريف يا از آن اعراض كرد و خدا به آنچه مي‌كنيم از همه آگاه تر است و حق هميشه پيروز است، گفت: رئيس دادگاه پس از بررسي موضوع؛ هيات كارشناسي را به سرپرستي عباس بابويهي تعيين كرد و اين هيات نيز از تاريخ 14/7/88 الي 25/12/88 به مدت 170 روز مسئله بررسي و نظر كارشناسي خود را به دادگاه اعلام كردند.....
سال 1387 شهادب‌الدين طاهري (نويسنده كتاب ــ فيلمنامه دوجلدي يوسف صديق) شكايتي را عليه فرج‌الله سلحشور(نويسنده و كارگردان مجموعه تلويزيوني يوسف پيامبر) به دادگاه رسيدگي به جرائم كاركنان دولت تهران ارائه كرد و مدعي شد كه سلحشور؛ ايده ساخت سريال يوسف پيامبر از روي كتاب دو جلدي وي بدست آورده است .

رياست دادگاه پس از بررسي موضوع در تاريخ 24/5/88 هيات سه‌ نفره‌اي را به رياست عباس بابويهي به همراه دو نفر مشاور تعيين كرد.

شهاب‌الدين طاهري مدعي اين شكايت، ضمن دراختيار گذاشتن حكم نهايي دادگاه درباره فرج‌الله سلحشور با اعلام اين جمله كه براساس آيه 135 سوره نساء براي حفظ حريم عدالت و حفظ آبروي حكومت اسلامي نبايد حق را تحريف يا از آن اعراض كرد و خدا به آنچه مي‌كنيم از همه آگاه تر است و حق هميشه پيروز است، گفت: رئيس دادگاه پس از بررسي موضوع؛ هيات كارشناسي را به سرپرستي عباس بابويهي تعيين كرد و اين هيات نيز از تاريخ 14/7/88 الي 25/12/88 به مدت 170 روز مسئله بررسي و نظر كارشناسي خود را به دادگاه اعلام كردند.
طاهري ادامه داد: دادگاه پس از بررسي نظر هيات كارشناسي؛ راي خود را به شرح ذيل اعلام كرده است:

باتوجه به قدمت سه سال و نيم ايده، چارچوب داستاني و قصه فيلمنامه اعلامي از طرف شاكي در مهرماه 1377 بر ايده چارچوب داستاني و قصه فيلمنامه متشكي عنه نامبرده فرج‌الله سحلشور به ميزان 15 درصد از آثار تهيه و ارائه شده شاكي استفاده غيرمجاز كرده كه ارزش مادي اين بخش از استفاده غيرمجاز معادل يك سوم از قيمت قرارداد تحقيق و نگارش فيلمنامه متهم با صدا و سيما است.

دوم مشتكي‌عنه (فرج‌الله سلحشور) از تاريخ 5/9/79 لغايت پايان سال 82 به ميزان 20 درصد از نسخه فيلمنامه دستي و چاپ و ارائه شده به صدا و سيما را كه از طريق رئيس وقت صدا و سيما و اشخاص ديگر سازمان دراختيار وي قرار گرفته است را پس از انعقاد و انجام قرارداد تحقيق و نگارش فيلمنامه سريال مورد استفاده غيرمجاز قرار داده و ارزش مادي آن معادل بيست درصد از قيمت قرارداد تحقيق و نگارش فيلمنامه منعقده بين متشكي عنه و صدا و سيما در موضوع ساخت سريال است.

سوم: متهم به ميزان بيست درصد در ساخت تصويري، صوتي و بياني سريال يوسف پيامبر از سال 83 به بعداز متن دو جلد كتاب فيلمنامه شاكي استفاده غيرمجاز نموده است به طوري كه ساختار با شكل و محتواي فيلمنامه مكتوب شاكي با فيلم ساخته شده هر دو در يك جهت از اهداف زيبايي شناسانه سازمان يافته‌اند و سيستمي مشترك از نشانه‌ها و تعبيرات را تشكيل داده و دربردارند تا حدي كه باوجود برخي منابع تحقيقي متمايز، مجموعه نمايشي حضرت يوسف از صور گوناگون به مفهوم اقتباس از كتاب فيلمنامه منتشر شده توسط شاكي بسيار نزديك شده است، چنان‌كه سريال در استفاده از برخي ايده‌هاي مشترك با متن فيلم‌نامه شاكي از پيكره كلي آن استفاده برده است و مراحل چهارگانه كنش شامل( پيدايش، بيان ظهور و ايجاد) در توليد اثر نمايشي مذكور از داستان حضرت يوسف (ع) به صورت محسوس و ناغافل براساس فيلمنامه كتاب شاكي هدايت و به ثمر رسيده است و ميزان تقصير متهم در استفاده از كتاب مذكور به ميزان حداقل بيست درصد بوده كه سهم مشاركت شاكي در توليد سريال ساخته شده مشتكي‌عنه به اين ميزان قابل تعيين و ارزيابي است و با عنايت به ساير قرائن و امارات موجود در پرونده به نظر دادگاه اعتراض شاكي وارد تشخيص و سرقت هنري و استفاده غيرمجاز و غيرقانوني از اثر شاكي به شرح مذكور توسط متهم صورت گرفته است. لذا ضمن نقص قراره منع تعقيب صادره و جلب به دادرسي، پرونده جهت انجام اقدامات قانوني به دادسرا اعاده مي‌شود و راي صادره قطعي است.

فرج الله سلحشور نيز كه خود درجريان حكم اين دادگاه است، در گفتگو با خبرنگار ايلنا، با اعلام اينكه حكم صادر شده را قبول ندارد، اظهار داشت كه؛ درباره اين حكم فرجام خواهي مي‌كند و منتظر راي داداگاه تجديدنظر است.

سلحشور در پاسخ به اين سوال كه آيا با گفتگو امكان حل اين مشكل و بسته شدن اين پرونده وجود دارد يا خير، گفت : ديگر نمي‌توان با گفتگو؛ مصالحه كرد زيرا در اين پرونده؛ صحبت از آبروي من به ميان آمده است و بايد آن را به سرانجام رساند.






هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر