به علت مسائل فنی سایت را با فیلتر شکن ملاحظه بفرمایید پیشاپیش از همراهان گرامی پوزش بعمل می آید .

صفحات

نظرات

همراهان گرامی با نظر گذاشتن در پست ها به دیگران بگویید چگونه فکر می کنید

۱۳۸۹ فروردین ۲۵, چهارشنبه

انتقال دانشگاه ها به خارج از تهران با چه انگیزه ای؟

 منبع: کلمه
شهرداری تهران برای تمرکززدایی از پایتخت خبر از اجرای طرحی می‌دهد که براساس آن قرار است دانشگاه‌های تهران به بیرون از پایتخت منتقل شوند. آگاهان می‌گویند این طرح ارتباط مستقیمی با حوادث پس از انتخابات دارد.موسی پورموسوی، نماینده محمد باقر قالیباف، شهردار تهران در گفت‌وگو با مهر می‌گوید: «حجم عظیمی از تردد و جابجایی به واسطه وجود مراکز آموزشی اعم از مراکز آموزش عالی و مراکز کمک آموزشی در پیرامون فضایی است که از آن تحت عنوان فضای طرح ترافیک نام می‌بریم. موج عظیمی از نیروی انسانی هر روز صبح از اطراف شهر تهران و حتی از خارج شهر به سمت مرکز شهر هدایت می‌شوند و طبیعی است که بار ترافیکی ناشی از این هجوم شهر را دچار آزردگی می‌کند. اگر چنین حالتی را بخواهیم تصور کنیم و حتی انیمیشن آن را تهیه کنیم به این نتیجه می‌رسیم که برای وضعیت دانشگاه‌های تهران باید فکری کرد.»پورموسوی با اشاره به مصوبه‌های متعددی که در دولت، شورای عالی امنیت ملی و وزارت علوم نسبت به خروج دانشگاه‌ها از تهران وجود دارد، درباره این که چرا این طرح‌ها تا کنون اجرا نشده‌اند، می‌گوید: «طبیعی است که موانع ساختاری، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی منجر شده که این امر هنوز محقق نشود اما نظام مصمم است این امر را محقق کند.»....

شهرداری تهران برای تمرکززدایی از پایتخت خبر از اجرای طرحی می‌دهد که براساس آن قرار است دانشگاه‌های تهران به بیرون از پایتخت منتقل شوند. آگاهان می‌گویند این طرح ارتباط مستقیمی با حوادث پس از انتخابات دارد. موسی پورموسوی، نماینده محمد باقر قالیباف، شهردار تهران در گفت‌وگو با مهر می‌گوید: «حجم عظیمی از تردد و جابجایی به واسطه وجود مراکز آموزشی اعم از مراکز آموزش عالی و مراکز کمک آموزشی در پیرامون فضایی است که از آن تحت عنوان فضای طرح ترافیک نام می‌بریم. موج عظیمی از نیروی انسانی هر روز صبح از اطراف شهر تهران و حتی از خارج شهر به سمت مرکز شهر هدایت می‌شوند و طبیعی است که بار ترافیکی ناشی از این هجوم شهر را دچار آزردگی می‌کند. اگر چنین حالتی را بخواهیم تصور کنیم و حتی انیمیشن آن را تهیه کنیم به این نتیجه می‌رسیم که برای وضعیت دانشگاه‌های تهران باید فکری کرد.»
پورموسوی با اشاره به مصوبه‌های متعددی که در دولت، شورای عالی امنیت ملی و وزارت علوم نسبت به خروج دانشگاه‌ها از تهران وجود دارد، درباره این که چرا این طرح‌ها تا کنون اجرا نشده‌اند، می‌گوید: «طبیعی است که موانع ساختاری، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی منجر شده که این امر هنوز محقق نشود اما نظام مصمم است این امر را محقق کند.»
۲۰ هزار دانشجو را از تهران خارج می‌کنند
از سوی دیگر رئیس دانشگاه علامه طباطبایی استانداری تهران را مدافع طرح تجیمع این دانشگاه دانست و گفت: وقتی ما ۲۰ هزار نفر را از تهران خارج کنیم، نفس شهر باز می‌شود.
صدرالدین شریعتی در گفتگو با فارس با اشاره به جلسه خود با معاون برنامه‌ریزی استانداری تهران برای نهایی شدن طرح تجمیع دانشگاه علامه طباطبایی، از روند کار ابراز رضایت کرد و اظهار داشت: دراین جلسه صورتجلسه‌ای تنظیم کردیم و قرار شد استانداری تهران پیشنهاد ما را ظرف سه‌ هفته آینده بررسی و نتیجه را اعلام کند.
وی استانداری تهران را مدافع طرح تجمیع دانشگاه علامه طباطبایی دانست و افزود: وقتی ما بیست هزار نفر را از تهران خارج کنیم، نفس شهر باز می‌شود و در تقاطع اتوبان همت با خیابان شریعتی و پاسداران نیز که دانشکده داریم، اگر ۲۴۰۰ دانشجوی این دانشکده را از تهران خارج کنیم به کاهش ترافیک این محدوده کمک می‌کنیم.
سابقه بحث انتقال دانشگاه‌ها
به گزارش ادوار نیوز محمدحسین امید، معاون دانشگاه تهران می‌گوید موضوع طرح ساماندهی دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیش از ۱۰ سال است که در دستور کار هیات رییسه دانشگاه تهران قرار دارد اما مورد قبول دانشگاهیان و مسوولان کشور واقع نشد و مسوولان وجود دانشگاهی مانند دانشگاه تهران را با توجه به نقش ملی و بین‌‏المللی آن در تهران ضروری دانستند، به همین دلیل تصمیم گرفته شد که دانشگاه در جای خود توسعه و گسترش یابد.
در اواخر دوره حکومت شاه (۱۳۵۶) نیز قرار بود دانشگاه صنعتی آریامهر (شریف کنونی) به اصفهان منتقل شود. در آن زمان فعالیت‌های آموزشی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز شروع شده بود و دولت در پی آن بود که این دو مرکز آموزشی را در یکدیگر ادغام کند. اما این بحث از نظر دانشجویان یک اقدام سیاسی و حتی تنبیهی از سوی دولت در برابر دانشجویان تلقی ‌شد. سر انجام پس از اعتصاب و فشارهای وارده، دولت ناگزیر شد تصمیم خود را عوض کند و دو دانشگاه صنعتی در کنار هم، در تهران و اصفهان به کار خود ادامه دهند.
ارتباط با حوادث پس از انتخابات
هادی کحال‌زاده، عضو شورای مرکزی ادوار تحکیم وحدت نیز معتقد است: اجرای این طرح ارتباط مستقمی با حوادث پس از انتخابات دارد.
کحال زاده در گفت‌وگو با دویچه وله می‌افزاید: «اگر عزم جدی برای این طرح وجود داشته باشد، نشان می‌دهد که تاثیر حوادث پس از انتخابات در این عزم منعکس شده است. اگرچه طی ده، دوازده سال گذشته، خصوصا بعد از حادثه کوی دانشگاه یک برنامه و سیاستی در دستور کار وزارت علوم قرار گرفت که خوابگاه‌های دختران را که عموما پراکنده بودند، تبدیل به مجتمع شوند و خوابگاه‌های پسران را که عموما مجتمع بود را پراکنده کنند. استدلال آن‌ها هم این است که تمرکز خوابگاه‌های پسران، امنیت سیاسی شهر را با مخاطره ایجاد می‌کند و پراکندگی خوابگاه‌های دختران امنیت دختران را دچار مشکل می‌کند.
پادگان‌ها و مراکز سیاسی در اولویت هستند
عضو شورای مرکزی ادوار تحکیم وحدت اضافه می‌کند که برای تمرکز زدایی از تهران اماکن دیگری نسبت به دانشگاه‌ها در اولویت هستند و ادامه می‌دهد: «اگر واقعا هدف آن‌ها از چنین اقدامی صرفا تمرکز زدایی، بهبود نظام حمل و نقل و کاهش ترافیک بود، بازار به عنوان مهمترین بخش اقتصادی در تهران، سال‌ها مورد مناقشه شورای شهر و دولت است. اگر بازار تهران به بخشی در حاشیه تهران منتقل شود، بخش قابل توجهی از مشکلات ترافیکی و آلودگی تهران قابل حل خواهد بود بنابراین به نظر می‌رسد که یک عزم سیاسی، دانشگاه را در اولویت قرار داده است وگرنه مراکز دیگری در اولویت انتقال از پایتخت هستند.
کحال‌زاده می‌افزاید: «ما شاهد ده‌ها پادگان بزرگ نظامی هستیم که چنانچه این‌ها منتقل شود، گره‌های ترافیکی شهر تهران را به کلی باز خواهد کرد، صدها مراکز دولتی و سفارت خانه‌ها در تهران است که اگر چنانچه این‌ها منتقل شوند، نقش به سزایی در حل مشکلات ترافیکی و بهبود شرایط خواهد.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر