به علت مسائل فنی سایت را با فیلتر شکن ملاحظه بفرمایید پیشاپیش از همراهان گرامی پوزش بعمل می آید .

صفحات

نظرات

همراهان گرامی با نظر گذاشتن در پست ها به دیگران بگویید چگونه فکر می کنید

۱۳۸۹ دی ۴, شنبه

بانک مرکزی هند به باشگاه تحریم کنندگان ایران پیوست

منبع:جرس
با گذشت حدود شش ماه از تصویب قطعنامه ١٩٢٩ شورای امنیت و همچنین اتخاذ تحریم های فراگیر جهانی علیه جمهوری اسلامی، این بار نیز هند به باشگاه تحریم کنندگان ایران پیوست و بانک مرکزی آن کشور اعلام کرد از این پس برای پرداخت بهای مواد خام وارداتی از ایران،.............
با گذشت حدود شش ماه از تصویب قطعنامه ١٩٢٩ شورای امنیت و همچنین اتخاذ تحریم های فراگیر جهانی علیه جمهوری اسلامی، این بار نیز هند به باشگاه تحریم کنندگان ایران پیوست و بانک مرکزی آن کشور اعلام کرد از این پس برای پرداخت بهای مواد خام وارداتی از ایران، تسهیلات بانکی ارائه نخواهد داد و این پرداخت‌ها باید خارج از چارچوب «اتحادیه پایاپای آسیا» انجام پذیرد.

منظور از «اتحادیه پایاپای آسیا» که مقر آن در تهران است، تشکیلاتی مشتمل بر ایران، هند، پاکستان، بوتان، بنگلادش، مالدیو، میانمار، نپال و سریکانکا می باشد، که برای همکاری‌های مالی اعضا، در سال ۱۹۷۴(۱٣۵٣) پایه‌گذاری شده است.

به گزارش رویترز، در بیانیه بانک مرکزی هند در خصوص تحریم ایران آمده است: "تصمیم گرفته شد که پرداخت نفت و گاز وارداتی با ارزهای مجاز و خارج از چارچوب اتحادیه پایاپای آسیا انجام شود."

در بیانیه بانک مرکزی هند، به دلایل اتخاذ این تصمیم اشاره نشده؛ اما کشورها و شرکت‌های طرف معامله با ایران به ويژه از سوی ایالات متحده تحت فشار قرار دارند که مناسبات تجاری خود با ایران را محدود کنند؛ این فشار باعث شده است که شماری چند از شرکت‌های بزرگ نفتی فعالیت خود در ایران را متوقف کرده یا از افزایش فعالیت‌هایشان خودداری کنند.

شماری از کشورها، مانند امارات متحده عربی و کویت نیز در امور بانکی و ارزی برای ایران محدودیت قایل شده‌اند.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع خود در صنعت نفت هند گزارش داده است که این تغییر سیاست هند می‌تواند به واردات نفت و گاز این کشور از ایران لطمه بزند و شرکت‌های هندی و شرکت ملی نفت ایران را مجبور کند راه دیگری و چه بسا یک بانک اروپایی را برای تبادلات مالی پیدا کنند.

یک منبع آگاه هندی که به گفته رویترز به طور مستقیم از موضوع اطلاع دارد، به این خبرگزاری گفت: "ما (شرکت ملی نفت ایران و شرکت‌های هندی) باید جایی را برای انتقال پرداخت‌ها پیدا کنیم در غیر اینصورت معامله‌ای صورت نخواهد گرفت."

هند در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ روزانه نزدیک به ۴۲۶ هزار بشکه نفت از ایران وارده کرده است و ممکن است با این تصمیم بانک مرکزی هند، میزان واردات نفت با کاهش مواجه شود.

یک منبع دیگر نیز به رویترز گفته است این اقدام بانک مرکزی هند ممکن است واردات نفت و گاز از ایران را بسیار دشوار سازد و در پاسخ به این پرسش که آیا از این پس نفت خام ایران برای واردات گران‌تر تمام خواهد شد، گفته است که به نظر وی وارد کردن نفت از ایران چه بسا به این سادگی امکان‌پذیر نباشد.

گفتنی است، ماه گذشته نیز بانک دولتی هندوستان تمام شعب خارجی خود را به توقف معامله با شهروندان ایرانی موظف کرد و عملا به باشگاه تحریم کنندگان جمهوری اسلامی پیوسته بود.

بانک مرکزی آن کشور همچنین از بانک‌های داخلی و شرکت‌های سرمایه‌گذار فعال خود خواسته بود که تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران را اجرا کنند در راستای تشدید تحریم های جهانی علیه جمهوری اسلامی گام بردارند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر