به علت مسائل فنی سایت را با فیلتر شکن ملاحظه بفرمایید پیشاپیش از همراهان گرامی پوزش بعمل می آید .

صفحات

نظرات

همراهان گرامی با نظر گذاشتن در پست ها به دیگران بگویید چگونه فکر می کنید

۱۳۹۰ شهریور ۱۹, شنبه

رویکرد مسئولان به مسایل اهل سنت، نسبت به گذشته تغییر کرده است

یک هفته بعد از انتقادات مولوی عبدالحمید، امام جمعۀ اهل سنت زاهدان از رویۀ حکومت در سخت گیری بر اهل تسنن، خبرگزاری های رسمی کشور به نقل از دادستان زاهدان نوشتند که «محمداسماعیل ملازهی» داماد مولوی عبدالحمید، به اتهام “جاسوسی و اقدام علیه امنیت ملی” به ده سال حبس محکوم شده است که مولوی عبدالحمید در واکنش به این مسئله اظهار داشت “آنچه موجب گسترش این فشارها به سوی شخص اینجانب و نزدیکان من شده، انتقاداتی بوده است که از این نوع سیاستها، از روی دلسوزی و با انگیزه خیرخواهی مطرح کرده ام.” به گزارش جرس، امام جمعه اهل سنت زاهدان همچنین گفت: توقیف گذرنامه اینجانب و برخی ازعلما و نزدیکان بنده در این راستا صورت گرفته و.......................

یک هفته بعد از انتقادات مولوی عبدالحمید، امام جمعۀ اهل سنت زاهدان از رویۀ حکومت در سخت گیری بر اهل تسنن، خبرگزاری های رسمی کشور به نقل از دادستان زاهدان نوشتند که «محمداسماعیل ملازهی» داماد مولوی عبدالحمید، به اتهام “جاسوسی و اقدام علیه امنیت ملی” به ده سال حبس محکوم شده است که مولوی عبدالحمید در واکنش به این مسئله اظهار داشت “آنچه موجب گسترش این فشارها به سوی شخص اینجانب و نزدیکان من شده، انتقاداتی بوده است که از این نوع سیاستها، از روی دلسوزی و با انگیزه خیرخواهی مطرح کرده ام.”
به گزارش جرس، امام جمعه اهل سنت زاهدان همچنین گفت: توقیف گذرنامه اینجانب و برخی ازعلما و نزدیکان بنده در این راستا صورت گرفته و بیش از یکسال است که اینجانب ممنوع الخروج هستم و حتی نتوانسته ام به حج و عمره مشرف شوم. همچنین احضار و بازداشت بسیاری از علمای اهل سنت توسط دادگاه ویژه روحانیت، در راستای این فشار بوده است.
سایت «سنی آنلاین» با توجه به قرابت «حافظ محمد اسماعیل ملازهی» – فردی که دادگاه انقلاب در موردش حکم صادره کرده – با مولوی عبدالحمید، واکنش این فعال و امام جمعه اهل سنت زاهدان را نسبت به اظهارات دادستان عمومی و انقلاب زاهدان جویا شد، که عبدالحمید در آغاز گفتگو اظهار داشت: نشستها و مذاکراتی که در چند سال اخیر با بعضی از مسئولان داشته ایم، ما را به این نتیجه رسانده است که سیاست مسئولان جمهوری اسلامی و رویکرد آنان به مسایل اهل سنت، نسبت به گذشته تغییر کرده است.
وی افزود: جریان هایی چون ساماندهی حوزه های علمیه اهل سنت، صدور شناسنامه برای مساجد و کنترل آنها، ایجاد محدودیتهای بیشتر برای جماعت های تبلیغی، جلوگیری از برگزاری نمازهای جماعت سربازان اهل سنت در مراکز نظامی، تعطیل کردن نمازهای جمعه و عیدین در برخی کلان شهرهای کشور و به طور کلی محدود کردن بیش از پیش آزادیهای مذهبی، مصادیقی از تغییر سیاستهای مسئولان نسبت به مسایل اهل سنت هستند. بنده بارها متذکر شده ام که اهل سنت با وجود اینکه رنج سنگین تبعیض و نابرابری را سالها تحمل کرده اند، تاب تحمل فشارهای جدید مذهبی را ندارند.
مولوی عبدالحمید گفت: باور من بر این است که این فشارها بر خلاف اصل دوازدهم قانون اساسی که میثاق ملی ما ایرانیان است و بر خلاف میثاقهای بین المللی می باشد که به حکومتها اجازه مداخله در مسایل مذهبی شهروندان را نمی دهد. دخالت در مسایل مذهبی بر خلاف مصلحت و وحدت و امنیت ملی است و آنچه موجب گسترش این فشارها به سوی شخص اینجانب و نزدیکان من شده، انتقاداتی بوده است که از این نوع سیاستها، از روی دلسوزی و با انگیزه خیرخواهی مطرح کرده ام.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: توقیف گذرنامه اینجانب و برخی ازعلما و نزدیکان بنده در این راستا صورت گرفته و بیش از یکسال است که اینجانب ممنوع الخروج هستم و حتی نتوانسته ام به حج و عمره مشرف شوم. همچنین احضار و بازداشت بسیاری از علمای اهل سنت توسط دادگاه ویژه روحانیت، در راستای این فشار بوده است.
مولوی عبدالحمید گفت: بارها به بنده گوشزد شده است که این فشارها و مسایل به خاطر طرح مشکلات و مسایل اهل سنت از تربیون مسجد و یا از طریق مصاحبه با برخی رسانه ها، بر من و اطرافیانم اعمال می شوند. واقعاً چشم بستن بر رنجها و دردهای مردم و مهر سکوت گذاشتن، سخت است، زیرا در آنصورت جواب خدای تعالی را چگونه خواهیم داد، علاوه بر اینکه در این صورت مشکلات بزرگتری نیز پدید می آید و افراد بیشتری جذب گروه های تندرو و افراطی می شوند. بنده معتقدم که انتقاد علما و دلسوزان جامعه که اغراض شخصی ندارند، باید با جان و دل مورد توجه قرار گیرد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: «حافظ محمد اسماعیل ملازهی» جوانی بسیار سالم، وطن خواه و اسلام دوست و امانتدار است و تا کنون هیچگونه خیانتی از وی مشاهده نشده است. کسانی که با ایشان آشنایی دارند می دانند که برچسب جاسوسی به هیچ وجه به وی نمی چسبد. اگر او به سفارتخانه ای مراجعه کرده، صرفا به خاطر اخذ ویزا برای حج و عمره دوستان خود یا اینجانب بوده است و با توجه به شناختی که آنان از من داشته اند، نسبت به انجام کار وی اقدام کرده اند. بنده نیز تا کنون به هیچ سفارتخانه ای مراجعه نکرده ام و شناختی از سفرا و… ندارم و طبیعی است که با توجه به موقعیت بنده آنان مرا بشناسند.
وی افزود: سیاست بنده و نزدیکان من همواره این بوده است که مسایل اهل سنت داخل کشور را با هیچ کشوری بازگو نکنیم، زیرا این مسایل داخلی و مربوط به خود ما هستند. ما بر این باور بوده ایم که برای حل مسایل خود از راههای قانونی و مشروع وارد عمل شویم، زیرا ملتی که شایستگی پیگیری و گرفتن حق خود را نداشته باشد، دیگران نیز نمی توانند، کاری برای آن ملت انجام دهند، چون دخالت در امور داخلی دیگر کشورها ممنوع است.
ما بارها اعلام کرده ایم که خواهان عزت و سربلندی ایران اسلامی هستیم و با هیچ برانداز و خشونت طلبی همراه نیستیم. راه ما همواره راه اعتدال و خیرخواهی و مخالفت با افراط و تفریط بوده و هست.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در پایان این گفتگو اظهار داشت: اظهارات دادستان محترم زاهدان، واکنشی به اعتراض بنده به اعمال فشارهای اخیر و ممانعت از نماز عید سعید فطر در بعضی کلان شهرهای کشور است. این نوع اظهار نظرها و همچنین مطالبی که در برخی نشریات و سایتهای وابسته به محافل افراطی با هدف اهانت به علمای اهل سنت انجام می گیرند، به وحدت مسلمانان که در این برهه تاریخی از زمان به شدت ضرورت دارد، خدشه وارد می کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر