به علت مسائل فنی سایت را با فیلتر شکن ملاحظه بفرمایید پیشاپیش از همراهان گرامی پوزش بعمل می آید .

صفحات

نظرات

همراهان گرامی با نظر گذاشتن در پست ها به دیگران بگویید چگونه فکر می کنید

۱۳۸۹ آذر ۱۵, دوشنبه

سومین نشست ژنو زیر سایه بی اعتمادی

فرشید آل داوود
پس از ماهها وقفه قرار است ایران و۵+۱ گفتگوهای هسته ای را در ژنو از سر بگیرند با این تفاوت که محمود احمدی نژاد می گوید اگر غرب ۴ ماه دیگر صبر کند درخواهد یافت که دیگرصدور قطعنامه هم هیچ تاثیری نخواهد داشت. منظور وی از۴ ماه آینده، اشاره به دهه آخر فروردین ماه و روز ملی فن آوری هسته ای است که انتظار می رود حسب وعده وی خبر غافلگیر کننده دیگری به جهانیان اعلام شود .رئیس دولت جمهوری اسلامی  می گوید:  امروز ایران جزو كشورهای هسته ای است و  امیدواریم سران غرب سر عقل آمده باشند  . برتری جویی احمدی نژاد در آستانه مذاکرات هسته ای می تواند نشانه روشنی از بی سرانجامی چند باره مذاکرات ژنو باشد . وی چندی پیش در سفر استانی به قزوین گفت: از نظر ایران موضوع هسته ای تمام شده است و  تجربه نشان داده دولت های طرف گفت و گو به دنبال حل مساله نیستند و تنها قصد دارند با امتیاز..............
پس از ماهها وقفه قرار است ایران و۵+۱ گفتگوهای هسته ای را در ژنو از سر بگیرند با این تفاوت که محمود احمدی نژاد می گوید اگر غرب ۴ ماه دیگر صبر کند درخواهد یافت که دیگرصدور قطعنامه هم هیچ تاثیری نخواهد داشت.

منظور وی از۴ ماه آینده، اشاره به دهه آخر فروردین ماه و روز ملی فن آوری هسته ای است که انتظار می رود حسب وعده وی خبر غافلگیر کننده دیگری به جهانیان اعلام شود .

رئیس دولت جمهوری اسلامی  می گوید:  امروز ایران جزو كشورهای هسته ای است و  امیدواریم سران غرب سر عقل آمده باشند  .

برتری جویی احمدی نژاد در آستانه مذاکرات هسته ای می تواند نشانه روشنی از بی سرانجامی چند باره مذاکرات ژنو باشد .

وی چندی پیش در سفر استانی به قزوین گفت: از نظر ایران موضوع هسته ای تمام شده است و  تجربه نشان داده دولت های طرف گفت و گو به دنبال حل مساله نیستند و تنها قصد دارند با امتیاز گیری بر دیگران مسلط شوند.

رئیس دولت دهم روز شنبه در همایش روز ملی خانواده ، دستور جلسه مذاکرات ژنو را نیز شخصا تعیین کرد و در این باره گفت: در مذاكره پیش رو ما آماده همكاری در زمینه هایی همچون اقتصادی، هسته ای، امنیت بین الملل، مسائل سیاسی بین المللی و حل مشكلات جهانی هستیم و این یک فرصت استثنایی برای آنان به شمار می رود.

مذاکره بر مبنای نامه ۱۵ تیر

سعید جلیلی نیز اشاره به راهبرد جدیدی می کند که  ظاهرا پس از ترور یک دانشمند هسته ای اتخاذ شده است. وی می گوید: ترور شهریاری از یک سو مهر بطلانی است بر راهبرد فشار و از سوی دیگر پشتوانه محکمی برای دفاع از حقانیت حقوق ملت ایران و آرمانهای انقلاب اسلامی است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی تلویحا تائید می کند که مذاکره پیش رو سخت خواهد بود و می افزاید: ما از این که طرف گفتگو پس از ۱۵ ماه به این نتیجه رسیده است که به گفتگوها برگردد، استقبال می کنیم اما این را برای ادامه مسیر کافی نمی دانیم و لازمه تداوم گفتگوها کنار گذاشتن راهبرد غلط گذشته است همانطور که در گفتگوهای ژنو یک و دو اجازه ندادیم حقوق ملت ایران موضوع گفتگو قرار بگیرد تکرار می کنیم حقوق ایران مفروض گفتگوهاست و به هیچ عنوان نمی تواند موضوع گفتگو باشد.

آن گونه که از اظهارات جلیلی بر می آید ایران پیشنهادهای روشنی را ارائه حواهد کرد اما بر مبنای نامه۱۵ تیر به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گام برخواهد داشت.

نامه ۱۵تیر جلیلی به اشتون شامل ۲ سوال فلسفی آرمانی و یک سوال مشخص در باره سلاحهای هسته ای اسرائیل است  و دو سوال اول در خصوص تداوم دشمنی با حق ملت ایران و کاربرد ابزار فشار و تهدید در فرایند مذاکرات است.

وزیر خارجه امریکا  نیز توافق در باره تبادل اورانیوم را دیگر ملاک نمی داند و معتقد است که ایران از پائیز ۸۹تا امروز اورانیوم غنی شدۀ بیشتری تولید کرده است. منظور هیلاری کلینتون پیشنهادی بود که  بر اساس آن ایران اورانیوم با غنای کم خود را برای غنی سازی بیشتر به روسیه می داد، روسیه نیز پس از غنی سازی اورانیوم باید آن را در اختیار فرانسه قرار می‌داد تا آن را تبدیل به میل سوختی کند.

بنا بر این انتظار می رود که با توجه به ملاک واقع شدن نامه ۱۵ تیر از سوی ایران  و ابهاماتی که ۵+۱ از پیشرفت برنامه هسته ای جمهوری اسلامی طی۱۵ماه گذشته دارند ، ژنو ۳ بسیار سخت و نفس گیر باشد.

مخالفت افراطی ها با مذاکرات سوم

در این میان مخالفت ها با نفس مذاکرات ژنو در میان لایه های افراطی محافل سیاسی رسانه ای نیز دیده می شود. حسین شریعتمداری مدیر مسیول کیهان پیشاپیش خواهان اعلام مجلس ختم و یادبود مذاکرات هسته ای با غرب شد و در این باره نوشت:  براي چه به ژنو مي رويم؟ و قرار است در مذاكره با كشورهاي ۵+۱چه روي ميز بگذاريم و چه سوغاتي براي مردم  بياوريم ؟ وی در ادامه آورده:  حضور تيم مذاكره كننده جمهوري اسلامي ايران در نشست روز سه شنبه  ژنو عبث و بي نتيجه به نظر مي رسد.

وی اطمینان می دهد که امریکا قطعا به بمباران تاسیسات هسته ای ایران دست نخواهد زد و یاد آور می شود که غربی ها چون می دانند بمباران ایران محال است به ابزار ترور دانشمندان هسته ای متوسل شده اند.

بازرسان آژانس در معرض اتهام  جاسوسی

قتل یک دانشمند هسته ای در هفته گذشته موجب شد که جمهوری اسلامی خود را در قبال اطلاعاتی که از دانشمندان هسته ای به بازرسان آژانس داده مقصر بداند که این امر در اظهارات احمدی نژاد و جلیلی به خوبی نمایان بود.

رئیس دولت دهم در این باره گفته : این ترورها را به حساب كسانی می گذاریم كه قطعنامه صادر كرده و نام دانشمندان ما را در آن گنجانده اند ،آنها در آینده ای نزدیك هنگام برپا شدن دادگاه عدالت به تك تك این جنایات باید پاسخ دهند ؛ ما آنها را محاكمه كرده و حق ملت ایران را از آنها می گیریم .

جلیلی نیز آژانس و شورای امنیت را متهم کرد که اسامی دانشمندان هسته ای کشور را در اختیار تروریست ها گذاشته است.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی نیز که این روزها پس از هر رویداد امنیتی بلافاصله در یک هنرنمایی خارق العاده پای ۳متهم همیشگی یعنی سیا، موساد و ام آی ۶ را به میان می کشد ، باز هم ترور دانشمند هسته ای را  به آنها نسبت داد اما نگفت چه سرنخ هایی در این خصوص در اختیار دارد.

حیدرمصلحی  اما در کلامی تازه از جاسوسی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی برای سرویس های جاسوسی غرب خبر داد و گفت:  متاسفانه در ميان بازرسان آژانس بين‌المللي هسته‌اي جاسوسان سرويس‌ها وجود دارند و بايد در اين زمينه پاسخگو باشند.

رابطه ترور ها و برنامه هسته ای ایران

در این میان سایت خبری نزدیک به علی لاریجانی نیز برنامه ریزی سازمانهای اطلاعاتی غرب برای ترور دانشمندان هسته ای را دور از ذهن ندانست و در این باره نوشت: بدون شک چنین عملیات دقیق و بی نقصی که حتی در آن پیشبینی های لازم برای به حداقل رساندن تعداد تلفات لحاظ شده بود بدون دخالت سازمان های اطلاعاتی خارجی امکان پذیر نبوده است.

به نوشته خبر آنلاین ، این حملات درست ساعاتی پس از آن صورت گرفت که ویکی لیکس موج جدیدی از اسناد خود درباره خصومت های کشورهای منطقه با ایران را فاش کرد.  از جمله اینکه ملک عبدالله و مقامات آمریکایی رسما درباره ترور رهبران ایرانی با هم مذاکره کرده بودند، یا افشای اینکه اسرائیل و آمریکا در پشت ماجرای استاکنت، کرمی که سیستم کامپیوتری برنامه هسته ای ایران را آلوده کرد قرار دارند. مجموعه ای ازا ین قرائن و شواهد به خوبی نشان می دهد که قدرت های خارجی کاملا در تلاش هستند تا برنامه هسته ای ایران را ولو با دست یازیدن به ترورهای هدفمند فلج کنند.

نا امیدی اروپائی ها ، امیدواری امریکا

به نظر می رسد که با وجود ملاحظات فوق چشم انداز مذاکرات ژنو ۳ خیلی خوش بینانه نباشد . دیپلماتهای غربی نیز در باره مذاکرات روز سه شنبه در ژنو می گویند اتحادیه اروپا انتظار ندارد این مذاکرات به راه حلی فوری برای مسئله هسته ای ایران منجر شود. بلکه از آن جهت این مذاکرات مهم است که پس از مدتها مذاکرات از سر گرفته می شود.

فولکر پرتس مدیر موسسه مطالعاتی «بنیاد دانش و سیاست» در برلین- موسسه ای که اتاق فکر دولت آلمان به شمار می رود- درباره این سؤال که آیا فکر نمی کنید زمان بیشتر به نفع ایران و برنامه هسته ای آن پیش می رود گفت: این زمان هرچه طولانی تر شود یافتن راه حل مناسب سخت تر می شود. به عنوان مثال سال دوهزار و سه که مذاکرات نمایندگان گروه ۵+۱ و ایران آغاز شد، ایران خواستار آن بود که با فعالیت ۴۸ سانتریفیوژ در تاسیسات اتمی این کشور موافقت شود. این درخواست آن زمان از سوی جامعه جهانی رد شد. امروز در نطنز بیش از ۴ هزار سانتریفیوژ در حال فعالیت است. ما بایستی هرچه سریعتر راه حلی پیدا کنیم.

بر خلاف بد بینی اروپائی ها، امریکا با خوش بینی به مذاکرات روز سه شنبه ژنو با ایران نگاه می کند.

این امر از خلال مذاکرات متکی در هفتمين نشست امنيتي گفت‌وگوي منامه به خوبی هویدا بود ، به خصوص که ظاهرا امریکائی ها سیگنال های مثبتی را ارئه کرده اند و انتظار دارند در مذاکرات هسته ای با ایران به پیشرفت قابل قبولی دست پیدا کنند.

منابع خبری در منامه در حاشیه این نشست ها از لحن مثبت وزیر خارجه امریکا از متکی پرسیدند که وزیر خارجه ایران گفت: بيان اين كلام كه حق جمهوري اسلامي ايران در برخورداري از فناوري هسته‌اي از سوي كساني كه مي‌گفتند ايران نبايد به سوي انرژي هسته‌اي پيش برود يك گام به پيش است، بايد اين رويكرد گفتاري به رويكرد عملي تبديل شود. ما اذعان به اين حق را در آسمان‌ها نمي‌خواهيم بلكه در زمين مي‌خواهيم

آخرین تحولات در آستانه نشست سوم زنو

مقارن با تشکیل نشست سوم ژنو، جمهوری اسلامی در اقدامی اولین محموله کیک زرد تولید شده در بندر عباس را به سایت هسته ای اصفهان منتقل کرد.

شبکه خبری بی بی سی گزارش داد علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در مراسم انتقال کیک زرد به تاسیسات اصفهان گفت: "غربی ها دل بسته بودند که ممکن است ما در تولید مواد اولیه تولید سوخت مشکل داشته باشیم اما این نمونه اولین محموله کیک زرد ارسالی از معدن گچین است که تحت نظارت و حسابرسی آژانس نیز قرار دارد.

وی با بیان اینکه با اقدام تازه در تولید کیک "گامی دیگر در تامین نیازهای صنعت هسته ای با قدرت برداشته شد، از ارائه هرگونه اطلاعات اضافی خودداری کرد و افزود: اکنون به ارائه اطلاعات در باره داشته های خود از منابع اورانیوم ورود نمی کنیم و حتی وزن این محموله و محموله های آینده را اعلام نمی کنیم

صالحی به آژانس هشدار داد که "به هیچ عنوان نخواهیم پذیرفت که وزن مواد اولیه ما را اعلام کنند. وی گفت: یکی از مشکلات و گلایه های ما از آژانس بین المللی انرژی اتمی این است که اطلاعاتی را که انعکاس آن در گزارشها ضروری نیست و باید در آزانس محرمانه بماند، منعکس می کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر