علی مطهری، با انتقاد از نمایندگان مجلس هشتم میگوید مجلس به شاخه
دفتر رهبری تبدیل شده و اگر مجلس هفتم و هشتم به وظیفه خود عمل میکرد،
«پدیده» احمدینژاد ظهور نمیکرد.
علی مطهری، در گفتوگو با خبرآنلاین،در توضیح این موضوع می گوید: این
رفتارهای خلاف قانون دولت قطعا به دلیل مسئولیت ناپذیری مجلس است که از
دوره هفتم آغاز شد. البته در مجلس هشتم، شرایط بهتر شد. این رویکرد مجالس
هفتم و هشتم تا حدودی به روحیه روسای آنها برمیگردد. روحیه آقای حداد این
گونه است که میخواهد به هر نحوی از هر تنشی جلوگیری کند.در دوره آقای
لاریجانی هم اگرچه وضعیت تا حد............
علی مطهری، با انتقاد از نمایندگان مجلس هشتم میگوید مجلس به شاخه دفتر رهبری تبدیل شده و اگر مجلس هفتم و هشتم به وظیفه خود عمل میکرد، «پدیده» احمدینژاد ظهور نمیکرد. علی مطهری، در گفتوگو با خبرآنلاین،در توضیح این موضوع می گوید: این رفتارهای خلاف قانون دولت قطعا به دلیل مسئولیت ناپذیری مجلس است که از دوره هفتم آغاز شد. البته در مجلس هشتم، شرایط بهتر شد. این رویکرد مجالس هفتم و هشتم تا حدودی به روحیه روسای آنها برمیگردد. روحیه آقای حداد این گونه است که میخواهد به هر نحوی از هر تنشی جلوگیری کند.در دوره آقای لاریجانی هم اگرچه وضعیت تا حد زیادی بهتر شد اما باز هم به شکل ایدهآل نبوده است.
به اعتقاد این نماینده اصولگرا، نمایندگان معمولا افراد آگاهی هستند و مسائل را خوب درک می کنند ولی نیازمند روحیه هستند و وقتی احساس میکنند که دست هیات رئیسه در موضوعی میلرزد ، تصور میکنند که نکند ندایی از سوی رهبری آمده است که هیات رئیسه سست شده است. به این ترتیب نمایندگان هم سست میشوند. استقلال مجلس تا حد زیادی بستگی به رفتار هیات رئیسه دارد و اگر هیات رئیسه به وظایفش به درستی عمل کند، نمایندگان هم به وظایفشان عمل میکنند.
وی که یکی از طرفداران سرسخت سئوال از محمود احمدینژاد در مجلس است از رفتار مجلسیها که به گفته او از دفتر رهبری کسب تکلیف میکنند یا منتظر «ندایی» از سوی رهبری هستند ابراز ناراضایی کرده است.
مطهری میگوید مشی محمود احمدینژاد را تا آنجا که از اختیاراتش استفاده میکند و در مقابل احکام حکومتی نمیایستد بیشتر از مجلسیها که مدام منتظر «ندای» رهبر یا دفتر رهبری هستند، میپسندد.
این نماینده اصولگرا درباره مشی احمدینژاد میگوید: «روش ایشان در تعامل با رهبری از یک نظر مورد تمجید است و من هم آن را می پسندم چون این گونه نیست که او برای هر کاری از رهبری اجازه بگیرد. او کارش را انجام میدهد، یا رهبری در برابر آن مخالفت میکند و یا نمیکند و او به کارش ادامه میدهد. اما اشکال کارش این است که وقتی حکم حکومتی صادر میشود او باید تبعیت کند، ولی گاهی نمیکند.»
وی سپس رفتار احمدینژاد را با مجلسیها مقایسه کرده و تصریح میکند: «اصل روش او (احمدینژاد) را نسبت به مجلس و دیگران بیشتر میپسندم که دائما برای هر کاری از دفتر رهبری سئوال میکنند و به صورت شاخهای از دفتر رهبری درآمدهاند. ما باید بر اساس اختیارات و وظایفمان و بر اساس تشخیصی که داریم کارمان را انجام دهیم، اگر رهبری مخالفت کردند اطاعت کنیم. سئوال پیاپی از دفتر رهبری برای انجام هر کاری، با فلسفه ولایت فقیه جور در نمیآید و حتی مزاحمت برای رهبری است.»
مطهری در بخش دیگری از این مصاحبه به لزوم سئوال از رئیس جمهور اشاره کرده که این روزها اخبار ضد و نقیضی درباره آن منتشر شده است.
وی درباره این اقدام مجلس و احتمال مخالفت رهبری میگوید: «نظر شخصی من این است که رهبر انقلاب اگر این سئوال به صورت منطقی و اخلاقی و به دور از جنجال انجام شود، مخالفتی ندارند. قبل از اینکه طرح را به هیات رئیسه ارائه کنم، با تصمیم شورای داوری اصولگرایان که موافق این سوال بودند، اعلام کردیم که ۱۰ روز بعد این سوال را تقدیم هیات رئیسه میکنیم تا با احتیاط پیش رویم و اگر ندایی از دفتر رهبر انقلاب رسید، با رعایت آن پیش رویم که چنین نشد و سئوال را تحویل هیات رئیسه دادیم.»
مطهری درباره احمدی نژاد معتقد است که آنجا که او در حوزه اختیاراتش مستقل عمل میکند مثبت میدانم. اما آنجا که قانون شکنی میکند و از مرز استقلال وارد حیطه استبداد میشود، مثبت نیست. معتقدم که مجلس هم باید همین روش را داشته باشد و برای هر طرح و لایحهای که در دست دارد، دائما نظر رهبری پرسیده نشود و دائما در جلسات کمیسیونها از ایشان نقل قول نشود تا به این ترتیب برخی افراد از اظهار نظر خودداری کنند.
علی مطهری مهمترین اثر سئوال مجلس را «شکستن غرور کاذب» محمود احمدینژاد دانسته که به گفته او دیگر نتواند «به آسانی نتواند بگوید من فلان قانون را اجرا نمیکنم.»
مطهری تاکید کرده است که «پیدایش پدیدهای به نام احمدینژاد» ناشی از نوع رفتار مجالس هفتم و هشتم بوده که به گفته او اگر مستقل عمل کرده بود اوضاع کشور بدینجا نمیرسید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر