بی بی سی
وقوع یک رشته انفجار در پایتخت عراق دهها کشته و زخمی برجای گذاشته است. به گزارش منابع دولتی عراق، صبح روز پنجشنبه، ۱ دی
(۲۲ دسامبر)، یک رشته انفجار در بغداد، پایتخت، روی داده است که در نتیجه
آن دست کم شصت و سه نفر......................
وقوع یک رشته انفجار در پایتخت عراق دهها کشته و زخمی برجای گذاشته است.
به گزارش منابع دولتی عراق، صبح روز پنجشنبه، ۱ دی
(۲۲ دسامبر)، یک رشته انفجار در بغداد، پایتخت، روی داده است که در نتیجه
آن دست کم شصت و سه نفر جان خود را از دست داده و حدود دویست تن دیگر زخمی
شده اند.منابع عراقی گفته اند که بمب گذاران از انواع وسایل انفجاری برای عملیات روز پنجشنبه استفاده کرده اند.
در چند نقطه، انفجار خودروهای حامل مواد منفجره تلفات سنگین و خسارات گسترده ای را برجای گذاشت، در برخی دیگر، عامل انفجار بمب های کوچکی بود که بمب گذاران به اتومبیل ها چسبانده بودند و در چند مورد نیز، وسایل انفجاری کنار جاده ای به کار رفت.
در دست کم یک مورد، بیشترین تلفات شامل امدادرسانانی بود که پس از اولین انفجار، برای کمک به آسیب دیدگان به محل اعزام شده بودند.
با خروج نیروهای آمریکایی، مسئولیت کامل حفظ امنیت داخلی عراق بر عهده نیروهای دولتی قرار گرفته است
اگرچه نقاط گوناگونی از بغداد هدف بمب گذاری های روز پنجشنبه قرار گرفت، اما به گزارش آسوشیتدپرس، بیشتر حملات در محله های عمدتا شیعه نشین روی داده هر چند مناطق سنی نشین نیز از این حملات مصون نبوده است.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت بمب گذاری های این بمب گذاری ها را برعهده نگرفته است.
بحران سیاسی و نگرانی امنیتی
انفجارهای روز پنجشنبه در جریان یک بحران سیاسی عمیق در عراق روی می دهد که به نوبه خود، نگرانی هایی را در مورد وضعیت امنیتی این کشور در پی آورده است.روز دوشنبه این هفته، مقامات قضایی عراق در بغداد حکم جلب طارق الهاشمی، معاون سنی مذهب رئیس جمهوری عراق را به ظن دست داشتن در اقدامات تروریستی و طرحی برای ترور نخست وزیر صادر کردند.
پس از صدور این حکم، گزارش شد که طارق الهاشمی به منطقه خودمختار کردستان عراق پناه برده و گفته است که آماده است مراجع قضایی این منطقه به اتهام او رسیدگی کنند.
حکم بازداشت معاون رئیس جمهوری عراق این کشور را گرفتار یک بحران عمیق سیاسی کرده است
طارق الهاشمی، که بلندپایه ترین مقام سنی مذهب در تشکیلات حکومتی عراق است، اتهاماتی را که علیه او مطرح شده دارای انگیزه سیاسی خوانده و آنها را رد کرده است.
در پی صدور حکم جلب وی، اعضای وابسته به احزاب غیرمذهبی در دولت ائتلافی از حضور در جلسات هیات دولت خودداری ورزیدند اما روز گذشته، آقای مالکی به آنان اخطار کرد که در صورت غیبت از جلسات کابینه، از دولت اخراج خواهند شد.
شیعیان در عراق اکثریت جمعیت را تشکیل می دهند و ائتلاف سیاسی وابسته به احزاب و گروه های شیعه دارای اکثریت در پارلمان این کشور است و آقای مالکی گفته است که می تواند بدون نیاز به وزیران معترض، دولت اکثریت تشکیل دهد.
بحران ناشی از تلاش برای بازداشت و محاکمه طارق الهاشمی و انفجارهای روز پنجشنبه باعث نگرانی در مورد شروع مجدد درگیری های فرقه ای در این کشور شده است.
عراق از زمان سقوط حکومت صدام حسین با درگیری های فرقه ای پراکنده مواجه بود اما در سال ۲۰۰۶، انفجار در حرم عسکری، از زیارتگاه های مهم شیعیان در شهر سامرا عراق، به چندین ماه خشونت شدید فرقه ای منجر شد که صدها کشته برجای گذاشت و هزاران تن را آواره کرد.
در عین حال، منابع امنیتی بغداد گفته اند که بعضی از بمب گذاری های روز پنجشنبه مشخصات عملیات گروه های وابسته به شبکه القاعده را دارد و ممکن است با خروج نیروهای آمریکایی، این گروه ها در صدد از سرگیری و تشدید حملات خود باشند.
فعالیت اسلامگرایان تندرو به زودی پس از سقوط حکومت صدام حسین آغاز شد و در سال های بعد، هزاران کشته و زخمی برجای گذاشت.
در سال ۲۰۰۷، آمریکا با اعزام نفرات بیشتر به عراق و جلب همکاری گروه های مسلح محلی، توانست با فعالیت این گروه ها تاحدود زیادی مقابله کند و آرامش نسبی را در عراق برقرار سازد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر