به علت مسائل فنی سایت را با فیلتر شکن ملاحظه بفرمایید پیشاپیش از همراهان گرامی پوزش بعمل می آید .

صفحات

نظرات

همراهان گرامی با نظر گذاشتن در پست ها به دیگران بگویید چگونه فکر می کنید

۱۳۹۰ آذر ۱۳, یکشنبه

یارانه‌های نقدی آب می‌روند

اولین گزارش دولت از عملکرد نه ماهه خود در اجرای هدفمندی یارانه‌ها، ابهام‌ها و تردیدهای جدیدی را پدید آورد. از یک سو نمایندگان از کسری هشت هزار میلیاردی دولت و تخلفاتی دیگر خبر داده‌اند و از سوی دیگر، پرداخت ناچیز به بخش صنعت و تولید هم باعث تعجب‌های بسیار شد. این در حالی است که هفته گذشته دولت از پرداخت یارانه تولید، شانه خالی کرد و ریاست مجلس نیز بر درستی آن صحه گذاشت.به گزارش فرارو؛ سرانجام با سه ماه تأخیر، دولت گزارش نه ماهه خود از................

اولین گزارش دولت از عملکرد نه ماهه خود در اجرای هدفمندی یارانه‌ها، ابهام‌ها و تردیدهای جدیدی را پدید آورد. از یک سو نمایندگان از کسری هشت هزار میلیاردی دولت و تخلفاتی دیگر خبر داده‌اند و از سوی دیگر، پرداخت ناچیز به بخش صنعت و تولید هم باعث تعجب‌های بسیار شد. این در حالی است که هفته گذشته دولت از پرداخت یارانه تولید، شانه خالی کرد و ریاست مجلس نیز بر درستی آن صحه گذاشت.

به گزارش سرویس اقتصادی فرارو؛ سرانجام با سه ماه تأخیر، دولت گزارش نه ماهه خود از هدفمندی یارانه‌ها را به مجلس داد. این گزارش به طور شفاهی در کمیسیون برنامه و بودجه قرائت شده و مشخص شده است که دولت با نه ماه پرداخت یارانه نقدی، حداقل 8 هزار میلیارد تومان كسری بودجه دارد.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه گفته است: «دولت از هدفمندی یارانه‌ها بیش از 17 تا 18 هزار میلیارد تومان درآمد داشته، اما بیش از 25 هزار ‌میلیارد تومان یارانه به افراد پرداخت كرده است.»

بنابر اظهارات جعفر قادری، تنخواه پرداخت یارانه از بانک مركزی گرفته می‌شود، که دولت در بازپرداخت آن تخلفاتی داشته است. به این معنی که 8 هزار میلیارد تومان تنخواه دریافتی از سوی بانک مرکزی، باید برای سال 90 بازگردانده می‌شد. با این حال از این مقدار تنها هزار و 500 میلیارد تومان بازگردانده شده است و دولت 6 هزار و 500 میلیارد تومان بدهکار است.

این نماینده مجلس، عملکرد دولت در خصوص پرداخت یارانه بخش صنعت و کشاورزی را نیز همراه با تخلفاتی می‌داند. چرا که تنها 2 هزار میلیارد تومان به این بخش پرداخت شده است. اما رئیس‌جمهور و رئیس مجلس در این مورد نظری متفاوت دارند.

یکی دیگر از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه گفته است: «در این مدت 2 هزار و 300 میلیارد تومان برای یارانه تولید، پرداخت شده است که 1400 میلیارد تومان آن متعلق به بخش صنعت، 200 میلیارد تومان برای کشاورزی و 100میلیارد تومان آن هم برای بیمه بوده است. همچنین 100 میلیارد تومان برای یارانه شیر و 100میلیارد تومان برای دامداری، پرداخت شده است.»

این در حالی است که قرار بود با شروع طرح هدفمندی 12هزار میلیارد تومان، از محل آزادسازی حامل‌های انرژی به عنوان یارانه بخش صنعت و تولید كشور پرداخت شود.

یارانه تولید نمی‌دهیم! بسیاری از نمایندگان انتظار داشتند كه تزریق یارانه‌های بخش تولید، بین صنعتگران و واحدهای تولیدی رونق اینجاد کند و باعث تغییرات جدی در اوضاع اشتغال‌زایی و كم كردن شمار بیكاران شود. اما گویا این اتفاق به وقوع نپیوسته و چالش دریافت این یارانه همچنان ادامه دارد .

هرچند فعالان بخش خصوصی و کارشناسان اقتصادی همگی با طرح هدفمندسازی یارانه‌ها موافق بوده و هستند، ولی اجرای این قانون، نیازمند فراهم آوردن زیرساخت‌هایی در کشور بوده است.

یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران می‌گوید: «اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در شرایطی كه اقتصاد كشور در حالت ركود قرار داشت، رویكرد مثبتی نبود. به واقع می‌توان گفت كه اجرای این قانون در شرایط حال حاضر كشور به نوعی طی كردن یك مسیر احساسی بدون سنجیدن جوانب و تبعات آن بوده است.»

هفته گذشته نیز در میانه حرف و حدیث‌های پرداخت یارانه صنعت، سخنان محمود احمدی‌نژاد در یک گفت‌وگوی تلویزیونی باعث شگفتی صنعتكاران و تولیدكنندگان كشور شد. رئیس جمهور در این برنامه اعلام کرد که پرداخت یارانه نقدی به تولید، جزء برنامه‌های دولت نیست.

به دنبال این اظهارات، علی لاریجانی در كنفرانسی خبری، سخنان رئیس‌جمهور را تأیید کرد و آب پاكی را بر روی دست تولیدكنندگان ریخت. به طوری که دیگر اهالی صنعت و تولید باور کردند که پرداخت یارانه نقدی به بخش تولید و صنعت صورت نخواهد گرفت.

اين اظهارات در حالی طی هفته گذشته مطرح شدند كه پيش‌تر بسياری از تشكلات صنعتی و توليدی و هم‌چنين نمايندگان مجلس نسبت به محقق نشدن سهم بخش توليد و صنعت از درآمد هدفمندی يارانه‌ها انتقاد كرده بودند.

تأخیر در پرداخت یارانه‌های نقدی پس از اوضاع نامشخص یارانه بخش تولید، یارانه نقدی خانوارها هم شرایط بهتری ندارد. از ابتدای اجرای طرح هدفمندی، واریز یارانه‌های نقدی همزمان با واریز حقوق در پایان ماه صورت می‌گرفت و همین امر سبب شلوغی و ازدحام در بانک‌ها و مقابل خودپردازهای بانکی می‌شد. بنابراین قرار شد یارانه نقدی در هفته دوم هر ماه و نهایتاً تا دوازدهم هر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شود.

اما با اینکه امروز دوازدهمین روز، آذر ماه است، اما همچنان یارانه نقدی واریز نشده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر