به علت مسائل فنی سایت را با فیلتر شکن ملاحظه بفرمایید پیشاپیش از همراهان گرامی پوزش بعمل می آید .

صفحات

نظرات

همراهان گرامی با نظر گذاشتن در پست ها به دیگران بگویید چگونه فکر می کنید

۱۳۹۱ مهر ۵, چهارشنبه

دو انفجار شدید در نزدیکی ستاد مشترک ارتش سوریه

به گزارش منابع خبری، در یکی از مناطق حفاظت شده پایتخت سوریه دو انفجار شدید روی داده است. همزمان گزارش ها حاکی از آن است که شماری از سخنرانان نخستین روز از مجمع عمومی سازمان ملل متحد، بخش‌هایی از سخنان خود را به بحران سوریه اختصاص دادند. به گزارش بی بی سی، صبح چهارشنبه، ۵ مهر (۲۶ سپتامبر)، تلویزیون دولتی سوریه گزارش کرد که در نزدیکی ساختمان ستاد مشترک ارتش این کشور در میدان الامویین درمرکز دمشق، پایتخت دو انفجار شدید روی داده و باعث بروز آتش سوزی.................



به گزارش منابع خبری، در یکی از مناطق حفاظت شده پایتخت سوریه دو انفجار شدید روی داده است. همزمان گزارش ها حاکی از آن است که شماری از سخنرانان نخستین روز از مجمع عمومی سازمان ملل متحد، بخش‌هایی از سخنان خود را به بحران سوریه اختصاص دادند.

به گزارش بی بی سی، صبح چهارشنبه، ۵ مهر (۲۶ سپتامبر)، تلویزیون دولتی سوریه گزارش کرد که در نزدیکی ساختمان ستاد مشترک ارتش این کشور در میدان الامویین درمرکز دمشق، پایتخت دو انفجار شدید روی داده و باعث بروز آتش سوزی شده است.

در گزارش تلویزیون سوریه، که با پخش تصاویری از محل حادثه همراه بود، وقوع این انفجارها به "تروریست ها" نسبت داده شده است. مقامات و رسانه های دولتی سوریه از مخالفان حکومت این کشور با عنوان "تروریست" نام می برند.

براساس برخی گزارش ها، افراد مسلح به اسلحه سبک و نارنجک انداز به ساختمان مقر ستاد مشترک ارتش در این محل حمله کرده اند و آن را به آتش کشیده اند.

تلویزیون سوریه جزئیاتب بیشتری در این زمینه منتشر نکرده اما در ایران، خبرگزاری فارس هم، که معمولا مواضع منابع دولتی سوریه را منعکس می کند، محل آتش سوزی را ساختمان ستاد مشترک ارتش سوریه گزارش کرده است.

گروه نظارت بر حقوق بشر در سوریه، همزمان گفته است که محل انفجار اول از مناطق حفاظت شده دمشق است و انفجار دوم کمی دورتر از آن به وقوع پیوست.

خبرنگار بی بی سی، محل انفجار را نزدیک ساختمان تلویزیون دولتی سوریه گزارش کرده و گفته است که با وقوع نخستین انفجار، ستونی از دود به آسمان برخاست و دقایقی بعد، انفجار دیگری در نزدیک همین محل روی داد.

همزمان، شبکه تلویزیونی المنار لبنان از کشته و زخمی شدن چند تن در نزدیکی ساختمان ستاد ارتش خبر داده و گفته است که بین نیروهای امنیتی و مهاجمان مسلح، تیراندازی روی داده است.

شاهدان عینی گفته اند که پس از وقوع انفجارها، تعدادی آمبولانس به محل حادثه اعزام شدند و رفت و آمد در این محله متوقف شده است.

هنوز هیچکس مسئولیت این انفجارها را برعهده نگرفته است.

"آزار جنسی" در بازداشتگاهها
روز سه شنبه نیز گروه های مخالف حکومت سوریه اعلام کردند که یک ساختمان واقع در نزدیکی یکی از مراکز اطلاعاتی حکومت در جنوب پایتخت را هدف بمب گذاری قرار داده اند. به گفته این منابع، این ساختمان متعلق به یک مدرسه بود اما نیروهای نظامی و شبه نظامی دولتی از آن به عنوان مقر خود استفاده می کردند.

در مقابل، خبرگزاری دولتی سوریه - سانا - محل بمب گذاری روز گذشته را "مدرسه پسران شهدا" گزارش کرده و گفته است که این محل منحصرا برای آموزش فرزندان کشته شدگان ارتش و سایر نیروهای امنیتی به کار می رفته است. سانا افزوده است که در اثر این انفجار، هفت تن زخمی شدند و به ساختمان هم آسیب جزئی رسید.

این خبرگزاری همچنین گزارش مفصلی از موفقیت های ارتش و در مقابله با "تروریست های مسلح" در شهرها و مناطق مختلف سوریه منتشر کرده و با اعلام تلفات سنگین مخالفان حکومت، گفته است که این مناطق از وجود آنان پاکسازی شده است.

اگرچه رسانه های دولتی سوریه همه روزه گزارش هایی از پیشروی نیروهای دولتی در شهرهای مختلف و تلفات سنگین و بازداشت دهها تن از "تروریست ها" منتشر می کنند اما درگیری شدید بین دو طرف همچنان ادامه دارد و به گفته منابع خبری، نیروهای دولتی به شکلی روز افزون به جای رویارویی نزدیک با مخالفان، به استفاده از آتش توپخانه و بمباران هوایی متوسل می شوند که باعث تلفات سنگین غیرنظامیان می شود.

همچنین، گزارش هایی از بدرفتاری نیروهای امنیتی با مظنونین به ارتباط با مخالفان و بازداشت شدگان انتشار یافته است. اخیرا صندوق نجات کودکان، که یک موسسه خیریه است، گزارشی را از آزار، شکنجه و قتل کودکان سوری به دست نیروهای دولتی منتشر کرد و خواستار رسیدگی سازمان ملل به این موارد شد.

دیده بان حقوق بشر، از سازمان های بین المللی مدافع حقوق بشر هم گفته است که ماموران دولتی به منظور تحقیر و ارعاب مخالفان، بازداشت شدگان، چه زن و چه مرد، را مورد آزار جنسی قرار می دهند و به شکنجه آنان می پردازند.

سوریه محور مهم سخنرانی‌های رهبران جهان در مجمع عمومی سازمان ملل
شماری از سخنرانان نخستین روز از مجمع عمومی سازمان ملل متحد، بخش‌هایی از سخنان خود را به بحران سوریه اختصاص دادند.

به گزارش رادیو اروپای آزاد، بان گی مون دبیرکل سازمان ملل متحد، تنش در سوریه میان نیروهای دولتی و مخالفان در این کشور را "فاجعه‌ای منطقه‌ای" توصیف کرد که "دارای پیامدهای جهانی است."

به گزارش خبرگزاری‌ها،‌ بان گی مون که روز سه شنبه جهارم مهرماه در افتتاحیه مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد سخنرانی می‌کرد، گفت که وضعیت در سوریه هر روز خطرناک‌تر می‌شود. او از جامعه جهانی خواست که اوضاع سوریه را نادیده نگیرند "به ویژه اینکه خشونت در این کشور در حال خارج شدن از کنترل است."
او افزود که نقض حقوق بشر در سوریه «به ویژه از سوی نیروهای دولتی» ادامه دارد.

بان گی مون از جامعه جهانی به ویژه اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد و کشورهای منطقه خواست از تلاش‌های اخضر ابراهیمی فرستاده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب به سوریه "به شکلی قاطع و ملموس" حمایت کنند.

اخضر ابراهیمی شامگاه دوشنبه با ارائه گزارشی به شورای امنیت سازمان ملل متحد با تاکید بر بحرانی‌تر شدن اوضاع در سوریه گفته بود که تا کنون هیچ طرح روشنی برای حل و فصل بحران این کشور ندارد.

اوباما: رژیم اسد باید کنار برود
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا ایران را به کمک به بقای «دیکتاتور» در قدرت در سوریه متهم کرد و گفت وقت آن رسیده آنهایی که دشمنی با ایالات متحده، اسرائیل یا غرب را پایه اصلی سیاست خود قرار داده‌اند، برکنار شوند.

اوباما که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی می‌کرد، با اشاره به بشار اسد رئیس جمهور سوریه گفت: حکومت ایران همانطور که حقوق مردم خود را پایمال می‌کند، از دیکتاتور دمشق هم حمایت می‌کند و از سازمان‌های تروریستی در خارج پشتیبانی می‌کند.

او افزود: "بار دیگر اعلام کنیم که نظام بشار اسد باید از میان برداشته شود. رنج‌های مردم سوریه هم باید پایان یابد و صبحی جدید آغاز شود."

امیر قطر: کشورهای عربی باید در سوریه مداخله کنند
شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی امیر قطر هم در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت به دلیل ناکامی شورای امنیت سازمان ملل متحد در متوقف کردن جنگ داخلی در سوریه، کشورهای عربی باید در این کشور مداخله کنند.

امیر قطر در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ادامه گفت که معتقد است در سایه شکست‌های شورای امنیت، کشورهای عربی باید با انگیزه انسان دوستانه در سوریه دخالت کنند.

او تاکید کرد که این دخالت وظیفه سیاسی و نظامی کشورهای عربی است که باید برای متوقف کردن خونریزی در سوریه هر اقدام لازم را به کار گیرند.

عربستان سعودی و قطر تا کنون بار‌ها بر ضرورت مسلح سازی معترضان در سوریه تاکید کرده‌اند.

هفته گذشته بشار اسد رئیس جمهور سوریه این دو کشور را به مسلح کردن مخالفانش متهم کرد.

اولاند: سازمان ملل از مناطق تحت کنترل مخالفان حمایت کند
فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه از سازمان ملل متحد خواست برای حمایت از مناطق تحت کنترل مخالفان در سوریه اقدام کند.

او در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بر پایبندی در "به رسمیت شناختن" دولت موقتی که "سوریه جدید و آزاد" را نمایندگی کند، تاکید کرد.

رئیس جمهور فرانسه افزود: "خواهان آن هستم که سازمان ملل متحد فورا حمایتی که مردم سوریه خواهان آن هستند را ارائه دهد. از سازمان ملل می‌خواهم از مناطق تحت کنترل مخالفان حمایت کند و به آوارگان سوری کمک‌های انسان دوستانه برساند."

او تاکید کرد: "نظام بشار اسد آینده‌ای میان ما ندارد."

او سپس این سوال را مطرح کرد: "چه مقدار باید منتظر بود تا سازمان ملل از خود حرکتی نشان دهد؟ باید منتظر چه مقدار کشته باشیم؟ چگونه می‌تواند فلج بودن سازمان ملل متحد را برای مدت زمان طولانی‌تر پذیرفت؟"

شورای امنیت سازمان ملل تاکنون در تصویب قطعنامه‌ای برای تشدید فشار‌ها بر حکومت سوریه ناکام مانده است. دلیل این ناکامی وتوی قطع نامه‌ها توسط روسیه و چین بوده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر