به علت مسائل فنی سایت را با فیلتر شکن ملاحظه بفرمایید پیشاپیش از همراهان گرامی پوزش بعمل می آید .

صفحات

نظرات

همراهان گرامی با نظر گذاشتن در پست ها به دیگران بگویید چگونه فکر می کنید

۱۳۹۱ شهریور ۱۲, یکشنبه

مرحله جدید جنگ داخلی در سوریه

کلمه

مخالفان حکومت سوریه در حمله ای غافلگیرانه به تاسیسات دفاع هوایی و فرودگاه نظامی در شرق سوریه حمله کرده اند. این فرودگاه نظامی نزدیک به حلب در منطقه ادلب است که در نزدیکی مزر ترکیه قرار دارد. مخالفان ادعا می کنند در این حمله ارتش آزاد این سوریه توانسته است تعدادی از جنگنده‌های اسد را نابود کند. به گزارش گاردین، رامی عبدالرحمان از مرکز حقوق بشر سوریه می گوید که شورشیان در دیر الزور یک پایگاه دفاع هوایی را در اولین ساعات روز شنبه ۱۱ شهریور تصرف کردند و توانستند ۱۶ نفر از نیرو های دولتی را اسیر کنند و تعدادی موشک ضد هوایی را غنیمت بگیرند. این پایگاه ابوکمال.............



مخالفان حکومت سوریه در حمله ای غافلگیرانه به تاسیسات دفاع هوایی و فرودگاه نظامی در شرق سوریه حمله کرده اند. این فرودگاه نظامی نزدیک به حلب در منطقه ادلب است که در نزدیکی مزر ترکیه قرار دارد. مخالفان ادعا می کنند در این حمله ارتش آزاد این سوریه توانسته است تعدادی از جنگنده‌های اسد را نابود کند.
به گزارش گاردین، رامی عبدالرحمان از مرکز حقوق بشر سوریه می گوید که شورشیان در دیر الزور یک پایگاه دفاع هوایی را در اولین ساعات روز شنبه ۱۱ شهریور تصرف کردند و توانستند ۱۶ نفر از نیرو های دولتی را اسیر کنند و تعدادی موشک ضد هوایی را غنیمت بگیرند. این پایگاه ابوکمال نام دارد و یکی از مهمترین مراکز دفاع هوایی سوریه به شمار می رود.
به گزارش کلمه، در ویدئویی که توسط مخالفان حکومت سوریه در اینترنت منتشر شده، تعدادی از افسران و سربازان ارتش سوریه نشان داده می شوند که توسط مخالفان اسیر شده اند. همچنین در این ویدئو گفته می شود که موشک و مهمات زیادی در این حمله کشف و ضبط شده است.
اما تلویزیون دولتی سوریه ادعا می کند که شورشیان شکست سنگینی خورده اند و تحرکات آنها خنثی شده است. تلویزیون دولتی سوریه در روز شنبه ۱۱ شهریور اعلام کرد که نیروهای وفادار به بشار اسد، حمله به پایگاه آموزشی رسم العبود در نزدیکی حلب را خنثی کرده‌اند. این پایگاه پیش از این نیز مورد حمله نیروهای مخالف دولتی قرار گرفته بود.
مخالفان دولت در تلاش اند تا مانع استفاده دولت از هلی کوپترها و جنگنده‌ها برای حمایت از حملات زمینی شوند. تلویزیون دولتی تصاویری پخش کرده که خودروها و تجهیزات به دست آمده از شورشیان را نشان می‌دهد. اخبار این تلویزیون از سوی محافل مستقل تایید نشده است.
به گزارش دویچه وله، سرفرماندهی مخالفان اسد در حلب، پیش از این اعلام کرده بود که آنها از این پس قوای خود را بر حمله به پایگاه‌های هوایی رژیم اسد متمرکز خواهند کرد. ارتش آزاد سوریه، این تصمیم را در واکنش به بمباران پیاپی مواضع شورشیان و محله‌های مسکونی شهرهایی چون حلب گرفته است.
حملات کور هلی‌کوپترها و جت‌های جنگنده دولت اسد، بسیاری از مردم بی‌دفاع و غیرنظامی را نیز به کشتن داده است. استمرار این حملات، به موج فزاینده آوارگی مردم و پناه بردن آنها به سوریه، لبنان و اردن انجامیده است.
روز شنبه هم‌چنین در حوالی دمشق، جسد ۱۸ نفر پیدا شده که بیشترشان مورد اصابت گلوله قرار گرفته‌اند. هم‌زمان خبرگزاری دولتی “سانا” از قتل عام یک خانواده در حلب توسط “گروه‌های تروریستی” خبر داده است. دولت بشار اسد مخالفان خود را “گروه‌های تروریست” می‌نامد.
به گفته ناظران مستقل، در روز جمعه ۱۰ شهریور دستکم ۱۲۵ نفر در سوریه کشته شده‌اند که ۷۴ نفرشان غیرنظامی بوده‌اند. به دلیل شرایط ویژه و امنیتی سوریه، تایید خبرهای ارسالی از این کشور از سوی رسانه‌های مستقل بسیار دشوار شده است.
سازمان ملل برآورد می‌کند که دستکم ۲۳۰ هزار شهروند سوری در جنگ داخلی این کشور آواره شده باشند. تنها ۸۰ هزار نفر این عده به ترکیه گریخته‌اند.
رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه پیشنهاد کرده که یک منطقه امن درخاک سوریه برای اسکان آوارگان تشکیل شود و نظارت بر آن را سازمان ملل بر عهده گیرد. این پیشنهاد با مخالفت بشار اسد رو به رو شده است.
کشورهای غربی هنوز در مورد تصویب قطعنامه‌ای مبنی بر اعلام منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوریه به توافق نرسیده‌اند. اردوغان در آخرین مصاحبه تلویزیونی خود در شامگاه جمعه ۱۰ شهریور عنوان کرده که ایجاد این منطقه امن، بدون چنین قطعنامه‌ای میسر نخواهد بود.
آغاز رسمی ماموریت اخضر ابراهیمی
در این میان، اخضر ابراهیمی، نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه، از روز شنبه ( اول سپتامبر/۱۱ شهریور) ماموریت خود را رسما تحویل گرفت. اخضر ابراهیمی، جانشین کوفی عنان شده که طرح صلحی ناکام مبتنی بر آتش بس و مذاکره میان رژیم اسد و مخالفان را ارائه کرد.
ناظران می‌گویند هیچ تضمینی وجود ندارد که ابراهیمی در ماموریت خود در سوریه، دستاوردهایی بیش از عنان داشته باشد. ابراهیمی که سیاستمداری باسابقه است، گفته است که راه حلی خارق العاده برای خاتمه دادن به خشونت‌های سوریه در اختیار ندارد.
قرار است ابراهیمی هفته آینده رهسپار سوریه شود و پس از آن برای بررسی پیشنهادهای تازه در باره بحران این کشور، با نمایندگان اتحادیه عرب در قاهره دیدار کند.
هم‌زمان، وزیر خارجه روسیه سرگئی لاوروف اعلام کرده که انتظار کشورهای غربی یا عربی از اسد برای تسلیم شهرهای مهم سوریه “ساده‌انگارانه” است. لاوروف افزوده که فراخواندن اسد به عقب نشینی باید با دعوتی مشابه از شورشیان همراه باشد وگرنه غیرقابل اجراست.
درخواست برای افزایش کمک‌ها
دولت اردن خواستار افزایش کمک‌های جامعه بین الملل برای کمک به موج گسترده مهاجران سوری شده است.
در درخواست مشترکی که از سوی این کشور و آژانس پناهندگان سازمان ملل منتشر شده، دولت اردن گفته است که برای برآورده کردن نیازهای مهاجران سوری به هفتصد میلیون دلار نیاز دارد. اردن در حال حاضر میزبان حدود یکصدو هشتاد هزار پناهنده سوری است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر