به علت مسائل فنی سایت را با فیلتر شکن ملاحظه بفرمایید پیشاپیش از همراهان گرامی پوزش بعمل می آید .

صفحات

نظرات

همراهان گرامی با نظر گذاشتن در پست ها به دیگران بگویید چگونه فکر می کنید

۱۳۹۱ مهر ۲, یکشنبه

آسیب‌دیدگان زلزله آذربایجان در چادر؛ در معرض سرما و نگران آینده

بارندگی و سرما در حالی در مناطق آسیب دیده از زلزله در آذربایجان شرقی آغاز شده که بسیاری از مردم همچنان شب و روز را در چادرها سپری می کنند. دولت هنوز به جای عمل به وعده خود برای تأمین کانکس های مورد نیاز زلزله زدگان، از آنها پول درخواست کرده و این نگرانی وجود دارد که در هفته های آینده نیز مشکل اسکان آسیب دیدگان زلزله در جای گرم، حل نشود. به گزارش کلمه، بر اساس گزارش های غیر رسمی خبرنگاران حاضر در مناطق زلزله زده..............



بارندگی و سرما در حالی در مناطق آسیب دیده از زلزله در آذربایجان شرقی آغاز شده که بسیاری از مردم همچنان شب و روز را در چادرها سپری می کنند. دولت هنوز به جای عمل به وعده خود برای تأمین کانکس های مورد نیاز زلزله زدگان، از آنها پول درخواست کرده و این نگرانی وجود دارد که در هفته های آینده نیز مشکل اسکان آسیب دیدگان زلزله در جای گرم، حل نشود.
به گزارش کلمه، بر اساس گزارش های غیر رسمی خبرنگاران حاضر در مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی اهالی روستاهای زلزله زده این استان گفته اند که برای تحویل دادن کانکس به آنها جهت اسکان در سرمای زمستان طلب سه میلیون تومان پول کرده اند.
همچنین این گزارش ها می افزاید که برای ساخت خانه نیز از اهالی روستاها وام های ۱۸ میلیون تومانی با سود ۲۶ درصد گرفته اند و تسهیلات مسکنی که پیش از این از آنان گرفته شده بود شامل وام نمی شود.
دولت در حالی از اهالی روستاهای زلزله زده می خواهد سه میلیون تومان بابت کانکس ها بگیرد که پیش از این استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرده بود دولت و مسئولان استانی هم قسم شده‌اند از عید فطر تا عید قربان چادر‌های مناطق زلزله‌زده را به خانه‌های مستحکم تبدیل کنند.
اکنون در حالی که از عید فطر نزدیک به یک ماه گذشته، ساکنان این منطقه در آستانه شروع فصل سرما کماکان در چادر به سر می برند، و نه تنها از خانه های وعده داده شده خبری نیست، که برای کانکس نیز از مردم پول خواسته می شود و باز وعده های بی حاصل پشت هم تکرار می شوند.
در همین رابطه عباس فلاحی باباجان نماینده هریس خبر داده که تا کنون وامی به اهالی زلزله زده داده نشده است. او با اشاره به وام ۱۴ میلیونی که قرار بود به خانه های آسیب دیده تعلق بگیرد، گفته: این وام به طور مستقیم به مردم داده نمی شود. این وام در اختیار بنیاد مسکن گذاشته شده است و بنیاد مسکن نیز مصالح لازم برای ساخت و ساز و بازسازی را در اختیار مردم می گذارد. اما در این موضوع هم تاکنون ضعیف عمل شده است. اگر این مصالح به موقع و به اندازه می رسید در یک ماه گذشته روند کار با سرعت بیشتری پیش می رفت که تاکنون این اتفاق نیفتاده است.”
نماینده مردم هریس همچنین خبر از بارش نخستین برف‌ها در برخی روستاهای اهر و سرمای بسیار در این مناطق داده و تاکید کرده است: “از ۳۰۵روستای اهر، تعداد ۲۰۰روستا در حدی تخریب شده که مردم تا‌کنون به منازل خود نرفته‌اند و با وجود سرمای شدید در چادرها به‌سر می‌برند. باید فکری اساسی به حال دام و احشام مردم زلزله زده بکنیم. ”
هم‌اکنون شب‌ها دما در مناطق اهر، هریس و ورزقان کمتر از هشت درجه است که مطابق استانداردهای موجود اگر درجه هوا از ۱۲ کمتر باشد باید به فکر وسایل گرمایشی بود، در این مناطق، از ۱۵ شهریور هوا به سمت هوای پاییزی سوق پیدا می‌کند.
روزنامه تهران امروز هم با نقل این جمله از فرماندار ورزقان که “سرمای ورزقان در کشور معروف است، در سال‌های گذشته در مهرماه حتی برف و باران هم داشتیم” گزارش داده است: “روش‌های بازسازی سنتی، آنچنان که در زلزله رودبار، منجیل و بم به‌کار گرفته شد، در مناطق زلزله‌زده آذربایجان پاسخ نمی‌دهد… به‌دلیل سرمای زودرس محلی در این منطقه و حتی احتمال حمله جانوران درنده به افراد، زمان بازسازی باید کوتاه باشد اما این امر با روش‌های سنتی امکان‌پذیر نیست.”
اما نه تنها هنوز هیچ اقدام مهمی برای بازسازی صورت نگرفته، که هنوز مشکل اسکان آسیب دیدگان زلزله در جای گرم نیز حل نشده و چشم اندازی از تغییر این وضعیت دشوار اسکان در چادر در سرمای طاقت فرسا در آینده نزدیک نیز وجود ندارد.
از طرفی دیگر الله وردی دهقانی نماینده ورزقان نیز با اشاره به شروع فصل سرمان و اسکان حدود ۱۲۰ هزار نفر در این مناطق نسبت به بروز بحران در این مناطق هشدار داد و گفت: “هیچ نوع اسکان موقتی برای زلزله زدگان آذربایجان در نظر گرفته نشده است. در حال حاضر حدود ۱۲۰ هزار نفر در شهرهای ورزقان، اهر و هریس و روستاهای اطراف آن در چادر زندگی می کنند.”
او همچنین تاکید کرد که تا کنون هیچ کانکسی برای اسکان موقت به مناطق زلزله زده فرستاده نشده و با این روند و مدیریتی که شاهد آن هستیم بعید به نظر می رسد تا چهل روز آینده خانه ها دولت و بنیاد مسکن بتواند قولی که درباره ساخت ۱۰ هزار خانه داده است را عملی کند و باید منتظر بروز بحران در مناطق آسیب دیده باشیم. نماینده ورزقان از مردم و خیرین درخواست کرد مردم مناطق زلزله زده را تنها نگذارند و کمک هایشان را ادامه دهند.
نادر قاضی پور نماینده ارومیه در مجلس نیز در این باره گفت: “به رغم گذشت زمان از مصوبه دولت مبنی بر پرداخت وام مسکن، روند پرداخت تسهیلات مناسب نیست، باید با سرعت بیشتری وام ها پرداخت شوند و این مصوبه به شهرستان ها ابلاغ نشده است.”قاضی پور در گفت و گو با ایرنا سقف وام های مصوب را بین یکصد میلیون تا ۱۵۰ میلیون ریال اعلام کرد و افزود:” وام های مصوب باید به دور از بروکراسی اداری و نوبت در اختیار خانواده های آسیب دیده قرار گیرد تا آنان به زندگی عادی خود بازگردند.”
از طرفی دیگر مدیر روابط عمومی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه تهیه کانکس وظیفه هلال احمر نیست خاطرنشان کرد: “بنیاد مسکن پیگیر قضیه اسکان موقت زلزله زدگان است و برای تهیه کانکس ها مشکلی از نظر بودجه وجود ندارد اما تولید کانکس ها زمانبر است.”
پیش از این هم رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر از اقدام دولت برای رساندن کانکس های مورد نیاز به مناطق زلزله زده آذربایجان ابراز ناامید کرده و از مردم خواسته بود “به هر نحوی شده کانکس به مناطق زلزله‌زده ارسال کنند.”
اما این موضوع واکنش برخی رسانه ها را به دنبال داشت، از جمله سایت عصر ایران که پرسید: “آیا واقعاً هلال احمر با آن عظمت و با آن حجم انبوه مأموریت هایش کانکس امدادی ندارد یا سایر نهادها مانند وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن نمی توانند از عهده تأمین کانکس برآیند؟! مگر نه این است که باید همواره به تعداد کافی کانکس در انبارهای باشد تا در موارد اضطراری ، فوراً در مناطق مورد نیاز برپا شوند؟! مگر کانکس ، پتو و لباس و آب معدنی و پول نقد است که همه بتوانند کم و بیش ، بفرستند یا خون است که در رگ هایشان جاری باشد و اهدا کنند؟! مردم از کجا کانکس بفرستند؟! اگر قرار است کانکس را هم مردم بفرستند ، پس شما چه کاره اید؟!”
همچنین مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه نیز در جریان بازدید از مناطق زلزله زده استان آذربایجان شرقی ضمن انتقاد از برخی وعده های مطرح شده از سوی دولتمردان در خصوص اتمام ساخت منازل زلزله زده در دو ماه آینده تاکید کرد: “نباید به مردم وعده ای داد که عملی نشود، چرا که در صورت عدم اجرای آن آسیب های روانی بیشتری به آنها وارد خواهد شد.” مدیرکل مسکن سازمان بهزیستی میزان آواربرداری در مناطق زلزله زده را ۷۰ درصد اعلام و گفت: در برخی مناطق عملیات پی‌ریزی و اجرای فونداسیون و اسکلت نیز آغاز شده است.
اما از سویی دیگر مدیرکل مسکن سازمان بهزیستی خبر از تهیه کانکس‌ از سوی بنیاد مسکن داده است تا در صورت بروز مشکلات اخیر در بازسازی‌ها از این کانکس‌ها با اولویت مددجویان بهزیستی استفاده شود. چرا که فصل سرما در مناطق زلزله زده نزدیک است. اومیزان آواربرداری را در مناطق زلزله زده ۷۰ درصد خواند و گفت: در برخی مناطق عملیات پی‌ریزی و اجرای فونداسیون و اسکلت نیز آغاز شده است.
مدیر کل مسکن سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام آغاز ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی روستایی اظهار کرد: ” نهضت مسکن مددجویان بهزیستی در قالب مسکن شهری پیگیری می‌شد اما از هفته پیش با دستور وزیر راه و شهرسازی دستور العمل اجرای مشترک میان سازمان بهزیستی و بنیاد مسکن تهیه و به استانها ابلاغ شد.”
ربوی همچنین از اختصاص ۲۰ میلیارد تومان در سازمان بهزیستی برای برای تامین سهم آورده مددجویان این سازمان که دارای مشکل مالی هستند خبر داد و گفت: ” برخی از مددجویان که قادر به تامین سهم آورده خود نیستند کمکهای بلاعوض دریافت کند که البته ضوابط و شرایطی دارد و بر مبنای امتیاز بندی و اولویت بندی انجام می‌شود برخی نیز که قادر به پرداخت کمک بلاعوض هستند اما مشکل مالی دارند وام دریافت می‌کنند.”
بخشی از مسوولان وعده می دهند و بخشی دیگر نیز آن وعده ها را زیر سوال می برند و همچون دیگر امور مملکتی، دعوا بین مدیران بیشتر و بیشتر می شود و در این میان این مردم زلزله زده آذربایجان هستند که شب‌ها در چادرهایی که قرار است جای خانه‌های گرمشان را بگیرند می خوابند.
چادرها زیر هزاران قول بی عمل خیس می شوند، سرمای هوا در آذربایجان بیداد می کند، باران‌های شدیدی که شب و روز می آید گاهی تبدیل به سیل می‌شود و برف در استانه باریدن است وضعیت آشفته مردم را آشفته‌تر می‌کند ، چادر ها توان پاسداری از مردم را ندارند و مسوولان فقط وعده می دهند؛ مانند تمام وعده های بی پایان دولت دهم.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر