کلمه
صف های طولانی این روزها جلوی مراکز توزیع مرغ با نرخ دولتی، آخرین نشانه های تحقق شعار آمدن نفت بر سر سفره هاست که وعده احمدی نژاد در زمان تصدی ریاست دولت بود و حالا پیامدش برای مردم، تحقیر و بی حرمتی، نقض کرامت انسانی و ساعت ها ایستادن در صف برای خرید دو یا سه عدد مرغ است، که آیا به آنها برسد یا نرسد. به گزارش کلمه، امروز در تهران در حالی که بسیاری از فروشندگان محلی از فروش مرغ..................
صف های طولانی این روزها جلوی مراکز توزیع مرغ با نرخ دولتی، آخرین نشانه های تحقق شعار آمدن نفت بر سر سفره هاست که وعده احمدی نژاد در زمان تصدی ریاست دولت بود و حالا پیامدش برای مردم، تحقیر و بی حرمتی، نقض کرامت انسانی و ساعت ها ایستادن در صف برای خرید دو یا سه عدد مرغ است، که آیا به آنها برسد یا نرسد.
به گزارش کلمه، امروز در تهران در حالی که بسیاری از فروشندگان محلی از فروش مرغ خودداری می کردند تا مورد حمله ماموران تعزیرات قرار نگیرند و مرغ خریده شده با قیمت بالا نیز روی دستشان نماند؛ مردم به فروشگاه های محدود عرضه توزیع مرغ هجوم آورده بودند تا از جیره مرغ قابل خرید به قیمت دولتی، دو سه عددی بخرند و به خانه ببرند. عکسهای امروز یکی از این مراکز توزیع مرغ دولتی را در زیر همین خبر می بینید.
در بسیاری از شهرستان ها نیز همین وضعیت یا حتی به نحو بدتری برقرار است؛ مردم مجبورند ساعت ها در صف بایستند تا دو یا سه عدد مرغ به آنها برسد. میزان عرضه هم محدود است و بسیاری از مردم به فردا و پس فردا حواله می شوند؛ تا دست خالی به خانه بیایند و اخبار صداوسیما را بشنوند که از بحران های اقتصادی اروپا و آمریکا می گوید و از فقر و فلاکت مردم در کشورهای غربی گزارش می دهد.
در همین باره بخوانید:
التهاب در صنعت تولید مرغ گوشتی/ اعتصاب در کرمانشاه و صومعه سرا
عجیب نیست که دولت سراغ تنظیم هر کالایی که می رود سرانجام آن به قحطی و
جیره بندی ختم می شود. اگر تا چندی پیش همه در تکاپو برای تغییر قیمت دلار
و سکه در بازار بودند حالا مرغ جای آن را گرفته است.التهاب در صنعت تولید مرغ گوشتی/ اعتصاب در کرمانشاه و صومعه سرا
به گزارش خبرنگار کلمه، برخی مغازهداران که همیشه قیمت مرغ را روی شیشه مغازه مینوشتند، اکنون دیگر این کار را نمی کنند و به مشتریان اعلام میکنند که مرغ گران و کمیاب شده است. این در حالی است که مسوولان ادعا می کنند هم اکنون عرضه مرغ به اندازه کافی در کشور در حال انجام است و هیچ کس حق ندارد آن را با قیمت بیش از ۴۷۰۰ تومان عرضه کند اما نه تنها مرغ به این قیمت کاهش نیافته بلکه قیمت آن در برخی از نقاط تهران به ۸۵۰۰ تومان هم خیز برداشته و در برخی نقاط هم نایاب و حتی جیره بندی شده است.
این نابسامانی همزمان با انتشار خبر فروش نهاده های دولتی در بازار آزاد به اوج خود رسید؛ تا جایی که مرغداران با تأکید بر اینکه چنین خبری کذب محض است، خواستار رسیدگی به آن شدند. مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداری گوشتی با گلایه از افزایش قیمت نهاده ها گفته است «دلیل اصلی افزایش قیمت گوشت مرغ، نبودن کنجاله سویا به عنوان یکی از خوراک اصلی مرغ است.» اما محمدیان مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان نباید دغدغه تامین نهاده داشته باشند، گفته است: «طی هفته جاری دو کشتی حاوی سویا با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن تخلیه و بر اساس نیاز استانها توزیع خواهد شد.»
طبق قرار مسئولان دولتی و بخش خصوصی مقرر شده بود تا ۱۰۰ هزار تن کنجاله سویا در دو مرحله به اتحادیه سراسری مرغداران تحویل شود و این اتحادیه در قبال آن، مرغ را بر اساس نرخ اسفند ماه سال گذشته به بازار عرضه کند.
همچنین بر اساس توافقی که در این مورد صورت گرفته بود، قرار شد که اتحادیه مرغداران در قبال تامین کنجاله سویا، تا ۵۰ درصد تولید کشور (معادل ۹۵۰ هزار تا یک میلیون تن مرغ) را برای عرضه در بازار مصرف با نرخ تعیین شده، ارائه کند. رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی چندی پیش با اشاره به خلف وعده دولت هشدار داد «در صورتی که قیمت مرغ تا پس از ماه رمضان تعدیل نشده و افزایش پیدا نکند، تعداد زیادی از واحدهای مرغداری تعطیل خواهند شد.» او با انتقاد از عدم همکاری دولت در خصوص قیمت خوراک مرغ گفته بود: «در حال حاضر قیمت خوراک مرغ از جمله ذرت به طور مداوم در حال افزایش است و اقدامی به منظور تامین خوراک با قیمت مناسب از سوی دولت صورت نمیگیرد.»
حالا دولت در حالی مدعی است که درصدد تک نرخی کردن قیمت مرغ گام برداشته که خود باعث چند نرخی شدن این کالا شده است: نرخ های متفاوت ۸۵۰۰ تومان، ۷۰۰۰ تومان و ۴۷۰۰ تومان که البته برای تهیه مرغ ۴۷۰۰ تومانی شهروندان باید صف های طولانی را پشت سر بگذارند البته اگر موفق به پیدا کردن این مراکز عرضه بشوند؛ چه آنکه توزیع محدود و نامنظم مرغ با نرخ مصوب چهار هزار و ۷۰۰تومان و نیز اعلام نشدن فهرست اسامی مراکز منتخب عرضه مرغ به نرخ مصوب دولتی موجب سرگردانی مردم و تشکیل صفهای طولانی شده است.
اگر چه در روز نخست اجرای این طرح، ۳۲ مرکز مرغ دولتی عرضه میکردند، اما دو روز بعد این تعداد به ۲۴ مرکز و سپس به ۱۱ مرکز رسید. از سویی هر کدام از این مراکز فقط ۵۰۰ کیلوگرم مرغ با قیمت دولتی عرضه میکنند. در واقع برای همه شهر تهران امروز فقط ۵۵۰۰ کیلیوگرم مرغ تخصیص یافته است. با این حساب شهروندان با تحمل صف های طولانی تنها مجاز به دریافت سه عدد مرغ هستند.
روزنامه همشهری به نقل از برخی از شهروندان از نابسامانی عرضه مرغ نوشت که برخی بعد از سه روز مراجعه برای ثبت نام و قرار گرفتن در صفهای عرضه مرغ دولتی هنوز موفق به دریافت این فراورده نشدهاند.
یک خانم خانهدار با اشاره به عرضه مرغ دولتی در بازار روز داغستان کرج اعلام کرد: «از پنج صبح در صف تحویل مرغ هستم و با وجود ثبت نام و سه روز مراجعه و ارائه کارت شناسایی معتبر هنوز موفق به دریافت مرغ با نرخ مصوب چهار هزار و ۷۰۰تومانی نشدهام و مسئولان این بازار روز هر بار وعده عرضه مرغ در روز بعد را مطرح میکنند.»
با این همه در حالی که قیمت مرغ به بی سابقه ترین ارقام طی سال های اخیر رسیده است، حسین رادمرد، سرپرست معاونت توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت از ایجاد ثبات و آرامش در بازار خبر داده و گفته است که «هم اکنون در بازار هیچ کمبودی از نظر کالاهای اساسی وجود ندارد» و مدیر کل دفتر تامین و توزیع کالا هم از به نتیجه رسیدن برنامه تامین و توزیع مرغ در معاونت توسعه بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داده و عنوان می کند که قیمت مرغ حداکثر ۴۷۰۰ تومان در نظر گرفته شده است.
صداو سیما هم با طنز و فکاهی موضوع قیمت مرغ را پی می گیرد و به جای ریشه یابی و حل مشکل به شهروندان توصیه می کند حالا که مرغ این قدر با ارزش شده به جای سگ و … مرغ با خود بیرون ببرند!
رسانه انحصاری حکومتی اما هیچ اشاره ای به رفتار تحقیرآمیز دولت با مردم نمی کند که ساعت ها مردم را در گرمای تابستان در صف های طولانی نگه می دارد تا هر یک حداکثر بتوانند سه عدد مرغ به قیمتی بالاتر از ماههای قبل اما پایین تر از قیمت آزاد، به خانه ببرند.
جدول مقایسه ای قیمت مرغ در ایران با معادل ریالی قیمت مرغ در برخی کشورهای دیگر، که به تازگی در رسانه ها منتشر شده، به خوبی نشان می دهد که دولت مدعی مدیریت جهانی، تراز زندگی ایرانیان را نسبت به دیگر کشورهای بزرگ و کوچک جهان، به چه وضعیتی رسانده است:
شهر |
نرخ (تومان) |
تهران |
۷٫۳۰۰ |
کراچی |
۱٫۹۷۸ |
نیویورک |
۱٫۸۶۰ |
سمرقند |
۱٫۲۵۰ |
ابوظبی |
۱٫۱۰۰ |
مسقط |
۳٫۱۹۳ |
کپنهاک |
۱٫۰۴۰ |
ریودوژانیرو |
۳٫۲۵۰ |
آنکارا |
۲٫۰۳۱ |
مسکو |
۳٫۴۸۳ |
قاهره |
۳٫۴۸۰ |
۷ دیدگاه
عجب مملکت گل وبلبلی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر