سایت «موسسه جهادی» از به تصویر کشیده شدن «فقر شدید»٬ «تقیه در مبارزه»٬ «قرض گرفتن زیاد»٬ «استعمال سیگار» و «نگرانی» علی خامنهای از «واجب شدن غسل» به هنگام تنگدستی در کتاب «شرح اسم» انتقاد کرد. به گزارش دیگربان با گذشت حدود سه ماه از انتشار این کتاب که به نظر میرسد با هزینههای هنگفتی صورت...................
سایت «موسسه جهادی» از به تصویر کشیده شدن «فقر شدید»٬ «تقیه در مبارزه»٬ «قرض گرفتن زیاد»٬ «استعمال سیگار» و «نگرانی» علی خامنهای از «واجب شدن غسل» به هنگام تنگدستی در کتاب «شرح اسم» انتقاد کرد.
به گزارش دیگربان با گذشت حدود سه ماه از انتشار این کتاب که به نظر میرسد با هزینههای هنگفتی صورت گرفته باشد٬ هنوز از توزیع آن اطلاع مشخصی در دست نیست.
مسئولان دفتر رهبر جمهوری اسلامی همچنین اعلام کردند در این کتاب مطالبی منتشر شده که مطابق با «واقعیت» نیست٬ اما اشارهای به جزئیات این مطالب نکردهاند.
سایت «موسسه جهادی» هم ۱۱ تیرماه با انتشار یادداشتی٬ انتقادهایی متوجه بخشهایی از محتوای این کتاب کرده که به اعتقاد نویسنده این یادداشت گنجاندن آنها در کتاب «کاری اشتباه» بوده است.
این سایت به طور مشخص از اینکه در این کتاب به سیگار کشیدن آقای علی خامنهای٬ فقر شدید و تلاش برای گرفتن شهریه از همه مراجع از سوی رهبر جمهوری اسلامی اشاره شده٬ انتقاد کرده است.
در این یادداشت همچنین از اینکه در بسیاری از بخشهای کتاب به «قرض گرفتن زیاد {علی خامنهای} از افراد مختلف» اشاره شده٬ اعتراض شده است.
این یادداشت افزوده در کتاب «شرح اسم» ضرورتی نداشته به «نگرانی از واجب شدن غسل و نداشتن پول حمام» اشاره شود و عکس وی با ریش تراشیده منتشر شود.
«موسسه جهادی» در ادامه یادداشت خود آورده است: «این اطلاعات فقط موجب گزک دادن به دست مخالفین و معاندین و به استهزاء کشیدن آن عظمتها و بزرگیهاست.»
در بخش دیگری از این یادداشت به استفاده نویسنده از برخی اسناد ساواک درباره رهبر جمهوری اسلامی انتقاد شده و تلاش شده که اظهارات آقای خامنهای در این اسناد٬ «روش مبارزه» وی معرفی شود.
به اعتقاد نویسنده این یادداشت٬ آقای خامنهای نیز برخی اسناد ساواک در مورد اعترافات خود در زندانهای دوران پهلوی را تکذیب کرده است.
آنطور که در این یادداشت آمده٬ انتشار اسناد اظهارات آقای خامنهای مبنی بر «نفی هرگونه ارادت خاص به امام خمینی و به کار بردن لفظ معظمله برای شاه» بدون «اجازه» بوده و از نقاط ضعف کتاب است.
خاطرنشان می شود در مجموع نویسنده این نقد از کتاب «شرح اسم»به عنوان کتابی ارزشمند و اثر پژوهشی قابل توجه یاد کرده و انتشار برخی از اطلاعات را به دلیل سوءاستفاده مخالفان آقای خامنه ای غیرضروری عنوان کرده است.
در بخش اصلی انتقاد نویسنده نقد این کتاب آمده است:« اسناد مشکلدار و مشکلساز: این دسته از اسناد، اطلاعاتی است که بیان آنها هیچ نکتهی مثبتی ندارد و عدم بیان آنها هم ذرهای به وجاهت تاریخی و پژوهشی این کتاب آسیب نمیزند. آیا ما به بهانهی امانتدار تاریخ بودن مجاز به بیان اینها هستیم؟اینها مواردی از اینگونه مطالب است: داستان نخستین منبر و بیان احکام زنان، استعمال تفکّهآمیز سیگار، تأکید بر فقر شدید معظمله در مقاطع مختلف؛ مسلم است که فقر شدید خود نشاندهندهی اوج سختی در مبارزه و ابتلای پروردگار و عظمت ایشان بوده، اما راههایی که برای حل این مشکل اتخاذ میشده مدّنظر است.تلاش برای گرفتن شهریهی همه مراجع و شرکت در امتحان سطح پایین آیتالله بروجردی برای گرفتن شهریهی ایشان، قرض گرفتن زیاد از افراد مختلف و بیان مقروض بودن به همه در جاهای مختلف کتاب(البته حکایتهای بیپولی مثل آبگوشت علینقی، صبح بیصبحانه و ظهر بیناهار و امثالهم را هم شاید بتوان از نوع اسناد «به شرط اذن» به حساب آورد). نگرانی از واجب شدن غسل و نداشتن پول حمام، عکس معظمله بعد از تراشیدن اجباری محاسن مبارک. اینکه برای خوارکردن و توهین به حضرت ایشان، مبادرت به تراشیدن محاسن نمودند و ایشان در اوج عزت و با کیاست مثالزدنی خود میخندند و می فرمایند: «الحمدلله، چانه را ندیده بودم، دیدم»[۱۴]، خاطرهای مهم است و دانستن آن واجب؛ اما آیا عکس این خاطره را نیز باید نشان داد؟ مثل شکنجههای جسمی تحقیرآمیزی که بعضی مبارزین، در راه خدا میشدند و دانستن آنها واجب، ولی نشان دادن صحنههای آن، کاری اشتباه و خلاف شأن آن بزرگواران است. میشود حدس زد که این اطلاعات فقط موجب گزکدادن به دست مخالفین و معاندین و به استهزاء کشیدن آن عظمتها و بزرگیهاست. چنانچه ساعاتی بعد از انتشار کتاب بازتابهای ناشایستی از عکس مذکور در سطح اینترنت شروع شد و همچنان ادامه دارد.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر