جرس
در پی آغاز موج جدید بازداشت فعالان مطبوعاتی و سرکوب رسانه ها در ایران، سازمان گزارشگران بدون مرز با صدور بیانیه ای با اعلام روز یکشنبه (هشتم بهمن ماه ۹۱) به نام "یکشنبه سیاه"، خواهان آزادی بدون فوری و بدون قید و شرط همه روزنامهنگاران زندانی..................
در پی آغاز موج جدید بازداشت فعالان مطبوعاتی و سرکوب رسانه ها در ایران، سازمان گزارشگران بدون مرز با صدور بیانیه ای با اعلام روز یکشنبه (هشتم بهمن ماه ۹۱) به نام "یکشنبه سیاه"، خواهان آزادی بدون فوری و بدون قید و شرط همه روزنامهنگاران زندانی در ایران شد.
به گزارش تارنمای رسمی «گزارشگران بدون مرز»، این سازمان مستقل حامی آزادی بیان و مطبوعات همچنین در بیانیه خود خواستار آن شد که مقامات مسئول ایران به بازداشتهای خودسرانه و پی در پی که تنها هدفشان تضمین ثبات و ادامه حیات نظام است، پایان دهند، چرا که فرجام این اقدامات تنها شکست است."
بر اساس گزارش ها، دست کم ١٢ روزنامهنگار در کمتر از ٢٤ ساعت در ایران بازداشت شدند و تعدادی دیگر از روزنامهنگاران نیز باید در روزهای آینده خود را به شعبههای مختلف دادگاههای انقلاب و از این میان شعبه ٩ دادسرای فرهنگ و رسانه معرفی کنند.
در تاریخ ٨ بهمن ١٣٩١ نیروهای قضایی – امنیتی با یورش به دفاتر چهار روزنامهی بهار، شرق، اعتماد، آرمان و هفتهنامه آسمان، پس از بازرسی محل و ضبط کامپیوتر و ابزارکار روزنامهنگاران برخی از اعضای تحریره این نشریات را بازداشت و به محل نامعلومی انتقال دادند. حکم بازداشت تعدادی دیگر از روزنامهنگاران نیز صادر شده است.
کریستف دولوار دبیر اول گزارشگران بدون مرز در این باره اعلام کرد :" تشدید سرکوب بی وقفهی روزنامه نگاران در ایران ادامه دارد، هنوز دوران ترور و سرکوبی که از فردای انتخابات مورد اعتراض خرداد ١٣٨٨ آغاز شد، به پایان نرسیده است. ٥ ماه پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران، این بازداشتها هشداری روشن است! دهان و زبان روزنامهنگاران و رسانهها بسته خواهد شد."
گزارشگران بدون مرز خواهان آزادی بدون فوری و بدون قید و شرط همهی روزنامهنگاران زندانی در ایران است. مقامات مسئول ایران باید به بازداشتهای خودسرانه و پی در پی که تنها هدفشان تضمین ثبات و ادامه حیات نظام است، پایان دهند. فرجام این اقدامات تنها شکست است.
بنا بر اطلاعات جمعاوری شده از سوی گزارشگران بدون مرز، دست کم ١٢ روزنامهنگار در کمتر از ٢٤ ساعت بازداشت شدهاند. در تاریخ ٨ بهمن، ساسان آقایی، نسرین تخیری، جواد دلیری و امیلی امرایی، همکاران روزنامهاعتماد، مطهره شفیعی، نرگس جودکی و صبا آذرپیک از روزنامه آرمان، پوریا عالمی و پژمان موسوی از روزنامه شرق و اکبر منتجبی از هفتهنامه آسمان بازداشت شدند. در تاریخ ٧ بهمن نیز، میلاد فدایی اصل روزنامهنگار خبرگزاری ایلنا و سلیمان محمدی روزنامهنگار روزنامهی بهار در محل کار و منزل خود بازداشت شده بودند. منازل روزنامه نگاران بازداشت شده نیز از سوی نیروهای قضایی – امنیتی ساعت ها مورد بازرسی قرار گرفته و لوازم کار، دست نوشتهها و کامپیوترهای آنها مصادره شده است.
تعدادی دیگر از روزنامهنگاران نیز باید در روزهای آینده خود را به شعبههای مختلف دادگاههای انقلاب و از این میان شعبه ٩ دادسرای فرهنگ و رسانه معرفی کنند.
از ٢٢ دیماه به ویژه در تهران تعدادی از روزنامهنگاران از سوی اطلاعات سپاه پاسداران و وزرات اطلاعات، احضار و مورد بازجویی قرار گرفته بودند. در بازجوییها از این روزنامهنگاران پرسشها چون " چه برنامه ای در انتخابات آینده دارید، از کدام نامزدها می خواهید حمایت کنید؟ و سوالات متعددی در باره سخنرانی ١٩ دی ماه رهبر جمهوری اسلامی پرسیده شده بود. علی خامنهای در این سخنرانی اعلام کرده بود "آن کسانی که راجع به انتخابات توصیههایی میکنند، حواسشان باشد به دشمن کمک نکنند. دائما نگویند انتخابات باید آزاد باشد. از اول انقلاب ۳۴ انتخابات داشتیم. کدامش آزاد نبوده است؟ "
در تاریخ ٢ بهمن غلامحسین محسنی اژهای دادستان کل جمهوری اسلامی ایران در نشست مطبوعاتی اعلام کرده بود : " براساس اطلاعاتی که از منابع موثق به دست من رسیده است، متأسفانه عدهای از روزنامهنگاران امروز جدای آنکه در روزنامههای کشور قلم میزنند دستشان در دست غربیها و ضد انقلاب است."
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر